www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Åskoväder

Hallelujah för det här åskvädret som drog in. Jag bugar och bockar och tackar alla gudar för detta. Jag höll på riktigt på att smälta av värmen, jag var så svullen så jag kunde knappt röra mina händer. Sedan börjar det panga ordentligt för att inte tala om blixtarna och regnet! Puh. Det behövdes verkligen kan jag be att få tala om. Jag har nu tagit en sval sval dusch och ligger i sovrummet med två fläktar igång och öppet fönster. Jag skall alldeles strax lägga mig och sova för jag är helt slut.

Precis när ovädret drog igång så satt vi inne i Antons rum och lekte. Det är inte lätt att vara medlem i denna familjen när man heter Sven. Först kör Robin bil på honom och sedan parkerar Anton sina bilar på honom haha! & Svennis bara ligger kvar och är hur nöjd som helst. Knaskatt ♡

Besök hos mödravården

Hej vänner!
Vilken röra det blev idag hos mödravården haha. Mitt blodtryck har stigit en aning, jag är mer svullen och har även protein i urinen, så det blir en extrakoll nu på fredag, det blev en kurva med CTG då jag påpekade att lillebror varit lite slö, jag skall tillbaka imorgon bitti och ta prover då jag tror att jag fått graviditetsklåda, ett extra ultraljud skall även göras imorgon eftermiddag för att kolla så lillebror har det bra! Harrejisses liksom haha. Men allt är ju bara "för att", inte för att man tror att något är galet utan bara för att faktiskt försäkra sig om att det är som dom tror. & det känns ju faktiskt bra!


Det blev till och med rörigt när vi skulle ta CTG. Först sattes jag i ett nytt rum, men efter femton minuter insåg dom att ingenting sparades av kurvan, så då fick jag hamna i ett nytt rum och göra om allt. Lillebror bökade och gömde sig hela tiden så maskinen pep var och tredje minut och sa att hjärthjuden försvunnit så jag fick sitta och trycka med handen över dosan i 30 minuter. Kan ju säga att min hand var bra skakig när vi var klara hihi. Men nu är jag hemma och skall vila! Jag ligger i bikini i sängen med fläkten på i högsta fart.

Välkommen vecka 38


Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Egna tankar: Jag är mer än redo att föda barn. Vi har fixat och ordnat med allt för bebis ankomst och nu är det bara att vänta! Magen verkar ha sjunkit en del för *peppar peppar* så verkar jag ha lättare att andas och har inte lika mycket halsbränna. Vikten har jag helt struntat i nu för den har redan passerat alldeles för många kilon. Svullnaden tar död på mig och foglossningen med. Jag är verkligen trött på att gå runt och ha ont hela tiden! Jag kan inte ens hosta utan att det hugger i bäckenet. Men förhoppningsvis är detta över snart!

Vecka 37 (36+5)



Gårdagens magbild och jämförelsebild ifrån förra veckan. Imorgon går vi in i vecka 38 och jag riktigt längtar tills det här är över nu. Kom ut nu lilla bebis! Första gissningen på när bebis kommer är om 12 dagar, det vill säga den 11 juni. Himla spännande! I wish liksom haha.

Min stackars älskling

Hej kompisar!
Anton somnade igår med över 40 graders feber och har varit som en värmedyna hela natten. Han vaknade vid tio och fick då lägga sig i våran säng, varav han har legat tyckt mot mig hela natten. Lilla älskling. Det gör så jäkla ont i mitt mammahjärta när han är såhär sjuk. Febern och slemhostan är värst, ibland kräks han upp allt slem. Är inte febern borta i morgon så får Robin ta upp honom till vårdcentralen.

Anton och Robin åkte hem en snabbis till hans föräldrar och uppvaktade Elain och sedan kom dom hem med choklad och trisslotter till mig! Mina fina killar. Själv har jag passat på att sova och städa lite! 



Sex år sedan


Wow. På sex år har jag hunnit få ett jobb, flyttat hemifrån och flyttat sammanlagt fem gånger, jag har hunnit hitta min soulmate och partner in crime Sara, jag har hunnit hitta en man, blivit friad till och förlovat mig, varit gravid två gånger och gått igenom hittills en förlossning, jag har tre katter, jag har hunnit få en till systerdotter och blivit mamma, jag har hunnit gå på tre bröllop och en begravning, jag har förlorat en hund, fått världens finaste bonusfamilj, vunnit nya älskade vänner och förlorat kära vänner med, jag har hunnit gråta och älska, skratta och vara lycklig. Ja, jag har hunnit med en hel del sedan min student. Sex år är bara en kort kort period i mitt liv men jisses vad jag hunnit med mycket under tiden.

Tidig morgon med feber

Godmorgon kära ni!
Igårkväll vaknade Anton vid halv tio och var alldeles kokhet och ledsen. Vi slängde av honom kläderna och la honom i våran säng, fönstret öppet och fläkten på i taket. Tempen visade 39,5 och efter lite kall juice och alvedon så gick tempen ärligen ner lite. Anton har sovit som en stock inatt, åt alla håll och kanter, jag däremot, inte lika mycket sömn. 

Så klockan fem ville lilleman upp. Så nu sitter vi och tittar på Tåget Thomas och jag inväntar att Robin skall vakna så att jag kan få sova lite. Ha en fin lördag!



Sängläge resten av kvällen

Hej vänner!
Idag har jag haft fullt upp med en sjukisanton. Han blir extra gnällig och känslig när han är sjuk, även om energin finns. Men han måste underhållas och vill helst inte leka själv. 

Jag har även försökt tvätta undan lite med allt tvätt, snacka om att ligga efter. Detta har tagit på ryggen så att säga! Jag passade på att klippa Antons hår i eftermiddags, gav honom ett bad och så fort han la huvudet på kudden halv sju så somnade han. Så nu blir det sängläge för mig resten av kvällen!


Så stolt över att ha en tröja med "Bass" på. Bamse är nya favoriten!

En sjukstugedag + måsten

Hej vänner!
Jag sov mellan halv nio och tolv! Godegud så härligt det var. Jag fick både samtal och sms till mobilen men jag hörde inte ett skvatt. Det var nästan löjligt jobbigt att försöka vakna till liv när larmet väl ringde, ögonen gick i kors.

Oavsätt så åkte vi en snabbis till kungsmässan, åt lite lunch, köpte det sista nödvändiga till BB väskan och bebis, och handlade lite på Ica. Så nu har jag packat det sista i väskan och lillebror har fått sina gossedjurssnuttar och en fin vit solhatt som han kan ha i sommar. 


Nu har jag precis ätit en hel skål med jordgubbar och lite glass till, lagt mig i sängen med min sudoku och skall bara ta det lugnt. Ha en skön kväll!

En tidig morgon

Godmorgon vänner!
Antons förkylning är tillbaka igen, med dunder och brak. Redan igår tappade han rösten och andningen var helkass. Nästan lite krupp-läten igen! Snacka om en nervös morsa. Jag HATAR när han låter så, får bara flashback från då vi fick åka till akuten med honom, fy. I vilket fall.


Lilleman gjorde morgon redan klockan TRE inatt. Då hade jag sovit ca 2 timmar. Robin har även han fått tillbaka sin förkylning med dunder och brak, så han har snarkat som en riktig kung inatt.  Så jag har haft Anton från tre inatt till nu, nu är det äntligen min tur att få sova lite.  Jag var så lycklig för jag fick Anton att somna om vid halv fem! I 40 minuter. Jag slet nästan mitt hår när han kom invalsandes med sin låda med klossar. 


Nu har vi ätit frukost allesammans, nybakade bröd. Tar max en halvtimme från start tills man kan äta! Mums. Hur enkelt och gott som helst. MEN NU MINA DAMER, godnatt från tröttmössan.

När kommer åskan?

Huamig vad kvavt det är ute idag! Vad har ni för er när det är sånt här väder? Själv väntar jag på åskan som skulle kommit för en timme sedan haha. Förhoppningsvis så kan det bli lite svalare igen när den får dra fram!

Annars? Jo jag hade ställt klockan på tio i morse, trodde jag. Det hade jag inte, jag kanske drömde det? Jag vaknade i vilket fall HALV TOLV. Men utvilad. Så nu har jag gått runt och plockat lite här hemma, bland annat rensat i "hallen" på alla Antons hundra par för små skor, vinterkläder och vinterskor. Jag varvar det med att svettas ihjäl och dricka isvatten samt tugga på is haha. Ha en fin dag!

Välkommen vecka 37


Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37. 
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras. 
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.  

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet mer än det första.

Egna tankar: Denna veckan har gått ganska snabbt. Det känns som att vi börjar närma oss slutet samtidigt som det känns som en evighet kvar tills bebis är här. Nu är det MAX fem veckor kvar, men helst tre haha. Häromdagen blev foglossningen i blygdbenet helt galen, jag kunde knappt gå och absolut inte vända mig i sängen, alls. Det är lite bättre nu och förhoppningsvis beror det på att bebis börjat fixera sig! Håll tummarna. Annars är aptiten vad gäller mat nere på noll, jag äter is och isglass, frukt och krämer och annat som är sött men lätt att äta. Jag mår nästan illa när jag tänker på vanligt mat! Himla märkligt.

Min stora lilla älskling


Den här bilden fick jag skickad till mig idag utav Antons farmor. Lilla prinsen har varit iväg och åkt spårvagn. Titta så stor han är! Han ser så jäkla lillgammal ut nu buhuuuuuu. Du föddes ju alldeles nyss ♡

En riktig ta det lugnt dag

Hej vänner!
I vanlig ordning gick jag upp med Anton tjugo över fem. Packade hans väska och fixade i ordning honom för han skall nämligen sova hos sin farmor och farfar inatt! Så Robin lämnade av honom där och jag somnade om runt åtta tiden. Sedan vaknade jag inte förrän elva!! Jisses. Men det var verkligen svårt att gå upp, ögonen gick i kors.

Så det enda jag har gjort idag är att vila och titta på tv. Helt okej för min del. Kanske att jag orkar med något annat imorgon, typ att plocka lite här hemma haha.


90% avklarat idag!

Världens finaste vän


När man har sovit en stund på dagen och vaknar till det här. Detta stod på köksbordet och såklart så är det min absolut käraste Idah som varit här. Älskade fina vän, tusen tack för presenterna till mig och till Anton! Han skall få öppna sitt paket när han kommer hem senare ♡

Sa någon svullen?


Ehrm, ja. Jag är något svullen idag skulle jag väl kunna säga. Det riktigt värker i händerna. Har någon tips på vad som kan hjälpa? Försöker röra så mycket jag kan på fingrarna och svalkar dom emellanåt, men ja. Det hjälper ju inte avsevärt haha. Nu skall jag ta en powernap, ha en fin söndag!

Tacka Gud för te

Godmorgon från mig!
Eller, egentligen så vaknade Anton redan strax innan fem och jag fick honom att somna om vid sju, en timme haha. Men jag fick sova mellan åtta och halv tolv åtminstone! Det behövdes för jäklar vilken natt jag och lillebror har haft. Jag har så satans svårt att svänga runt i och med smärtan, fy!

Robin och Anton åkte i vilket fall hem till hans föräldrar så att jag kunde få vila och ta det lugnt. Jag är ju inte så rörlig som ni kanske förstått! Men jag hoppas att vilan gör det bättre snart & att det bara är bebis som är på väg att fixera sig. 


Denna förkylningen gör ju inte saken bättre, men tack och lov för te.

Vecka 36 (35+4)


Jag tycker verkligen att magen ändrar form hela tiden. Plötsligt var den nedsjunken och nu verkar den ha hoppat upp igen! Men det beror väl på hur bebis ligger antar jag. Knasigt!

Men hjälp

Men hjälp!
Jag vet inte vad som har hänt, men idag känns det verkligen som att någon kör upp en kniv i ffiffi på mig. Jag måste ta myrsteg för att ens kunna röra mig, vad kan ha hänt? Har haft mer ont under natten än vanligt men har inte gjort några häftiga rörelser eller något speciellt... Jag har ju redan foglossning där liksom. Typiskt! Ont gör det i alla fall.

I vilket fall som helst. GODMORGON! Anton kom in vid halv sex idag, woho! Inte fyra/fem som vanligt. Nu väntar jag på att Robin skall vakna så att jag kan få sova en stund sen. Man får ta vara på all tid alltså. Vad ska ni göra idag? Jag skall inte röra mig en millimeter hade jag tänkt.


Min lilla minimänniska 

Fira Anton hos dagmamman


Den här fina bilden fick jag utav Antons dagmamma häromdagen. Anton fick ett fint paket och alla barnen bjöds på glass! Jag känner mig så himla glad att Anton får vara hos just denna dagmamman. Hon är helt fantastisk och verkligen älskar alla barnen villkorslöst ♡

Tvättdag

Godmorgon och godmiddag!
Anton har av någon anledning börjat göra morgon klockan fem varje dag, trots att han la sig vid halv nio igår! Så jag går upp med honom tills det är dags för honom och Robin att åka. Då går jag och lägger mig igen! Idag vaknade jag inte förrän elva haha, hjälp. Men jag sover så sanslöst dåligt om nätterna nu så det behövs nog.

Än så länge har jag varit ute en snabbis med hundarna där nere, pappa och Elisabeth är på sjukhuset. Nu har jag hängt tvätt och slängt in en ny i maskinen. HUR KAN MAN HA SÅ MYCKET TVÄTT?! Den tar liksom aldrig slut. För att inte tala om all ren tvätt som måste vikas, hua.


En månad kvar nu! Äntligen!

Helt slut

Godkväll kära ni!
Anton sover, Robin spelar och jag sitter och äter jordgubbar med lite vaniljglass till. Halsbrännan är på plats och godemingud så trött jag är! Jag är på riktigt helt slut och hade kunnat somna nu på direkten. Vilket jag faktiskt hade tänkt göra med efter att jag skrivit klart!


Imorgon skall jag bara ta det lugnt under dagen. Halv fem så skall jag och Robin gå på en frofylaxkurs för omföderskor. Den är två timmar lång istället för föräldragruppen som man går på under flera gånger. Den har vi ju redan varit på! Men jag vill fräscha upp minnet lite när det gäller andning och annat under förlossningen. Så det skall bli spännande! & Robin då? Inte lika entusiastisk haha. Men han får bara hänga med, han har liksom inget att säga till om! Håll tummarna att det blir bra.

Bullbak och en låst skinka

Hej vänner!
Igårkväll så låste sig min högra skinka. Alltså, ischiasnerven antar jag som verkligen sabbar mitt liv just nu. Vissa vinklar kan jag inte stödja på benet alls! Fy. Så idag har jag inte sprungit runt och försökt städa, nej. Jag fick för mig att göra ett lass bullar istället! Stillasittande jobb liksom haha.

Så nu är andra plåten inne i ugnen och jag känner verkligen för att baka något mer men jag är redigt trött. Så det blir nog en tupplur snart när jag ätit lite sen lunch hihi.



En fullspäckad dag

Hej vänner!
Idag sov jag till tio, jag var verkligen helt slut så det behövdes. Jag har tagit det ganska lugnt under hela förmiddagen och klockan två hade jag en tid hos barnmorskan. Allting såg bra ut och lillebror har det gott i magen, hjärtslagen låg på 160 slag och han har inte ens börjat fixera sig.

Nu har jag precis gjort en sats med tacopiroger och ätit två stycken själv. Resten åker in i frysen! Så himla bra att ha ifall jag inte orkar laga någon mat framöver. 



När kommer bebis?

Beräknad 20 juni 2016, pojk enligt ultraljud.

Pappa: 11 juni, klockan 23:45
Elize: 13 juni, klockan 23:15
Elain: 13 juni, klockan 18:46
Jennifer: 14 juni, klockan 00:52
Markus: 14 juni, klockan 04:41
Gertrud: 15 juni, klockan 08:30
Erzebeth: 16 juni, klockan 01:52
Mamma: 16 juni, klockan 16:06
Catharina: 16 juni, klockan 12:15
Emma: 16 juni, klockan 23:17
Emilie H: 17 juni, klockan 00:23
Therese: 17 juni, klockan 05:34
My: 17 juni, klockan 15:05
Åsa: 17 juni, klockan 16.40
Elisabeth: 18 juni, klockan 01:24 (flicka)
Lotta: 18 juni, klockan 11:11 (tvillingar)
Matilda: 18 juni, klockan 15:15
Lisette: 18 juni, klockan 18:12
Britt: 19 juni, klockan 09:45 (flicka)
Jacueline: 19 juni, klockan 22:46
Sara: 19 juni, klockan 23.59
Jenny: 20 juni, klockan 09:07
Eveline: 20 juni, klockan 20:04
Marcus: 21 juni, 01:30
Tobbe: 21 juni, klockan 02:42
Julia: 22 juni, klockan 13:57
Louise: 22 juni, klockan 22:22
Emma H: 23 juni, klockan 15:37
Elin: 25 juni, klockan 23:16
Helena: 1 juli, klockan 02:15



Välkommen vecka 36


Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Egna tankar: Denna veckan har allt blivit värre, eller, små symptom som jag inte tänkt på har förstärkts och så blir det ibland. Illamående, svullnad, extrem huvudvärk och flimmer för ögonen. Tröttheten har tagit över helt. Så igår blev det ett besök hos förlossningen för att utesluta havandeskapsförgiftning. Men nu är jag mer lugnad, dock känner jag mig tjockare än någonsin. Bebis får verkligen inte plats där inne längre och det är trots allt fyra veckor minst som återstår! Hur skall detta orkas med?

Vecka 35 (36+5)


Idag är sista dagen i vecka 35 och imorgon har jag en tur till barnmorskan för att kolla att lillebror trivs i magen.


Lite skillnad på magen denna veckan och förra. Är det bara jag som tycker att magen börjat sjunka lite? 

En tripp till förlossningen


Godmorgon vänner. Jisses vad trött jag är idag. Igårkväll blev det en liten tripp till förlossningen i Varberg för en extra koll. Jag har nämligen fått flera symptom skulle kunna varit havandeskapsförgiftning. Men allting såg bra ut igår så vi fick åka hem igen och vila. Så idag är jag enormt trött efter kvällens bravader!

Symptom som jag haft:
Extrem svullnad
Konstant illamående
Protein i urinet vid senaste koll hos bm
Huvudvärk som inte går över
Flimmer för ögonen
Mycket sammandragningar

När jag pratat med mina majmammor och googlat på nätet så stod det att det bästa är att åka in för en koll. Så jag ringde förlossningen som ville ha in mig. Blir mina symptom värre så skall vi åka in igen, för det skulle kunna utvecklas till havandeskapsförgiftning. Jaja men nu skall jag vila upp mig lite!

Förkylningsvarning

Ja då var det nog min tur att bli riktigt förkyld igen. Halsen var helt galen i morse, jag hade så ont och tappade nästan rösten när jag pratade. Jag har känt mig trött och hängig hela dagen och haft huvudvärk sedan jag vaknade trots tabletter. Blä! Jag orkar inte vara sjuk. Men därav den dåliga uppdateringen här. Jag är verkligen inte piggelin så håll tummarna för mig att det är bättre imorgon!



Eurovision




Haha tur att jag haft Therese att messa med under tiden. Jag har på riktigt GAPFLABBAT ibland åt saker vi skrivit haha. Puss fina du!

Från Volvo till Saab till Volvo


Mina vänner! Jag verkar ha blivit med Volvo igen haha. Robin har varit så himla lurig de senaste dagarna, han berättade häromdagen att han skulle iväg idag med sin pappa och hjälpa sin farmor. Igår gick han iväg när Marcus ringde för att jag inte skulle höra! När han kommer ut så frågar jag vad tusan det är dom skall göra tillsammans. Inget speciellt, bara hjälpa Gunnel får jag till svar. S Ä K E R T. Så jag frågar rätt ut om han har köpt en ny bil, och jag kan tala om att hela Robin såg mer än chockad ut men pep ur sig ett litet nejdå jag älskar min bil osv osv. Kom dom hem med en ny bil idag? Jajjemen. Så nu är vi med Volvo igen, större och rymligare än Saaben. Jag är mer än nöjd!

PS. Jag älskar att min man är sämst på att ljuga haha.

En tidig morgon


Hej finisar!
Halv fem kom Anton upp i morse, kvart i sex fick jag honom att somna om och halv åtta fick Robin gå upp för att lilleman var vaken igen haha. Så ja, tidig morgon men jag fick sova ikapp mig lite. 

Nu sitter vi nere hos pappa och Elisabeth och dricker kaffe. Robin är iväg med sin pappa på äventyr och jag har inte en susning vad dom sysslar med. Men dom skulle inte vara borta för länge hihi. 

Två års skillnad


För exakt två år sedan togs bilden till vänster och idag fotade Antons farmor bilden till höger. Hur kan det ens vara samma barn? Jag fattar inte. Min lilla plutt har blivit en stor kille ♡

Plocka blommor


I och med alla våra tusen maskrosor som vi har i trädgården så har Anton insett hur roligt det är att plocka blommor. Han visar gärna upp blommorna och låter alla lukta på dom hihi. Min söta lilla blomsterkille! 

På bilden hann han plocka en hel bukett medan Lisette satte in bilstolen haha. Han fick snällt lämna maskrosorna utanför när vi satte oss i bilen sedan.

Halleluja

Godmorgon vänner!
Jag är så nöjd. När Anton kom in i sovrummet så var klockan HALV SEX! Inte fyra. Fatta hur nöjd man blir av att få sova till halv sex haha. Nä skämt å sido, jag hoppas att detta är ett steg i rätt riktning vad gäller sovandet.

Idag får dock Robin vara hemma och vabba i och med att Anton fortfarande är snorförkyld och jag kan inte bära alls idag. Jag har så sanslöst ont i fogarna, kan knappt sitta. & det beror säkert på att jag var på sjukgymnastik/vattengympa igår för första gången. Men jag kan inte ta hand om Anton idag, inte själv. Så ge mig lite mer styrka i ryggen idag tack, så att jag kan bli "mig själv" i den mån det går haha. Kram på er!


Stilen på denna grabben är fantastisk haha 

Tigerränder

Jag vet att man skall vara stolt över sina tigerränder, sina bristningar. Man skall acceptera att dom sitter där dom sitter, man har ju trots allt byggt en bebis i magen i hela nio månader. Men jag kan verkligen inte känna den här stoltheten, inte än åtminstone. Med Anton så fick jag inte en endaste på magen, bara på höfterna. Det kunde jag leva med! Men nu är hela magen full och jag skäms som en idiot när jag tittar mig i spegeln. Jag vet att det är ärftligt, det handlar om hormoner och hur mycket magen växer under tiden, jag fattar det. Men just nu så känner jag bara att jag inte vill se mig själv i spegeln. & ja, jag jobbar på att försöka acceptera att ränderna är där dom där och att dom kanske aldrig försvinner heller. Men det är en vanesak och jag tror att det kommer ta ett tag för mig att acceptera detta. 

Jag tycker absolut inte att det är fult på andra att ha bristningar, jag bara vantrivs med det själv. Jag är inte van att ha det såhär tydligt på min kropp. Jag får helt enkelt jobba på det. Men det kan ta tid.


Godmorgon

Alltså mitt barn. När skall detta vända? Det spelar absolut ingen roll hur sent vi lägger Anton, ÄNDÅ vaknar han fyra prick varje morgon och är piggelin. Jag försöker somna om honom och ibland somnar han kanske en timme men halv sex prick så skall han upp igen. Jag blir galen! Varför gör han såhär? Sömnbristen får mig att vilja skjuta mig ibland alltså.

Nåja, vakna är vi i alla fall och Anton pratar redan om att sova. Så det kanske blir en tidig middagslur idag? Det märker vi. Ha en fin dag!


40 dagar kvar nu!

En återhämtningsdag

Godkväll kära ni!
Äntligen börjar det bli lite svalt ute och det går faktiskt att vistas utomhus. Anton och Robin är inte hemma än så jag har bara tagit det lugnt hela dagen fram till nu. Försökt återhämta mig! Anton är verkligen inne i en tuff period nu vad gäller nattning och att sova om nätterna. Så jag är så tacksam över att ha fått vila idag!

Jag har tvättat lite och vilat därimellan, jag blir ju svettig bara jag tittar ut liksom. Imorgon blir det sjukgymnastik på sjukhuset i deras varmvattenbassäng på eftermiddagen men innan dess så får jag och Anton hitta på något stillsamt.


Sven och molly är löjligt nöjda över vaggan och sover gärna där hela dagarna och nätterna haha!

Varmare och varmare

Hej vänner!
Sorry för sent inlägg. Jag vaknade för att kissa inatt vid halv två och hade så himla svårt att somna om. Vid halv fyra kommer Anton inspringandes helt pigg och glad. Jag slet nästan mitt hår. Vid halv fem tror jag att han har somnat om igen men han kommer in igen vid halv sex. Alltså ingen sömn för mig. Så världens snällaste farmor fick låna sitt barnbarn idag och jag fick sova ut. Tack och lov!

Så nu försöker jag göra lite nytta här hemma. Det är så varmt att jag avlider men jag har lyckats plocka all disk, jag skall försöka tvätta lite lakan för alla lakan ligger i tvätten och jag svettas ju sönder varje natt. Så det behövs! Jag tänkte att nu med värmen så kan jag hänga ut allt så att det torkar snabbt.
Dessutom har jag lite smått börjat packa BB väskan nu, det som egentligen går att packa ner, kläder, filtar, amningsinlägg med mera. 



Välkommen vecka 35


Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Egna tankar: Jag är bitter. Jag är trött på att vara gravid nu. Jag har konstant ont, är en jävla ragata i humöret, jag mår illa konstant och humöret är rent ut sagt i botten. Bebis blir bara större och större och jag fattar inte hur det ens är möjligt. Jag kommer garanterat spricka innan denna unge är ute! Fyfan. Jag är svullen om händer och fötter 24 timmar om dygnet och det gör ont, jag kan inte vistas utomhus nu när det är varmt. Jag har låst in mig. Jag önskar verkligen att jag vore roligare, en bättre sambo och mamma men jag kan inte. Det finns ingen motivation eller ork, ingenting.

Vecka 34 (33+5)


Magen växer för fullt. Bilden togs igår och ja, jag blir ju inte mindre direkt.

Godmorgon


Godmorgon från mig och Anton!
Första gången han vaknade inatt var vid fyra, men somnade om sedan vid halv fem igen. Så inatt har jag faktiskt fått sova lite. Sedan var Anton snäll och låg bredvid mig i sängen mellan halv sju och halv åtta så att jag fick slumra lite. 

Idag skall vi inte göra något speciellt. Anton är mycket bättre från sin förkylning, han bara snorar och hostar, men är annars pigg och glad. Jag tror för övrigt inte att det var vattkoppor som Anton hade. Det kom någon enstaka mer prick men det blev inga skorpor av dom utan de bara försvann.... Himla märkligt. Så förhoppningsvis så kan Anton snart komma tillbaka till dagmamman och få leka av sig lite igen.

Tusen tack till Pålssons och till Tobias och Therese som kom och lämnade födelsedagspresent till Anton igår. & tusen tack Elain som köpte med så att vi kunde äta lite marängswiss! 

Lite trevligare sällskap

Jag har tagit en svaaaaal dusch, eller, så svalt som det gick. Tydligen har våran dusch svårt att bli riktigt kall i vattnet haha. Det har börjat bli svalare ute, fönstret står nu på vid gavel och jag har slängt i mig en skål med lite gubbar och socker. Mums! Så nu börjar jag faktiskt bli lite trevlig igen. Jag har verkligen surat hela dagen, tyckt synd om mig själv och bara mått dåligt. Men nu börjar jag sansa mig igen! Det känns bara så himla typiskt, jag trodde aldrig att jag skulle klaga över värmen nu när den väl kommit, men helevte den tar livet av mig!

En trött mamma

Vilken jäkla kontrast det varit mellan mina graviditeter. Verkligen när det gäller allt!
Inget illamående med Anton, konstant illamående med lillebror. Ingen foglossning med anton, tidig foglossning med anton. Ingen svullnad med anton, känslan av en sjöko med lillebror. Humöret var på topp med anton men nu känner jag mig bara arg och ledsen mest hela tiden. Med anton hade jag kunnat vara gravid för alltid, med lillebror känner jag mig mer än klar redan nu i vecka 34. 

Så ja, orken finns inte, jag känner mig som världens sämsta mamma och sambo, jag är helt klart färdig med att vara gravid nu. Hur får jag lättast ut den här bebisen? Blööööööö. 
/klagokärringen



Finbesök

 

Idag fick vi finbesök av Antons favorit Sara och Patrik. Dom hade med paket till tvååringen och Sara hade dessutom gjort en smarrig tårta! Anton var mer än nöjd med att blåsa ljusen och få smaska på något gott. Tack fina ni! ♡

Anton 2 år

           
Idag är det exakt två år sedan Anton kom till världen. Eller exakt och exakt. 23:54 ikväll är han på pricken två år. Du berikar oss med så mycket kärlek min skatt. Varje dag får du oss att gapskratta för att sedan vilja slita av oss håret. Du är så klok och duktig, snäll och kärleksfull. Men även busig och trotsig! Du har verkligen fått ärva båda dina föräldrars envishet. Jag förundras varje dag över att du faktiskt är våran och att just jag får vara din mamma. Jag är så lyckligt lottad som får vara med en sån härlig unge varje dag. Jag älskar dig så att hjärtat spricker och trots det blir det bara mer och mer för varje dag. Tack för att du är du. Älskade fina Anton 

Vill ni läsa om min förlossningsberättelse med Anton så kan ni göra det här.

Två år imorgon


Imorgon så fyller min lilla gobulle 2 år. Jag kan inte förstå det. För två år sedan så lade jag upp denna bilden och berättade för alla att du kommit till världen. Fastän du har hållt mig vaken inatt mellan 3-8 så älskar jag dig gränslöst mycket. Du är hela min värld.

En tur till Ikea

Hej vänner!
Idag tyckte Anton att han skulle göra morgon redan klockan fyra. Glöm det sa jag till den lilla mannen & ledde tillbaka honom till hans egna säng. Sedan satt jag där i 1,5 timme medans han löjlade runt i sängen. Till slut somnade han och vaknade inte igen förrän halv åtta, då tog Robin över och jag fick sova vidare. 

Vid två tiden efter att Anton sovit middag bestämde vi oss för att åka till Ikea. Anton behövde verkligen en ny madrass till sin växasäng istället för den provisoriska vi haft som tillhör spjälsängen... Han fick dessutom en ny "vuxenkudde" istället för kudden till spjälsängen. Min stora kille! Men jisses vad det tog på ryggen och jag fick till och med lite molande värk framtill som höll i sig bra länge efteråt. Jag började nästan fundera på om det startat något!

Men nu verkar allt ha lugnat ner sig och jag skall under inga omständigheter åka till Ikea igen innan bebis är ute. Punkt!


Löjligt nöjd Anton som fick åka kundvagn med farbror Christoffer!

Födelsedagspresent


Igår så fick Anton ett stort paket på posten som var adresserat till honom. När vi öppnade det så möts vi av det här fina paketet! Jag är så glad och tacksam att Anton har så många fina och fantastiska människor runt sig som bryr sig. Bara tanken på att han är så älskad får mitt mammahjärta att smälta. Tusen tack till Helena, Stefan och Rikard. Det skall han få öppna på fredag morgon när vi sjunger för honom. Stor kram till er! ♡

Kärleken till ens barn


Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart walking around outside your body.

Storebror Anton


Anton har hjälpt till idag att dammsuga i sovrummet. Han har även hjälpt till att sätta ihop vaggan och knyta fast alla tygdelar, men viktigast av allt introducerat bussarna för sängen. Dom fick testsova sängen så att lillebror skall trivas när han väl kommer ut! Min duktiga duktiga lilla Anton. Tänk att du själv låg i denna vagga för snart två år sedan, jag kan inte förstå det. När blev du så stor?

Välkommen vecka 34


Kroppen: Under slutet av graviditeten kan det ibland kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett. Vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Egna tankar: Denna ständiga halsbränna säger jag bara. Den har trappats upp ordentligt de två senaste veckorna. Jag går och tuggar tabletter för detta konstant känns det som, usch. Jag kan vakna på nätterna och tro att jag skall kräkas av känslan. Jag känner mig även mycket tyngre nu, det är jobbigt att gå och stå och bara tanken på att exempelvis plocka ur diskmaskinen får mig att vilja dra täcket över huvudet. Jag har varit lat med det mesta gällande bebis ankomst denna veckan. Jag har flera måsten att göra, ta upp vaggan, bädda den, ta upp liggdelen till vagnen med mera. Börja fundera på vad jag skall packa ner i BB väskan och faktiskt lite smått börja förbereda den. Jag har nämligen lite förvärkar titt som tätt och då vill jag känna att skulle det faktiskt dra igång så vill jag inte stå där som ett fån helt förvirrad. Så jag har en del att göra!

En sjuk liten Anton

Hej vänner!
Idag var jag uppe hos sjukgymnasten klockan nio. Robin passade på att gå till vårdcentralen i och med Antons utslag. Jag ringde nämligen till BVC först men hon trodde inte på vattkoppor. Det gjorde däremot läkaren som tittade på honom. Han konstaterade även att Anton har öroninflammation på höger öra. & inte nog med detta så har han ju även dubbelsidig ögoninflammation. Så min lilla kille är verkligen inte frisk just nu, han är ganska hängig även om han försöker hålla tempot. Min älskade lilla unge, det gör så ont i mig när du är sjuk.


Igår var vi nere på 50 dagar kvar tills lillebror är beräknad. Wow!

Bucketlist

Hittade denna roliga på Facebook!

Bucket List - Häng på. Det är intressant och jag tror att svaren kommer överraska dig. Sätt en  ✔️ bakom varje sak du gjort, kopiera och klistra in på din tidslinje, eller i detta fall bloggen.

Avlossat en pistol ✔️ (luftpistol) 
Gått på en blind date✔️
Skolkat från skolan✔️
Sett någon föda 
Sett någon dö
Besökt Kanada 
Besökt Hawaii 
Besökt Las Vegas 
Besökt Asien 
Besökt Afrika
Besökt Florida 
Besökt Nya Zeeland 
Varit i Mexiko 
Besökt Australien
Sett Grand Canyon i verkligheten 
Åkt helikopter
Varit i L.A. 
Besökt New York City
Gråtit dig till sömns✔️
Nyligen målat med färgpennor✔️
Sjungit karaoke✔️
Betalat en måltid med enbart mynt✔️
Busringt✔️
Skrattat så du gråtit✔️
Fångat en snöflinga på tungan✔️
Har barn✔️
Har djur✔️
Badat näck
Åkt slalom✔️
Åkt vattenskidor
Campat i tält✔️
Åkt motorcykel
Hoppat ut ur ett flygplan 
Gjort något som skulle kunnat döda dig
Gjort något som du kommer ångra i resten av ditt liv✔️
Ridit på en elefant 
Ridit på en kamel 
Ätit kakor, tårta eller glass till middag✔️
Varit med på TV
Varit med i tidningen
Stulit en trafikskylt 
Varit med i en bilolycka
Legat på sjukhus✔️
Donerat blod
Betalat böter under de senaste 12 månaderna 
Blivit rånad/överfallen
Spenderat en natt i häktet
Har en piercing✔️
Tatuerat mig✔️
Kört bil✔️
Ägt/äger min drömbil
Varit i en polisbil✔️
Gift dig 
Skilt dig 
Blivit kär✔️
Betalat en främlings mat 
Kört över 100km/h 
Djuphavs dykt
Hittat en död kropp 
Bott själv✔️
Åkt Ubåt

Vattkoppor?


För några dagar sedan så fick Anton flera utslag på magen med en väldans rodnad runt. Det ser ut som finnar ungefär, med någon vit prick i. Några dagar senare blev det som skorpor istället, men på BVC så trodde man på loppbett. Men då skulle det inte komma fler, vilket det har gjort. För varje dag har det kommit några enstaka till på händerna, benen och nu även över läppen. Ikväll när jag la Anton så var han så himla besvärad över den här pricken på tån, han försökte klia hela tiden och kunde inte komma till ro. 

Så imorgon skall jag ringa BVC och se om någon kan komma ut och kika på utslagen/kopporna. Jag vill ju helst få det bekräftat! Dessutom har han nu åkt på dubbelsidig ögoninflammation, så ja. Full sjukstuga här hemma helt enkelt.

Vecka 33 (32+5)


Denna veckan har magen verkligen växt och det märks tydligt!

Pluttis


Idag kom Anton in klockan sju och väckte mig. Eller, han roade på pappa men han snarkade som en idiot. Så jag gick ut med honom och satte oss i soffan. Sven var såklart med och Anton lekte som aldrig förr med honom. Sven däremot, låg mest bredvid haha!

Vid nio så gick jag och la mig igen för jag var så jäkla trött. Puh! Vaknade vid tolv igen och nu skall jag strax hoppa in i duschen hade jag tänkt. Ha en skön söndag!

Första maj



Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.