www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Slutet på vabuari

När jag hämtade upp Anton i morse från sängen så lät han som en stackars kråka. Han pekade på näsan och sa "oj" på grund av allt snor. Så nu har vi en liten sjukling här hemma, igen. 

Så idag har han spenderat dagen tillsammans med sin pappa och bara tagit det lugnt. Lilla Grynet. Han är verkligen inte pigg när han är förkyld. Men som sagt, sista dagarna i februari så kör vi lite mer sjukdom!



En mage

Bilden till vänster är på Anton när han låg i magen vecka 24, och till höger är med lillebror. Jag tycker verkligen att jag bär lillebror mycket högre denna gången än vad jag gjorde med Anton! Eller vad tycker ni? Annars är det inte jättestor skillnad på magarna.

Jobbsöndag


Godmorgon! Jag sitter på tåget just nu som strax skall bege sig till Göteborg. Så ja, det blir en jobbdag idag också helt enkelt. Fast tillsammans med Sara idag, vilket kommer bli perfekt. Hoppas verkligen att vi får en lugn och fin dag hihi.

En jobbdag


Idag har det inte varit allt för mycket att göra. Det har kommit in några stycken men inte mer än så! Vi har mest suttit och pratat och tagit det lugnt, himla skönt faktiskt. Nu är det bara 30 minuter kvar och sedan slutar jag, samma tid och samma kanal imorgon. Fast då är Sara här med, woho!

En ny jobbhelg

Hej fina ni!
Hur är läget? Hos oss är det bara bra. Vi åkte iväg tidigt i morse och slängde en hel dröse med återvinning. Verkligen helt underbart! Vi måste hitta ett annat ställe att förvara det här hemma, just nu tar det upp alldeles för mycket plats.

Efter det åkte vi till Lindome där Anton och Robin skall hänga idag (tror jag?). Själv tog jag tåget som gick klockan tio i morse och nu sitter jag på jobbet och dricker lite kaffe. Ha en fin dag!


Igår fick jag hjälp att skära grönsaker av Anton. Eller, han åt och jag skar hihi.

Mathem.se

Igår bestämde jag mig för att äntligen slänga in en jäkla beställning hos mathem.se! Jag har bara hört positiva tankar och upplevelser om detta så nu testade jag faktiskt på det själv. Jag storhandlade. I och med min foglossning så har jag extremt svårt att springa runt i en affär, det tar liksom slut på min kropp helt efteråt. Jag orkar (och får inte längre) bära för tungt, jag fick en skarp blick av barnmorskan när hon sa detta. 

Jag kan inte annat än säga att jag är tvärnöjd! Du klickar i vad du ska ha, betalar direkt eller via faktura, maten blir hemlevererad och inburen åt dig, klart! Du väljer själv vilken tid du vill att dom skall komma och dessutom vilken dag. Så idag klockan tre stod lastbilen utanför. Mitt problem är för tillfället löst när det gäller att storhandla!

Bästisen


Idag har Sara varit här och lekt med oss. Vi promenerade bort till hästhagen och hälsade på hästarna. Anton var hur nöjd som helst! Nu ligger han ute i vagnen och sover, gnällfisen. Vägrade sova uppe i sin säng, suck!

Vacker morgon


Godmorgon vänner! Har ni sett vilken fin dag? Dimman låg så jäkla fint precis över huset, som ett rakt streck. 

Idag har vi inta planer alls. Egentligen skulle jag följt med kusin på en symässa men tyvärr så kunde inte Antons farmor ha Anton idag. Men vi får göra det bästa av dagen! 
Jag tänkte ta med Anton till hästhagen här bredvid och hälsa på hästarna. Det kommer han nog gilla tror jag.

Trotset utan dess like

Godkväll vänner!
Jag skall berätta något roligt. Jag skulle lägga Anton förut för att sova middag, jag visste redan innan att det skulle protesteras. Jag verkligen kände det på mig! Trots att han var så galet trött.

Det slutade med att jag halvlåg i soffan bredvid hans säng och låtsades sova för att han skulle lugna sig. Det slutar med att han sitter lutad mot väggen och vinglar blundandes! För han SKA INTE sova. Till slut trillar han ihop i en hög och somnar av ren utmattning haha. Jäkla unge! Ni skulle sett honom alltså.


Min lilla knasboll!

Barnmorskebesök

Idag gick jag upp tidigt tidigt för att bege mig till barnmorskan för att lyssna lite på bebis och ta lite prover. Lisette kom hem strax innan sju och då låg Anton i soffan med sitt täcke och tittade på teletubbies hihi.


När han är såhär gosig så vill man ju inte lämna honom! Lilla hjärtat.
Besöket hos barnmorskan gick hur som helst bra och bebis verkar ha det gott i magen. Jag tror hon sa att hjärtslagen låg på 150. Lågt järnvärde, så nu skall det börjas med jätntabletter. Vilket är ganska logiskt med tanke på min trötthet. Ett läkarbesök nästa fredag för att kolla upp min foglossning men annars var allt bra. Jag glömde dock mitt moderskapsintyg haha! Alltså suck!
Nu har jag köpt med lite gott hem till oss alla och väntar på bussen, med en kaffe såklart.



John blund

Alltså.
Det är en sak att försöka natta ett trotsigt barn, men att försöka natta ett övertrött barn, när mamman själv dessutom ser i kors av trötthet. Ja, då är livet inte lätt alltså. Idag tog det en timme att få Anton att somna, fyfan. Nu har jag precis själv krupit ner i sängen för om jag inte får sova snart så kräks jag av trötthet. Det är verkligen inte lätt att vara gravid och mamma till en snart tvååring.

Imorgon bitti har jag i alla fall ett besök hos barnmorskan klockan åtta, så Lisette kommer hit och passar Anton medan jag åker iväg. Så himla underbar! Sedan vette tusan vad vi skall hitta på men något får vi nog gjort tror jag. Godnatt kära ni!


Igår var det pappa som gällde, idag däremot var det bara mamma igen!

Ut ur dimman

Godmorgon kära ni!
Hur har ni det? Idag började jag och Sara jobba halv sju. Så vi åkte hemifrån redan kvart i sex, vilket innebar att jag gick upp när klockan var tjugo över fem! Hua. Verkligen döden. Jag vet inte vad som har hänt med mig, men den där tröttheten som aldrig försvann i början av graviditeten, har helt plötsligt blivit tusen gånger värre! Jag kan lägga mig hur tidigt som helst och ändå vara tröttare än någonsin. Jaja, vilka problem alltså haha.
 
I vilket fall som helst, Sara blev skickad till City idag så jag är all alone fram till halv elva när Catharina kommer. Då blir livet helt plötsligt lite bättre igen hehe. Men jag och Sara som var så nöjda över att vi hade två pass ihop denna veckan! Tji fick vi. Men nu skall jag fortsätta med jobbet, ha en fin dag så hörs vi lite senare.
 
best friends, funny, and school-bild

Liten är stor


För ett år sedan såg du ut som på bilden till vänster. En rund liten knubbig hårlös bebis på nio månader. Nu är du snart 2 år och kan prata mer och mer, en liten pojke som är så otroligt kärleksfull och duktig. Jag kan fortfarande inte förstå att du är våran, att vi byggt dig. Hälften mig och hälften Robin. Du gjorde oss hela när du kom till världen  ♡

Välkommen vecka 24


Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Egna tankar: Jag hinner inte riktigt med denna graviditeten känner jag. Tiden går så snabbt och jag hinner inte med varje vecka på samma sätt som med Anton i magen. Jag har börjat tänka mer och mer på förlossningen, hur den kommer bli, vad händer när det väl startar? Hinner vi till BB i tid? Det är en del att fundera på. Bebis är ganska lugn i magen och sparkar lite varje dag, men framförallt på kvällen och natten.

Äntligen på väg hem


Äntligen på väg hem! Vilken otroligt lång dag det har varit. Vi har haft så otroligt mycket att göra idag, måndag liksom. Så nu är min kropp helt förstörd och jag skall hem till svärisarna och pussa på min lilla son! Min lilla lilla plutt.

Tidig morgon

Godmorgon vänner!
Igår hade vi ett fullspäckat schema, precis som alltid. Igår fyllde nämligen Lisette 24 och hade kalas hemma. Så vi spenderade hela dagen hemma hos Pålssons för världsgod smörgåstårta och kakor. Jag var så mätt till slut att jag höll på att spricka!


Anton fick stanna över och vi åkte hem. Jag fixade med lite bilder till Jacueline, svor åt min dator för att jag hade för många bilder på den, satte mig och sorterade och förde över till hårddisken. Insåg att jag tar alldeles för mycket bilder.... Puh. Men nu blir det strax jobb!

Docka till Anton


Hej vänner!
Idag gick jag ner i källaren och hämtade upp min gamla favoritdocka som jag hade när jag var liten. Den har varit med mig under så otrolig många år som liten!
Så fort Anton fick den så gav han dockan en försiktig kram och massor utav pussar. Min lilla älskling! Vilken fin storebror du kommer bli.

Det blev ett par byxor!

Hej vänner! Ledsen för sämsta uppdateringen idag. Men det var äntligen dags för min och jacuelines sydag!

Vi började dagen med snöstorm, så jag vart nästan säker på att vi skulle behöva ställa in dagen. Men inte då, Jacueline tog sig hit trots allt.


Dessa har jag sytt! Kan ni fatta eller? Vi satt under några timmar och pillade och trixade men till slut så blev det ett par byxor. Alltså jag är så chockad och glad! JAG har gjort dessa. Stor klapp på min axel och stort tack till min kusin som orkat med mig. Hon måste verkligen ha känt sig som en skolfröken hihi.

Vi åt lite McDonalds ihop när Johan och Mason kom förbi med. Sedan blev det en fotografering med lilleman. En smash the cake! Mason fyller ju 1 om bara några veckor, hua! Hur gick det till? Kul var det i alla fall. Nu skall jag bara ligga i sängen och ta det lugn. Natti!

Fredagsmys

Hej på er!
Jag och Sara åkte tåget hem ihop så hon körde hem mig och Anton, så himla snäll! Anton var helt överlycklig över att Sara var med och hämtade honom så det var bara hon som fick bära honom hihi. Vem var mest nöjd liksom?

Det fick bli fiskgratäng till middag idag, vilket vi inte har ätit på hur länge som helst (Robin gillar inte fisk). Så idag passade jag på, bara för att. 
Vi har hunnit leka och busa och titta på teletubbies för att varva ner. Nu har jag precis lagt Anton och själv släng mig i sängen med en chokladkaka! Helt okej fredagsmys. Jag är lika trött idag som jag varit under hela veckan, så det blir nog tidig kväll sen. Ha en fin fredag!


Min lilla trollunge!

Godmorgon


Godmorgon ifrån jobbet! För tillfället har vi absolut ingenting att göra, jag hoppas nästan att det håller i sig. Jag är mör i hela kroppen och har svårt att röra på mig idag.

Igår lade jag mig redan vid nio och somnade som en stock. Tur var väl det för vid två inatt vaknade Anton och jag fick sitta uppe med honom en stund innan han ville somna om. Jäkla unge! Men vad gör väl det. Imorgon ska min kusin komma hem till mig och lära mig sy lite och dessutom kanske det blir en fotografering med. Sneaky va hähä.

Kärlek


Det här är kärlek. Tänk att vi blivit välsignade med ett friskt underbart barn och nu har ett som bor i magen. Anton visar redan sin kärlek. Mitt mammahjärta smälter av kärleken.

Godmorgon

Godmorgon kära ni!
Hur mår ni? Själv är jag trött men mår ändå helt okej. Igår efter jobbet hämtade jag Anton och vi åkte buss hem (i och med min rygg) och gick sedan sista biten! Kan ni gissa hur nöjd han var?

Nu är jag i vilket fall som helst på jobbet igen och inväntar lite folk. Just nu har vi inget alls att göra så jag dricker lite kaffe och tittar på bebiskläder! Vi har ju en hel dröse med kläder som Anton haft, men lillebror måste ju ändå få ha något eget plagg med hihi. Men först skall ju jag och Jacueline sy lite på lördag! Jag är så exalterad!


Jag fullkomligt ääääälskar mintgrönt. Dessa fina plaggen hittade jag hos Lindex!

Ny hårfärg


Den nya hårfärgen. Överhåret blev mörkbrunt och underhåret fick bli lite rödbrunt! Så att det händer något. Robins mamma var med och valde ut färg, det blev hur bra som helst! 

Jag och BFF


När man måste förbereda BFF för att man går från ljushårig till mörk igen! Senast jag gjorde tvärt om fick jag ett "HUR SER DU UT!?!?" Haha. Inte igen tack!

Välkommen vecka 23


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilken position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan, något som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna tankar: Vänta lite nu. Var tog vecka 22 vägen? Jag vet att det var tisdag och helt plötligt när jag tittade igen så var vi på +5 och nästan vecka 23. Snacka om att man inte hinner tänka lika mycket på andra graviditeten som man gjorde med första! Än så länge mår jag okej, utöver foglossningen. Det är min största last just nu. Jag har gått upp ca 5 kg och det känns helt okej! Inte för att jag räknar direkt men ändå. Dock känner jag mig stor som ett hus!

Gårdagen


Hej vänner! Gårdagen spenderade jag hemma hos Antons farmor och faster. I och med att jag slutade sent på söndagskvällen så sov jag över där! Vi busade med Anton, bakade och bara hade det allmänt mysigt. Sedan följde farmor med oss hem och vi lagade mat till hela familjen. Så även farfar Pålsson kom förbi efter jobbet. Så med en fullspäckad dag så blev det inte så mycket skrivande här hihi. Men det får vara så ibland!

Skillnad på mage


Magen har allt blivit lite högre på en månad, eller vad säger ni? Den växer så det knakar verkligen och jag lär väl bli större än någonsin när det väl är dags. 

Alla hjärtans dag



Vecka 22 (21+5)


Vänta syskon böcker

Hej vänner! 
Idah frågade mig förut idag om Anton förstått att han skall få ett syskon. Nej svarar jag. Så fort jag pratar om magen och lillebror och vill att han skall klappa, så petar han mig i naveln. Mycket roligare enligt Anton! Så Idah påpelade att det finns ju faktiskt böcker för detta. Så nu klickade jag hem två stycken hos Bokus.com. Hoppas verkligen att det går hem lite för Anton nu vad som komma skall hihi.
 
 
"Jacob är så nyfiken på Bebben som är i mammas mage. Han fantiserar om vad den gör därinne, och hur den påverkas av allt som sker utanför. Vad händer när mamma solar, t ex? Solar Bebben då också? Eller när mamma lyssnar på musik?
Detta är en varm och glad bok som passar perfekt för barnfamiljen som väntar tillökning. Lekfullt beskriver den de funderingar som barn kan ha kring att få ett syskon, och kring mysteriet om hur ett barn kan finnas i mammas mage.
Busiga Bebben har hittat många läsare under åren, och det verkar som om det bara är fler och fler som upptäcker hennes charm. Thomas Svensson fortsätter berätta om Bebben i ett flertal böcker.

Flikar gör boken roligare och tillåter barnet att vara mer aktivt under läsningen. De skapar också en spänning och ett driv i historien. Lyft på fliken och upptäck Bebbens värld i mammas mage!"
 
 
"Lillefanten ska få ett syskon. Mammafanten har en stor mage, det finns ett syskon därinne. Lillefanten undrar om det är en tjej eller kille. Huvudsaken är att bebisen spelar fotboll? Eller ännu bättre att den står i mål. 

Lillefanten tänker tusen tankar om bebisen där inne i mammas mage. Funderar på hur den kommer att se ut och om den har en säng att sova i. Han lyssnar på mammas mage för att höra om bebisen säger något. Det gör den inte - men han känner hur den rör sig! Så föds en gullig lillasyster, som ska heta Minifanten! Lillefanten är mycket nöjd! 

Syskonboken är en ständigt efterfrågad genre och ett älskat tema i småbarnsboken. Camilla Lundsten har skapat en underbar liten berättelse för de yngsta med mycket kärlek och massor av humor."

Min stora kille


Min stora kille vill numera bara sitta i sin tripptrapp stol. Han gillar inte den vita barnstolen mer och det är helt okej för våran del. Han ser så himla mallig ut när han sitter där hihi. Sötnos! 

Just nu ligger han och sover i vagnen på utsidan. Om en halvtimme skall jag bege mig till jobbet och sedan sover jag hemma hos svärisarna då jag slutar sent!

På väg hem


Såhär känner jag mig just nu. Jag sitter på bussen och är snart hemma. Tur i oturen så börjar jag sent imorgon och får förhoppningsvis sova lite inatt med. Håll tummarna för mig!

En bra natt

Hej vänner!
Ledsen att jag skriver så himla sent. Jag har bara varit så himla nöjd över hur natten gått! Anton somnade som sagt utan ett pip igår. Han sov men vaknade en gång under natten. Jag tänkte att jaja, det är väl tidigt på morgonen nu så då är det okej. Men klockan var bara halv fyra! Jag höll på att bryta samman och tänkte att nä, jag pallar inte en till sån här morgon. Speciellt inte om jag skall jobba! Anton fick välling och när jag skulle lägga honom igen så blev det lite protest, men inte mer än så. Han accepterade läget att jag lade honom i sängen igen och han låg och tjötade och ropade en stund men därefter så slocknade jag. Vi fick väcka honom när klockan var halv nio! Helt otroligt.
 
quote, fall, and stand up-bild
 
Så nu sitter jag på jobbet, jag började klockan elva. Vi är i princip inga här idag, vilket känns otroligt märkligt. Det var Sara och två till kollegor, och så jag. & klockan var elva! Ja ni fattar. Känns himla märkligt. I vilket fall som helst så gick Sara vid halv tre och jag blev all alone haha. Men jag passade på att söka en ny tjänst på jobbet så håll era tummar nu! Det hade varit otroligt kul att få göra något nytt.

Håll tummarna nu

Håll alla era tummar och tår nu vänner. Anton fick sova middag en timme ute i vagnen. Han fick tidig middag och jag vad noga med att han åt upp sin kvällsmat innan vi faktiskt lade honom. Istället för 18:30 som alltid har fungerat, så fick han lägga sig nu först klockan åtta. & vet ni vad? Än så länge så har han inte sagt ett pip. Inget gnäll, inget skrik hittills. Peppar peppar för sjutton och håll nu era tummar för oss! Låt oss få en lugn och skön natt, det hade verkligen behövts. 

Så nu ligger jag och Robin helt utslagna i soffan och hoppas på bättre tider. Imorgon blir det jobb för mig igen och detsamma på söndag! Det är nu min dubbelhelg är och det känns ju lite halvkasst. Men vad gör väl det, godnatt vänner!



Kulturhuset

Idag har jag och Anton varit på utflykt. I och med våran natt/morgon så behövde vi komma ut lite och hitta på något. Vi började med att åka buss, något Anton tycker är suuuuuperkul.


Sedan begav vi oss till Kulturhuset i Kungsbacka och in till biblioteket. Anton hade superkul och vi hängde vid barndelen och läste och busade. Han vad mer än nöjd!



Grått hår

Godmorgon vänner.
Jag håller just nu på att förlora mitt förstånd. Anton är så extremt hemsk. Han somnade som ett ljus igår, jag var överlycklig! Han vaknade dock igen vid tre inatt och somnade om först nu... Jag förstår inte vad som är fel. Jag sliter snart mitt hår för att jag känner mig så desperat och otillräcklig. 

Det blir ingen dagmamma för Anton idag så jag blir hemma och vabbar. Han behöver verkligen komma dit men vaknar man tre på natten så känns ju inte det helt optimalt. Jag skall ringa BVC senare och se om det finns något som kan underlätta för oss. Detta är verkligen inte hållbart.

Lång dag

Vilken oroligt lång dag det har varit! Jag hade kunnat gå och lägga mig nu på direkten. Jag höll på att sätta ut Anton på blocket innan Elain och Lisette kom förbi. Dom hade med bröd och pålägg i stora lass och det fick bli dagens lunch, detta åt vi tillsammans med Elisabeth och Therese!

Anton somnade en stund först vid tolvtiden och då för att Elain tog ut honom i vagnen och gick en promenad. Jäkla unge! Han har verkligen stampat på mina nerver idag. Efter lunch åkte vi till Kungsbacka simhall och badade en stund. Anton tyckte det var urkul! Han åkte rutchkana med Lisette hihi. Nu är vi hemma hos Elain och väntar på att pappa Robin skall komma förbi!



Bajs mamman

Alltså. Godmorgon! Sen klockan sex i morse! Jag luktar bajs. Helskotta vad jag luktar bajs haha. Anton har sån där go tänder-på-väg-bajs för tillfället så det känns just nu som att jag luktar bajs överallt. Jag blir galen haha! Det är verkligen den mest vidriga av alla bajsdofter som existerar. 

Just nu håller jag på och nattar Anton för en tidig morgonlur. Jag skall vara hos psykologen klockan ett och efter det skall vi följa med Antons farmor och faster till simhallen. Så himla mysigt! Så därför behöver lilleman sova tidigt. Men funkar det? Nä. Han galltjuter. Haha. & lillebror går bananas i magen!


Min bus igår!

Busdag


Anton har inte bara busat med tant Therese idag utan även med sin morbror Beppe som han kallar honom. Tobias "fastnade" när han skulle krypa igenom hihi. Urkul!

Ingen barnmorska idag

Hej vänner!
Idag skulle jag ju egentligen åkt och träffat min nya barnmorska 07:45, men efter att ha fått sova endast några timmar inatt så valde jag att omboka tiden i morse. Fyfan, huvudvärken alltså. Anton vaknade efter att jag sovit ca två timmar och var helt otröstlig, stackarn. 

Så idag har vi lekt med tant Tess, hon och Tobias hämtade mig igårkväll på jobbet och sov sedan hos papp och Bettan! TUSENTACK. Jag hade inte kommit hem annars, och det hade ju inte varit superbra. Så Tobias åkte tidigt till skolan men Tess började inte jobba förrän tolv. Så Anton har kört slut på henne hela förmiddagen hihi. Efter vilan skall vi bara ta det lugnt och göra ingenting. Men nu ska jag passa på att vila samtidigt som Anton!


Titta vad fin mamma har stickat till lillebror i magen! Helt gudomligt söt! 

Symästaren!

Godkväll vänner!
Jag skall bli syexpert. Eller, jag skall bli expert på att sy barnkläder! Hihi. Vad tycker ni om det? Jag har alltid velat lära mig att sy. Eller, jag kan sy, jag är ju inte efterbliven, men jag har aldrig vågat göra det själv. Men nu så! Min kusin skall komma hem till mig och vi skall ha sydate. Hon skall lära mig att sy bland annat brallor till barn. Så jag skall sy ett par till Anton och ett par likadana till lillebror. Det kommer bli helt fantastiskt fint! Åh. Så nu har jag beställt hem lite saker som jag behöver och det blev inte speciellt dyrt alls. 
 
Jag beställde även hem världens finaste tyg ifrån Jonic Textil som jag skall använda. Alltså jag är så himla exalterad! Det kommer bli kalaskul. Jag älskar ju att pyssla och pilla med saker. Detta kommer vara världens avkoppling för mig! Så nu längtar jag verkligen efter våran date nästa helg!
 
T2160 Trikå Lion mint

Sen kväll

Hej vänner!
Idag har jag försökt sova så mycket jag bara kan, i och med att jag har ett sent pass idag. Jag börjar 16:00 och slutar 00:00. Så jag måste försöka hålla mig vaken under den tiden haha. Jag brukar ju som ni vet gå och sova redan vid nio på kvällen! Hur ska detta gå?

Jaja. Idag har jag som sagt sovit, myst med Anton som fortfarande är dålig och pussat lite extra på min man som är hemma och vabbar. Nu sitter jag däremot och väntar på bussen och är förvånansvärt tidig! Bussen går inte förrän 14:24....


Såhär låg jag och Svennis tillsammans hela kvällen igår, älskade myskatt.

Välkommen vecka 22


Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Egna tankar: Det slog mig verkligen häromdagen att shit, om fyra månader är du här. Hos oss! En liten ny familjemedlem. Hur är det ens möjligt? Jag har fattat att du finns där inne och har det gott i magen, men tänk att du faktiskt snart är färdigbakad och redo att komma ut! Det är helt obegripligt.
Denna veckan har gått otroligt långsamt. I och med all renovering så har min kropp verkligen sagt till. Det har gjort ont mer än den vanliga foglossningen och det har verkligen inte varit lätt. Men jag känner mig ändå stolt och duktig! Vi klarar minsann mycket du och jag, min kropp. Brösten har växt mer (som att det ens kunde ske) och magen blir även den större och större.

Pizzabullar


Idag har vi gjort pizzabullar till middag! Det blev tacofärs i med massor av ost. Anton fick hjälpa till att knåda en egen liten deg och hjälpte sedan till att äta lite köttfärs med. Min lilla pizzabagare hihi. Gott blev det med!

Godmorgon

Godmorgon finisar!
Jag ville gråta i morses när klockan ringde. Hade jag ens fått sova någonting? Precis så kändes det. Dessutom hade jag absolut ingen tid att snooza över huvud taget då jag ställde klockan på senaste tiden direkt haha. Jag somnade runt tolv och klockan ringde igen 05:45. Ja, ni förstår ju. Jag ville som sagt gråta. Jag kände mig alldeles förvirrad och helt förstörd.
 
Idag är Anton hemma med Robin. Anton har haft feber från och till sedan i förrgår och jag själv tror att det beror på tänder. Men man ser direkt på Anton när han inte är bra, han blir alldeles röd runt ögonen och om nätterna behöver han febernedsättande. Stackars lilla hjärtat! Låt den dumma tanden komma fram snart. I vilket fall så blir han hemma idag för lite pappamys.
 
Själv skall jag dricka så mycket kaffe jag bara kan och försöka hålla mig vaken. Jag blev skickad till City idag med så vi lär ju ha att göra! Sedan slutar jag halv fyra och åker då direkt hem till mina killar ♥
 
coffee, pink, and quotes-bild
Bild lånad från Weheartit.

Så nöjd

Alltså! Hur nöjd blir man när det delas ut massa goa mackor på jobbet? Sååååå nöjd. Jag och lillebror jublar hihi. 



Jobb på city


Ännu en jobbdag, fast idag på city! Helt okej med andra ord. Förhoppningsvis så blir det inte överdrivet mycket att göra om jag har tur! Nu är det jobbdag 2/4, i och med att jag bokade fel hela förra perioden är denna veckan övergången för att gå tillbaka till mina vanliga helger, vilket innebär två jobbhelger i rad. Typiskt!

Ja tack



Helt plötsligt

Helt plötsligt så insåg jag att det inte alls är långt kvar innan bebis är här.
Om två månader så fyller jag 25 år.
Om tre månader så fyller Anton 2 år. Bara det går liksom inte att ta till sig, han var ju min bebis alldeles nyss!
Sen är det ju bara en månad kvar, och så är bebis här. HUR ÄR DET ENS MÖJLIGT?
 
Snacka om att ha gravidhjärna. Jag menar, såklart jag vet att jag skall ha en bebis snart. Men det känns som att det är en evigheters evighet kvar. 135 dagar idag. Det känns ju hur länge som helst! Jag måste nog börja greppa detta snart för jag känner mig verkligen helt lost. När börjar man förbereda inför bebis ankomst? Haha. Har jag ens fått barn innan? Så väck känner jag mig.
 

Äntligen!

Grovjobbet är klart. Tapeten är på plats, väggarna är färgade och möblerna står återigen där dom skall vara! Det enda som saknas nu är lite hyllor och tavlor som skall upp på väggarna. Sen är ÄNTLIGEN Antons rum klart! En stor klapp på min egna axel och ett stort tack till alla som hjälpt till att fixa med mig, både med barnpassning och att tapetsera. Ni är guld. Jag är så nöjd så jag skulle kunna gråta! Mest nöjd över att det faktiskt blivit gjort och att jag slipper tänka på det nu när bebis snart är här.



Godmorgon

Godmorgon fina ni!
Jag börjar verkligen märka av hur mycket sämre jag sover nu. Ingen ställning är riktigt bekväm längre och jag kan inte ligga för länge på samma höft!

Idag känner jag mig mör i hela kroppen måste jag säga. Jag har nästan träningsvärk i rumpan haha! Himla märkligt. Idag skall jag hinna måla i Antons rum två gånger med och sedan är vi äntligen klara! Så himla häftigt. Ni får se sen!


Lyxfrukost, smörgås med stekt ägg på!

Tapetsering


Idag har jag och min svägerska tapetserat inne i Antons rum! Det blev HUR BRA SOM HELST. Min syster måste vara stoltare än stoltast! Dessutom har jag målat väggen mitt emot en gång med. Så två omgångar imorgon så är rummet klart sen! Woho.


Tant Sara var här en stund med och underhöll mig, Lisette och sen även Anton! Han blev helt hysterisk när hon skulle gå hem. Stackarn hihi.

Sämsta avslutet på dagen

Alltså.
Inte nog med att jag jobbar till tio. Jag skyndar mig för att hinna med tåget som går 22:15. Jag är ändå på Centralstationen i god tid, kollar upp var tåget skall gå någonstans och väntar. Tåget kommer inte. Jag väntar lite till. Jaja tåget är säkert bara sent. Det kommer in 22:20 och jag tänker att bra, men då åker tåget direkt. Har vi åkt någonstans? Verkligen inte. Tåget verkar gå nu 22:45 istället och vet ni vad? Då går det ingen buss hem. Perfekt va? Så nu fick jag tvinga upp stackars pappa som får hämta mig i Kungsbacka. Jag skäms! 

Jag HATAR VÄSTTRAFIK. Inte fan får man någon information, det står ingenting om inställt tåg eller något. Dessutom sitter det ett fyllo precis i närheten som dessutom ordningsvakterna hämtade av när tåget kom in. Jag blir galen. Jag orkar inte. Tack västtrafik för att du förstör mitt liv.



Kärleken


Idag gick jag upp tidigt för att åka till svärmor och mysa med Anton. Bussen var dock inställd så fick vänta en evighet på nästa! Men nu skall vi strax äta lunch ihop och sen är det dags för mig att jobba.

Godmorgon

Godmorgon vänner!
Idag börjar jag jobba först klockan ett, men skall hem till svärmor innan och äta lunch tillsammans med min lilla pojk. Gud så jag saknar honom! Så det blir lite kvalitetstid innan jag måste åka till jobbet helt enkelt. Sedan är jag ledig torsdag och fredag och skall då bara mysa med lillhjärtat.

För er som undrar så har jag haft ett riktigt dåligt schema denna perioden. Jag har jobbat så sent att vi inte har kunnat lösa hämtning för Anton. Så denna veckan har han sovit hos farmor sön-idag. I tisdags åt dom lunch med pappa Robin och idag blir det lunch med mig hihi. Mitt lilla troll! 


Jag bad Robin köpa mjölk igår. Snacka om att verkligen köpa mjölk haha! Jag fick en chock när jag öppnade kylen.

100 år


Om 100 år ska vi sitta på ett moln, 
du och jag, och dingla med benen.

Just popped


Var kom den här magen ifrån nu då? Helt plötsligt så var den bara där haha. Vi välkomnar vecka 21 med en dundermage och större lär den ju bli. Wish me luck.

Välkommen vecka 21


Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Egna tankar: Denna veckan har gått lite långsammare än vanligt. Eller, den har inte gått för snabbt helt enkelt! Hela denna veckan har jag börjat känna mer och mer rörelser i magen, men jag tror att lillebror sparkar ganska mycket inåt. För än går det inte att känna något utanpå magen och det är inga jättetydliga sparkar heller från insidan. Foglossningen blir värre och värre, vilket jag skall ta upp med min barnmorska nästa vecka. Vissa kvällar kan jag knappt gå, usch. Dessutom har jag vissa dagar börjat känna av smärtan i sidan, njuren. Så snart drar väl den lasten igång också!

Min lilla man


Såhär låg Anton och sov igår eftermiddag innan jag väckte honom. Tänk hur man bara kan stå och titta på sitt barn och känna en sån stark kärlek. Det är helt otroligt! Trots att du dagligen driver mig till vansinne, så är du ändå hela min värld och allt som betyder något. Som jag älskar dig lilla prins.

Halva tiden


Godmorgon mina vänner. Ser ni? Idag har jag gått exakt halva tiden, 50%. Bebis är halvbakad och snart färdigbyggd. Så himla häftigt! Snart har vi lillebror här och jag längtar så jag spricker. Vem är du och hur ser du ut?
Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.