www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Utflykt

Hej vänner!
Inatt hade vi första "jobbiga" natten med Simon. Han sov mellan tio och två och sedan vägrade han att somna om förrän vid sextiden igen. Anledningen till att han inte somnade om är för att han börjat få så otroligt ont i magen, men om vi har tur så går det över snart när tarmarna mognat lite. Oavsätt så gick mina ögon verkligen i kors! Det värsta var att jag visste att Robin skulle iväg tidigt för att lämna in bilen med, så när han åkte vid åtta så fick Anton ligga bredvid mig i sängen och titta på youtube medan jag halvsov.

När Robin kom tillbaka hade han med sig Elain och Lisette, vi fikade lite och jag fick sova en timme. Sedan åkte vi hem till Robins mormor och morfar och visade upp lilla underverket. Nu sover båda ungarna och jag funderar allvarligt på att sova jag med, medan jag ändå kan liksom. Man vet ju aldrig hur denna natten blir...

En prinsessa fyller 4 år

Idag fyller en utav mina två finaste prinsessor 4 år. Tänk vad du är klok och rolig, för att inte tala om vacker och charmig. Du får alla på fall bara genom att titta på en. Jag älskar dig Neah! ♡

En riktigt ledsen bebis

Hej vänner!
Igår skrev jag världens längsta inlägg här igår men inte tusan gick det att publicera, och i och med att blogg.se har uppdaterat sin app så kunde jag inte spara det heller. Hur tröttsamt?

Igår hade vi i alla fall fullt hus hela dagen. Först kom mamma vid tio, Robins farmor och sambo vid elva, hela kisos-klanen dök oväntat upp vid tvåtiden och vid fyra kom Sara, Patrik ankan och Hanna! Puh. Däremot var inte Simon på sin bästa humör, han fick världens magknip vid halv fyra och det höll i sig fram till halv tio. Så vi var lagom slut igår kan jag tala om!

I och med att Anton blir så upprörd och ledsen när Simon panikskriker så, så han fick åka en stund till farmor och sova där.

Tuttungen

Hej vänner!
Jisses amalia vilken tuttunge jag har. Simon har verkligen ätit hela kvällen! Först hade han vansinnigt ont i magen, men när det väl gick över så skulle han äta konstant istället.

Anton somnade vid åtta tiden men vaknade igen runt nio. Då fick han äta lite chips med mig och Robin innan vi försökte lägga honom igen. Lagom till dess kom ju Simons magont och jag kan säga detta en gång. När Anton satt hos oss igen och hörde/såg Simon när han var helt hysterisk. När jag såg rädslan i Antons ögon och att han började gråta i ren panik, fyfan. Jag kände mig som världens sämsta någonsin. Nej jag vet att jag inte kan göra något åt det men det kändes verkligen förjäkligt i mitt mammabröst.

Nu sover i alla fall båda barnen och jag skall passa på jag med. Jag är verkligen helt mentalt utmattad just nu. Godnatt!

Neah 4 år

 

Midsommar 2016

 

En stor "liten" storebror

 
Har ni sett vilken liten lurifax! Såhär hittade vi Anton häromdagen, sittandes i Simons babynest med lillebrors lilla lilla napp upp och ner i munnen. Gud så vi skrattade! Han har hittills verkligen tagit det bra att få ett syskon, men jag skulle inte bli helt förvånad om bakslaget dyker upp heller. Men han är så omtänksam just nu, det är hans Simon och HANS lillebror. Det skall pussas och klappas och sägas godnatt varje kväll. Mina stora omtänksamma lilla Anton. Du har ett hjärta av guld ♥

Lika gamla på bilderna


Har ni sett? En nyfödd liten Anton till vänster och en nyfödd liten Simon till höger. Anton är så otroligt ljus och korthårig och Simon mörkhårig med långt hår. Helt otroligt! Först tyckte jag att dom var sanslöst lika varandra, men nu börjar jag se mer och mer skillnader. Jag ser Antons drag ibland när jag tittar på Simon men, ändå är dom så otroligt olika i utseendet. Så häftigt! Tänk att jag och Robin har byggt er ♡

Jag har byggt en bajsmaskin

Godmorgon vänner!
Igårkväll ville inte lilleman komma till ro riktigt. Både jag och Robin var pissetrötta och ville mer än gärna bara somna. Simon hade ont i magen och tyckte inte att det var allt för roligt helt enkelt. Under en timmes tid tror jag att jag bytte fem stycken bajsblöjor. Så fort jag hade bytt blöjan, lagt oss ner och Simon verkade ha kommit till ro, så hör jag världens kalasbaj. Sista gången tänkte jag att det här, det måste fan vara ett skämt haha. Det är på riktigt någon som driver med mig nu!

Till slut runt 01 somnade jag och liten och sedan var det bara att börja om igen när Anton kom inspringandes vid 05! Så idag är jag riktigt riktigt trött och seg. Det får bli många koppar med kaffe helt enkelt.


Min goa älskade lilla prins.

En härlig dag hemma

Hej vänner!
Idag har vi haft en riktigt härlig dag hemma. Natten var hur lugn som helst, vi sov mellan elva och tre för första amningen och vaknade sedan igen vid fem för lite mer mat. Anton kom in först vid sju och då låg vi allihopa i sängen en stund och tittade på teletubbies. 

Jag och Anton gick ut vid halv tio och lekte i sandlådan och sparkade boll. Vid elva kom Åsa och har varit här och myst med oss och träffat det nya tillskottet. Jag tror att hon är mer än förtjust precis som vi hihi. Anton var riktigt nöjd med och har busat riktigt ordentligt med sin gudmor!



Första mötet

 
Hej vänner!
Vi är äntligen hemma. Hemma från bubblan på BB och Anton har för första gången fått träffa sin lillebror. Wow vilket möte. Anton är så stolt och glad och riktigt intresserad utav den nya lilla människan i vårat liv. Han verkade förstå att det var lillebror som legat i mammas mage och som nu är ute hos oss. Han ville hålla och pussa på Simon och bara vara nära hela tiden. Mitt mammahjärta riktigt smälter av all kärlek ♥

Snart två dygn

Godmorgon, eller skall man säga godnatt? Jag vet inte riktigt hihi. Jag är inne i BB bubblan som aldrig förr och bara njuter av våran lilla älskling. Han är så sanslöst snäll och gråter endast hittills om han blir riktigt riktigt hungrig. Vi har nog bestämt att den lilla skall heta Simon, ingenting annat passar och detta namnet kändes så himla rätt.

Så nu har vi precis haft en timmes amning här och innan dess sov vi mellan halv elva och halv tre!


Jag kan inte sluta fascineras utav lillebrors hår. Det är en sån otrolig skillnad på både färg men framförallt på längden! Hela Simon är betydligt mörkare än vad Anton var så jag kan helt enkelt inte sluta titta på honom haha. 

Välkommen lillebror!


Klockan 11:26 idag den 19 juni föddes min och Robins andra son. Han vägde 4380 gram och var 53 cm lång. Efter en otroligt intensiv och jobbig förlossning är jag helt utmattad både fysiskt och psykiskt. Nu skall vi bara vila upp oss och njuta av BB tiden.

Listan kortas ner



Kom ut nu förfan

Godkväll vänner!
Dagen har spenderats hemma hos Robins föräldrar i Lindome. Vi har kikat fotboll och ätit god lasagne! Jag råkade springa förbi deras hallspegel och jäklar vad magen har sjunkit nu. Det känns som att jag går runt och bär på en kanonkula längst ner på magen, det känns nästan som att jag håller på att tappa den haha. 


Så nu får bebis helt enkelt ta och kika ut så att jag kan få tillbaka mig själv igen och ha lite ork över. För just nu är jag verkligen inte pigg! 3 dagar kvar till beräknat. Jag undrar så när du tänkt komma till världen ♡

Sverige - Italien

Hej vänner!
Ingen bebis, varken igår eller nu än så länge. Jag har lite molande värk men det har jag haft tidigare med. Men vi kan ju hålla tummarna åtminstone haha.

Annars? Vi har åkt hem till Robins föräldrar i Lindome för att kolla på Sverige matchen och sedan blir det lite middag. Men som ni fattar så orkar jag inte skriva så mycket, jag orkar helt enkelt inte. Är inte motiverad eller något.



Pizza istället för bebis

Hej vänner!
Nej jag föder inte barn idag heller. Eller natten som var. Jag har absolut inga känningar alls, lite mensvärk på kvällarna men vafan, bebis är stor och trycker överallt. 

Idag kom Elain och Lisette hit vid elvatiden och har hjälpt till att städa här hemma. Vi har tvättat, dammsugit, städat, plockat och hållt igång. Eller, jag har suttit mest på en stol och varit arbetsledare men jag är så sjukt tacksam! Alltså verkligen. Nu har vi nyss ätit pizza och jag skall innan läggdags byta lakan och duscha. Håll tummarna för en liten bebis inatt!



Listan börjar strykas


7 stycken har redan blivit strukna på listan. Äntligen kan vi börja räkna ner haha. Undrar vem som gissar rätt, om någon ens gör det? Jag har som sagt inga känningar än så länge alls. Så ni som inte gissat, ni har fortfarande en chans att lägga in eran röst hihi.

Välkommen vecka 40


Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Egna tankar: Wow. Det känns ändå lite mäktigt att nå vecka 40. Om 6 dagar är liten beräknad och vem vet? Nu kan förlossningen verkligen dra igång precis när som helst. Den känslan är obetalbar. Även fast vi har haft en sanslöst jobbig vecka med helvetes vattkoppor på Anton, så känns det ändå som att nu, nu skulle lillebror ändå kunna få komma ut. Anton mår bättre och har det inte lika jobbigt, så just nu känns det ändå okej. Den tjugonde skall vi göra ultraljud och planera eventuell förlossning om inte bebis är ute då (konstig känsla) så förhoppningsvis så är lillebror ute inom åtminstone två veckor! Wow. Det är sååååå konstigt.

En jobbig natt för Anton

Hej fina ni!
Anton hade en jobbig natt. Han vaknade var och varannan timme och var ledsen, påpekade att han hade aj och somnade sedan om igen. Min lilla unge. Så sömnen har varit sådär inatt för oss helt enkelt. Nu har åtminstone kopporna på kroppen blivit till skorpor, nu ska bara blåsorna på armar och ben bli skorpor med. Men förhoppningsvis kommer inga mer blåsor nu!


Idag hade jag en tid hos barnmorskan vid elva. Elain kom hit och lekte med Anton under tiden! Besöket gick bra, blodtrycket ligger lite högt men det är inte mycket att göra. Förhoppningsvis så behöver jag inte gå på nästa inbokade besök utan har istället en liten lillebror hos oss! Håll tummarna.

Vecka 39 (38+5)


Jag tycker att magen sjunker mer och mer. Nu är det bara 7 dagar kvar tills beräknat datum. Men jag har absolut inga känningar över huvud taget!

Prickigkorv


Såhär ser Anton ut för tillfället. Blåsorna på mage/rygg och ansikte har spruckit men vissa är riktigt irriterade. Idag har blåsorna dykt upp på armar och ben så nu är det bara att vänta ut dom med. & få bort det irriterande runt skorporna. Stackarn har så himla ont! Men inatt har han sovit från och till inne hos mig, så han är lite mer pigg. Han har även ätit lite klämmisar och kakor! Så det verkar, peppar peppar, som att det går åt rätt håll. 

Vattenkoppor från helvetet

Fyfan säger jag bara. Vilken fruktansvärd och hemsk dag vi har haft. Den började som sagt halv två inatt, då vaknade Anton och var alldeles otröstlig. Jag fick knappt röra honom och han fick mer än panik så fort jag skulle smörja honom med PoxClin, han grät och skakade och var helt förstörd. Jag kan säga att jag grät med honom vid flera tillfällen, man är så jävla maktlös. Jag försöker vara stark för hans skull och stötta honom, men att se sitt barn skrika av smärta. Nej, det här är helt klart det värsta hittills på listan över jobbiga sjukdomar. Moussen som vi har hjälper, men att behöva röra på hans kropp gör att han skriker i panik. Vi testade nyss med potatismjöl över hela kroppen och det verkade som att det uppskattades. Så vi testar med det nu på kvällen helt enkelt!


Samtidigt så blir allt så jäkla jobbigt för sömnen blir ju tvärrubbad för inte bara Anton, utan även mig och Robin. Jag var vaken med Anton till halv åtta, då somnade han om med oss i sängen till tio och sedan var han vaken med Robin. Men jag har känt mig som ett vrak idag och bara tanken på att förlossningen skulle starta nu gör mig livrädd. Jag har ingen ork. Hur skulle jag kunna föda barn när jag är såhär utmattad, trött och orolig? 


Idag är vi i vilket fall inne på dag 5 med nya utslag. När jag läste på nätet så stod det att oftast kommer det nya koppor i upp till 5-6 dagar. Så snälla gode Gud, efter imorgon, låt det bara bli bättre då! Håll alla tummar för oss.

Min utslagna hjälte


Min stackars stackars Anton. Vi har varit vakna sedan halv två. Han har ont och har det extremt jobbigt! Jag har aldrig sett så mycket vattkoppor någonsin. Han har precis somnat sittandes i mitt knä, lilla hjärtegryn. Mitt hjärta går sönder för dig just nu ♡

Nej jag föder inte barn

Hej vänner!
Ja jag lever, nej jag föder inte barn. Inte idag åtminstone! Idag har jag varit hos mödravården för en tid hos läkaren. Vi pratade om mitt mående, att jag eventuellt håller på att utveckla en havandeskapsförgiftning. Idag var testerna lite bättre vilket var skönt! Jag skall in imorgon bitti igen och lämna ett urinprov. Vi gjorde ett snabbt ultraljud för att kolla flödet i navelsträngen och mängden av fostervatten i magen. Allt såg fint ut! Lillebror låg och övade på att andas vilket var sjukt häftigt att se. 

Sedan blev det lite handling och en timmes vila här hemma. Jag saknar Anton så det värker i bröstet. Jag fick bilder på hans koppor idag och stackarn har så mycket att det nästan är löjligt. Min lilla prins! Som tur är så är han ändå hyfsat pigg och glad och har det super hemma hos farmor.


Min lilla prickigkorv 

Tröttare än tröttast

Godmorgon vänner!
Anton vaknade redan tjugo över fem idag, fy tusan säger jag bara. Alldeles för tidigt för min del. Dessutom verkar han ha grus i öronen idag, för han lyssnar ta mig tusan inte på någonting jag säger idag. Just nu äter vi lite frukost ihop!


Hans koppor som bröt ut igår har blivit större, vissa har spruckit och andra är bara stora blåsor. Än så länge så har jag bara sett honom klia en gång, men annars är han superduktig. 
Vid tretiden kommer Lisette hit och hämtar lilleman som får sova hos sin farmor till på fredag, i och med att jag knappt kan springa efter honom i nuläget.

Vattkoppor och avslutning


& där kom vattkoppor som ett brev på posten. Jag ger upp nu känner jag. Vi var på avslutningsfika förut hos Antons dagmamma och fick då veta att han antagligen fått vattkoppor nu. Två andra barn har redan fått det, så ja. Det är ingen tvekan denna gången, han ser redan ut som en prickigkorv. 

Så ja, jag blev genast osugen på att föda barn. Det är ju som gjort för att bebis skall bli smittad, perfekt! Min barnmorska verkade inte supernöjd över tanken på vattkoppor när jag frågade för några veckor sedan, så ja. Just nu känner jag bara BLÄ.

Välkommen vecka 39


Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna tankar: Jag är klar med att vara gravid. Har jag sagt det förut? I så fall får ni höra det igen. Jag är så jävla redo att föda barn nu så det är nästan löjligt. Jag vill få tillbaka min kropp, kunna städa, tvätta och bära Anton igen. Kunna springa efter honom och leka och vara en bra mamma och sambo. Mitt blodtryck har blivit högre igen, och svullnaden är kvar. Det blir extrakontroller nu i och med att det kan bli havandeskapsförgiftning, vilket jag redan tror att det är, men ingen verkar tycka att man skall göra något åt det. Bebis är tydligen enorm med, så förlossningen börjar faktiskt göra mig lite stressad. Hur skall jag kunna klämma ut en enorm bebis? Det är ju jobbigt som det är...

Nationaldagen


Hej vänner!
Vilket väder det är. Idag har det varit ganska mycket svalare än övriga dagar, så jag har faktiskt kunnat vara ute en stund. Tobias har planterat en hel dröse med kryddor och övriga har satt upp paviljongen ute i trädgården. Så himla mysigt! Nu har vi precis ätit middag, Tobias grillade hela kycklingar med någon sallad och potatis till hihi. Mums!

Imorgon skall Anton till dagmamman igen och sedan är det avslutningsfika på eftermiddagen. Kommer bli så himla mysigt! Detta är Antons sista vecka innan vi tar sommarlov.

Grillning


Idag har min storebror fått en grill. Jag och Tobbe har spenderat halva eftermiddagen med att skruva och bygga ihop grillen haha. Men vi fick ihop den och Tobias var mer än nöjd när han sedan stod och grillade. Så himla gott blev det! Jag satt och agerade assistent och bord. Mer än så kan jag inte göra för tillfället haha. Men idag har det fläktat skönt och jag har faktiskt kunnat vara ute några timmar i skuggan.

Vecka 38 (37+4)


Såhär ser jag ut nu i vecka 38. Jag är stor, svullen, och mår allmänt förjäkligt. Jag skulle göra vad som helst för att förlossningen skall starta nu och få återgå till det normala igen. Få tillbaka min kropp och min ork, slippa ha ont mer.


Börjar bli bra skillnad på magen med Anton och med lillebror nu. Jag föder säkert en jätte.

Dunderklumpen

Denna dagen har rent ut sagt varit förjäklig. Nu skall jag och dunderklumpen gå och sova. Imorgon spelar Håkan på Ullevi och gissa vem som skall dit? Jo jag! Om nu inte lillebror får för sig att komma ut inatt, men det känns ju ganska långsökt.



Just nu känns allt förjäkligt

Hej vänner.
1. Gå upp tidigt.
2. Gå över en plaskeblöt äng.
3. Promenera i värmen från stationen till sjukhuset.
4. Barnmorskan vabbar.
5. Har bestigit Mount Everest backen.
5. Får göra tester ändå, som inte var så jävla bra.

Ja ni hör ju. Jag börjar snart gråta. Hade dom sagt att tiden skulle bytas trots att jag nästan var framme, då hade jag brutit samman och satt mig på trottoaren för att gråta. Blodtrycket är fortfarande högt och har även protein i urinet denna gången med. Så nu skall bm ringa mig efter att ha pratat med läkaren för att besluta vad som händer med mig... Dessutom fattade jag det som att bebis är helt enorm, vilket jag inte fattade när vi gjorde ultraljudet i onsdags. Men det märktes att ul-kvinnan inte riktigt ville säga hur stor bebis är. 


Så nu känner jag för att gråta. Tycka synd om mig själv och tänker bara lägga mig i sängen när jag väl kommer hem. Om jag gör det. Fyfan.

Världens varmaste dag

Hallå där!
Ja ni kanske förstår att jag inte varit så aktiv idag, mestadels på grund av värmen. Jag har verkligen smält bort. Jag har suttit i underkläder hela dagen och svetten har bara runnit! Jag har försökt skapa så mycket tvärdrag det bara går, men nej. Det har verkligen varit alldeles för varmt för mig. Jag har mått illa och knappt kunnat äta, det enda jag fått i mig är knäckebröd med ost och gurka. & isglass såklart! 


Imorgon har jag en tid hos barnmorskan igen för att kolla mitt blodtryck som verkar ha stigit på sistone. Så det blir en tur dit och sedan hem igen för att vila!

Ultraljud vecka 38


Nu har vi gjort ett ultraljud idag i 37+1, det är BARA en bebis och vi kunde tydligt se att det var en pojk. Så flicka finns inte på världskartan haha. Anledningen till ultraljudet var för att se hur bebis låg, då barnmorskan var osäker i och med att han är så rörlig fortfarande. Men huvudet är där nere och han beräknas väga ca 4 kg redan nu. Så snälla lillebror, kom ut nu!

Besök hos mödravården x 2

Hej vänner!
Igår efter klockan tolv på natten så skulle jag fasta, dvs ingen mat, dryck eller något. Jag kan ju säga att paniken över att inte få dricka vatten på natten fick mig att bli hysterisk. Jag dricker ALLTID flera glas vatten på natten då jag blir så sanslöst torr i halsen och törstig. Men det fick funka. Så jag var hos mödravården kvart över åtta för att ta blodprov och skall nu tillbaka för ett ultraljud kvart i fyra. Vi skall kolla bebisens placering, då han fortfarande är väldigt rörlig i magen trots att huvudet ligger nedåt!

Så efter att vi kom hem så har jag hunnit sova och äta lite och bara ta det lugnt. Det är alldeles för varmt för att jag ens skall orka göra något, men nu skall vi strax bege oss igen.

Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.