www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Tomorrow is december

Hej finisar!
Vilken dag det blev. Vi begav oss till kungsmässan och köpte en motionscykel och lite annat. Bland annat stödstrumpor att ha på flyget till Teneriffa hihi. Två veckor kvar i imorgon!
 
Nu har vi i alla fall ätit middag och jag och Lisette skall snart baka lite hihi. & så blir det såklart tårta med eftersom pappa fyller år! MUMS! Anyways, nu skall vi fortsätta kika på Så mycket bättre.
 


Missförstånd

Hej fina!
Igår var det meningen att jag skulle träffat Johannagos men efter lite missförstånd så blev jag hämtad utav Åsa och vi åkte och köpte supergod thaimat! Gottgott.
 
Idag fyller för övrigt pappa år! Så vi startade dagen med att sjunga och åka ner till hotell Halland för att äta hotellfrukost, sååååå gott. Nu har vi precis hämtat hem Lisette och skall åka ner till kungsmässan lite senare idag. Men först behöver jag nog ta en tupplur!

Jag sover ju alltid på mage

Hej hjärtan!
Vilken natt jag haft. Jag insåg nämligen hur otroligt OBEKVÄMT det är nu för tiden att sova på mage. Jag sover ju alltid på mage, i alla lägen. Men nu känns det bara krångligt och inte bekvämt alls. Problemet är att jag har så himla svårt för att sova på sidan på grund av att jag får så ont i ryggen. & ligger jag på rygg så får jag världens yrsel! Typiskt. Jag som tänkte att gött Emma, du kommer nog kunna sova på mage bra länge. Men tji fick jag! Haha.
 
Så nu får jag helt enkelt försöka hitta ett bekvämt sätt att sova på vilket inte kommer bli helt lätt. Hur sjutton sover man liksom? Jag har mer än 20 veckor kvar innan bebis är här och mycket sömn efter det lär ju inte hända heller haha. Vilka problem jag har! Om det är någon gravid som läser min blogg, hur sover du i så fall? 

Glögg och pepparkakor

Hej fina!
Sitter fortfarande vid matbordet efter middagen haha. Vi är bra långsamma här, allting är såklart borttaget men vi sitter kvar och äter lite pepparkakor!
 
Förut idag så var Elain och Lisette här och lämnade glögg och pepparkakor! Så det blev lite gofika. Sedan blev det en och en halv timme hos min hälsocoach och än så länge har jag knappt gått upp ett kilo sedan jag blev gravid. Hur grymt är inte det liksom? Nu har jag i och för sig snart bara gått halva tiden men ändå. Det känns ändå helt okej hihi. 
 
Men nu skall jag strax gå och lägga mig. Ha en fin kväll!
 


Hälsocoach

Hej fina ni!
Idag har det varit full rulle med att städa inne i TV-rummet! Så det har städats och städats och städats. Nu sitter jag med Elisabeth, Elain och Lisette och fikar lite hihi. Om en liten stund skall jag bege mig till min hälsocoach och jag tror fortfarande att jag inte har gått upp någonting i vikt sedan jag blev gravid!
 
Är för övrigt redan aspigg på att gå ner massor i vikt efter att mini kommit till världen hihi. Längtar så efter min lilla bebis!
 
 
Lilla dansken igårkväll hihi.

Julbak med fullkornsmjöl

Hej alla!
Har haft en supermysig dag tillsammans med Åsa hihi. Vi bakade en sats med lussekatter med saffran och en utan. Dom blev såååå goda! Mums. Vi gjorde även någon tryffel men har inte hunnit smaka på den än!
 
Nu är jag dock supertrött och har ont i huvudet av dagens ansträngningar så det blir nog en liten powernap strax.
 
 


Väntar på Åsa

Hej alla!
Vaknade vid tio idag och har nyligen ätit frukost. Det är så himla underligt, ena dagarna så bara MÅSTE jag upp tidigt för att äta frukost och andra dagar är det kisseriet som är viktigast haha. Så himla underligt.
 
Om ett tag kommer Åsa hit och vi har bestämt oss för att julbaka! Lite lussekatter och kanske annat julgodis hihi. Så himla gott! 
 
 


Pizza till frugan och bebis

Hello you!
Eftermiddagen har varit ganska ointressant. Vi har satt upp lite adventsljusstakar och stjärnor i fönstren och så har jag börjat kolla några avsnitt av Gossip Girl. Någon mer som kollar på det? Kan inte låta bli att älska den hihi.
 
Robin kom även hem med pizza till sin fruga och bebis. Så himla gott! Vi äter nästan aldrig pizza eftersom pizzerian här ute i Vallda suger. 
 
Men nu skall jag kika lite mer här, ses imorgon finisar! 
 


Sovmorgon

Hej fina ni!
Efter min första frukost gick jag och lade mig igen och sov till tio hihi. Så himla skönt! Lär bli lite krångligare när jag börjar jobba igen nästa måndag haha. Men det löser sig nog!
 
Jag har suttit hela förmiddagen och försökt fixa med mina jäkla gelenaglar men det blev totalvärdelöst och så jag tog bort allt igen haha. Typiskt!
Nu är jag inne på 12:e avsnittet av Orange is the new black, jäkligt bra serie alltså. Sedan blir det nog att kolla om på gossip girl igen, åååååh. Den är bra för bra! Men men, vi hörs nog lite senare.

Ostsmörgås

Hej!
Har precis legat och lyssnat på när Robin och Dansken snarkat och kurrat ikapp med varandra. Detta har jag gjort sedan kvart i fem i morse HAHA. Men lilla bebis gjorde mig hungrig så nu sitter jag i köket och tar mig en ostsmörgås! Helt perfekt hihi. Går och lägger mig igen sedan när Robin vaknar om en timme, hade tänkt läsa lite fram tills dess. Hoppas ni har en lite senare morgon än jag!
 


Shopingrunda

Heeeej alla!
Det blev två timmar på kungsmässan. Vi sprang runt inne på Claes ohlssons först, sedan in på Kicks, HM, indiska, och en fika inne på espresso house! Köpte lite rengöringsprodukter till ansiktet, nagellim, mama-kläder och lite bodys till mini. KUNDE INTE LÅTA BLI! Robin lär ju få ett frispel på mig nu haha. 
 
Vet ni vad jag gör nu för övrigt? Jag gör det förbjudna. I min värld får man ALDRIG dricka julmust, äta peppakakor och dricka glögg innan 1 december! Men eftersom vi åker iväg halva december och över jul så blir ju ingenting som vanligt i år haha. Så nu dricker jag faktiskt julmust, och det är bara den 25 idag!! Löjligt kanske ni tycker men viktigt för mig haha.
 
 


Happy hour i magen

Hej fina!
Nu blir det alldeles strax en tripp ner till kungsmässan för att inhandla nödvändigheter. Mini har precis haft happy hour i magen med tacos till lunch! Hihi. Bjuder älven på dagens MAGE och inte put. För nu liknar det mer och mer en gravidmage!
 
 


Kungsmässan

Hej alla!
Igår satt jag uppe enda till elva och tittade på Orange is the new black hihi. Den är sjukt bra! 
Sitter och tittar nu med när jag äter frukost. Är redan på avsnitt fem! Woho.
 
Om en stund skall jag försöka åka ner till kungsmässan och köpa lite lim så att jag kan pilla med naglarna hela dagen, plus lite andra saker som behövs! Kanske kan hitta någon din gravidtröja med haha, för idag när jag drog på mig min skidtröja så insåg jag att det stramade bra runt magen! Så kanske lite nya kläder med hehe. Ha en fin måndag!
 


Orange is the new black

Hej fina!
Har haft en superfin dag med Åsa. Vi har tagit en långpromenad och gosat med alla djur. Sedan fick vi någon rolig idé om att börja fixa iordning med mina gelenagelkitgrejer (långt ord haha) och vi fixade, filade ner naglar och gjorde i ordning allting. Tills vi upptäcker att jag inte har något jävla NAGELLIM! Vad i helvete haha. Så imorgon måste jag ändå till Kicks och kan lika gärna fixa med limmet samtidigt hihi.
 
Vi registerade mig även på Netflix och har nu börjat kolla på Orange is the new black. Tror den kan vara något hihi. Så mer än så händer inte ikväll. Kanske blir lite chokladpudding med, omnomnom!
 


Välkommen vecka 17

Hello you!
Igårkväll var fantastisk. Vi åt apelsinmarinerad fläskfilé med rissoni och citrussallad. SUPERGOTT. Man lägger i princip upp allting på ett stort fat och jag tänkte att harregud, skall jag äta det här? Ser ju heltokigt ut. Men så gott det var. & sedan blev det chokladpudding till efterrätt hihi. Bästa jag vet verkligen!
 
Nu sitter jag och äter en utav bullarna som vi vann igår. Sååå gott! Väntar även på att Åsa skall komma hit och säga hej och mysa lite!
Gick för övrigt in i vecka 17 idag hihi. Min lilla pärla växer för fullt i magen!
 


Röda korset loppis

Hej finisar!
Som sagt så blev det en tripp upp till Vallda kyrka och där höll Röda Korset i lite loppis och lotteriköp osv. Jag vet inte hur mycket pengar som gick åt haha. Men vi vann mycket fina priser och kakor/bullar, såååå mysigt! Så fort vi kom in i församlingshemmet så såg jag en stickad kattdocka som jag VERKLIGEN ville ha. Den såg så himla mysig ut och det är precis ett sånt gossedjur som jag vill att mini skall ha! & gissa vad? Vi vann den bannemej! Robin gick så stolt och hämtade den åt mig och jag blev alldeles till mig som ett litet barn hihi.
 
Nu ligger jag däremot i sängen och vilar lite. Kände att jag fick lite värk nertill mot benet och det är säkert ligamenten eller vad det nu heter som töjs ut. Men det börjar försvinna nu och då behövs det städas inför finbesöket från Falsterbo i eftermiddag! Ha en fin lördag.
 


Sovit som en prinsessa

Hej fina!
Inatt har jag sovit som en prinsessa! Jag har bara behövt gå upp en gång vid halv sju för kissepaus hihi. Så himla skönt att slippa gå upp mitt i natten.
 
I morse när jag satt och åt så kände jag mycket tydligare buffar ifrån liten. Så himla mysigt! Jag glömde nästan av att äta haha. Men nu skall jag och familjen upp till kyrkan och gå på röda korset loppis! SÅ mysigt. Vi hörs senare efter det! Kram på er.

Hard Rock Café

Hej fina!
Vilken underbar kväll jag haft idag. Först ringde jag och pratade en stund med Lotta som inte var på världens bästa humör. 
Men därefter mötte jag upp Jennifer på Centralstationen och vi begav oss till Hard Rock Café på avenyn. Det blev en god hamburgare med pommes till, mums! Till det ett glas vatten. Det var jag, födelsedagsbarnet (i förväg) Therese, Jennifer och Sara! Så himla mysigt att träffa alla igen hihi.
 
När gänget fortsatte med drinkar så drog jag mig hemåt med Robin som hämtade mig i stan, snälla älsklingen.
 


Vem är du där inne?

Hej fina ni!
Ligger för tillfället i sängen och känner när liten pirrar runt där inne i magen. Det är en sån himla häftig känsla! Jag önskar så att tiden kunde gå fortare. Det ploppar ut små bebisar överallt för tillfället och det gör ju inte att jag längtar mindre själv direkt. Nä, jag spricker snart av längtan. 
 
Vem är du där inne? Du är redan så älskad att det knappt går att beskriva och ändå vet vi inte vem du är, hur du ser ut, vilken ögonfärg du har.
Det är så himla spännande! Jag vill så gärna att det blir maj nu. Hur gör man för att snabba på tiden liksom? Jag vill börja känns tydligare buffar, jag vill att Robin skall kunna lägga handen på magen och känna en spark. Så att han blir mer delaktig i det hela. Så snälla lilla älskade mini, ge mamma en rejäl spark så att pappa snart kan känns det också!
 


Somna i någons ficka

Hej alla!
Inatt har jag faktiskt sovit väldigt bra om man jämför med tidigare nätter hihi. Känner mig så nöjd! Var uppe en gång och kissade och fick världens utskällning av Robin? Haha. Tror att han sov, men är inte helt säker! Tokigt.
 
Idag händer inte jättemycket på förmiddagen. Tänkte ta en promenad med hundarna idag igen och sedan kanske Åsa kommer förbi en stund och myser med film. Ikväll blir det Hard Rock tillsammans med tjejerna och sedan blir det att åka hem och sova. Så egentligen är dagen fullspäckad haha!
 
 
Zeke somnade igår i min ficka hihi.

Fixat Saras blogg

Hello you!
Har i princip hela eftermiddagen ägnat mig åt att ändra design på Saras blogg hihi. Så himla kul! Såg att Blogg.se ändrat i inställningarna vad gäller design men det fungerade till slut ändå, åtminstone när jag var inloggad på Saras! Så nu är jag NÄSTAN klar, bara lite finlir imorgon och sen är den perfekt!
 
Nu ikväll har jag och Robin tittat på Dumma mig 2, harregud säger jag bara! Jag minns när den kom ut och jag tänkte att fy sjutton vad den kommer vara dålig jämfört med första filmen. Men vad fel jag hade! Tji fick verkligen jag. Jag GAPSKRATTADE nästan hela tiden haha. Vilken underbar film! Anyways, nu ska jag sova! Natti.
 
 
Fint va?

Min trogna bäddar-kompis

Hej fina ni!
Ligger för tillfället i soffan och kikar på americas next top model, har i princip sett alla avsnitt redan men ändå hihi. Tycker det är kul att titta på.
 
Det blev en halvtimmes promenix förut idag med hundarna. Så himla behövligt och jag kan ju tala om att flåset var uppe i högvarv haha. Min kondition är som bortblåst för tillfället! Sedan blev det borstning utav Bella och lite snabbstäd inne i sovrummet hihi. Men nu skall jag börja fixa med lite andra saker, ha en fin dag!
 
Min trogna bäddar-kompis i alla lägen!

Housewife of Vancouver

Hej alla!
Harregud. Vad är det som händer med min kropp? Jag sover skitdåligt igen om nätterna. Jag sover i två timmar, vaknar och tittar på klockan, sover en liten stund till och vaknar igen. & såhär håller jag på hela nätterna. Idag gick jag till och med upp vid strax efter sex och åt frukost med pappa för jösses vad hungrig jag var!! Snacka om att bebis hamstrar fett nu. Jag är hungrig i princip hela tiden! 
 
Oavsätt så somnade jag om efter att Robin gått upp och åkt till jobbet. Vaknade först strax innan ELVA!! Jösses. Nu har jag ätit frukost nummer två och sitter och tittar på Housewife of Vancouver istället haha. Skall strax ut och ta en promenad!
 


Städa hos Birgit

Hej vänner!
Vilken jäkla dag det har varit idag! Jag och Elisabeth åkte hem till hennes mamma för att hjälpa att städa hennes lägenhet. Så vi har slängt en hel dröse med påsar och dammsugit och gjort rent. Så nu är jag HELT slut i kroppen. Jag hade kunnat gå och lägga mig nu på momangen om jag fick haha! Hade varit så himla skönt.
 
Mer än så har jag inte gjort idag. Vi var en snabbis på Apoteket och nu har vi precis ätit middag. Strax är Robin hemma och då vill jag bara ha en kram!

Välkommen vecka 16

Graviditetsvecka 16
 
Nu är det i många landsting dags för återbesök på mödravårdscentralen. På en del ställen gör man nu en ultraljudsundersökning den här gången. I så fall kan du se konturerna av barnets huvud och kropp.

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen! 

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar. 

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud. Det finns numera även privata kliniker som snabbt kan göra en könsbestämning via Ultraljud. Även om man inte är intresserad av könsbestämning kan det vara en bra idé med ett KUB-test som ultraljudsklinker gör.

I fostervattnet finns celler och kemiska ämnen från barnet. Dessa kan fångas upp vid ett fostervattensprov och kan ge viktig information om barnets hälsa.

Inte så jätteutvilad

Hej fina ni!
Igårkväll satt jag med och kikade på Sverigematchen tillsammans med pappa och Robin. Att jag inte smällde av, jag är absolut inte jätteinsatt på något sätt. Men jag höll ju nästan på att koka sönder! Jag har ju själv spelat fotboll i många år, men vafan gjorde Sverige alltså? Första halvlek var bedrövlig. Så efter det så valde jag att gå och lägga mig istället. Men jag hörde allt att Sverige gjorde två mål innan jag somnade. Sen har jag inte den blekaste aning om hur resten utav matchen slutade!
 
Nu har jag i alla fall ätit frukost. Tro sjutton att jag vaknade halv fyra inatt igen av att magen kurrade! Dock var jag så himla trött så jag ORKADE inte gå upp och äta. Istället gick jag upp nu vid halv nio. Men med tanke på att jag vaknat var och varannan timme så känner jag mig inte så värst utvilad haha. Funderar på att gå och läsa lite och sedan kanske ta en liiiten tupplur till hihi. Det får man göra! ♥
 
 

Schnitzel med klyftpotatis

Hej godingar! 
Nu har vi precis ätit SUPERGOD mat här hemma. Det blev schnitzel med klyftpotatis och ärtor! Omnomnom hihi.
 
Förut var min älskade Åsa här och vi rensade hela jäkla akvariet vilket tog hur låg tid som helst haha. Sedan åt vi Ben&Jerrys och tittade på Mulan! Så himla mysigt. Så idag är jag nöjd över dagens jobb!
 
Fick för övrigt ett fint paket skickat till mig och Robin förut. Öppnade det först när Robin kom hem och det visade sig vara ett paket ifrån Fredrik och Emma! Så himla snälla. Ett par sockar till mini och en bok "Draken Karies och Riddare Fluor". Tack snälla ni!
 
 


Du tär redan på mig lilla älskling

Hej fina!
Efter lite mat och läsning i morse så somnade jag pladask när klockan var ungefär sex. Sedan sov jag till strax efter tio. Var helt slut verkligen! Lilla bebis tär på sin mamma redan haha.
 
Nu väntar jag i vilket fall på att Åsa skall komma hit. Vi skall ta en promenad, rensa akvariet och äta lots of lots of Ben &Jerrys hihi. Såååå gott! Kanske blir det någon mysig Disneyfilm med. Helt perfekt! Så idag blir det inte så mycket gjort, fokus ligger på akvariet helt enkelt!
 


En timmes lidande

Hej godingar!
Här sitter jag vid köksbordet med en (läs några) macka. Vaknade strax innan fyra av att magen kurrade något otroligt! Blev nästan illamående för att jag var så himla hungrig. Men eftersom fyra lät så hiiiimla tidigt så höll jag mig till nu, en timme senare. En timmes lidande haha!
 
Nä skämt å sido, jag har ALDRIG någonsin varit uppe och ätit "nattmat" och det är absolut ingenting jag vill hålla på med. Så därför väntade jag en stund tills klockan blev fem, vilket kändes mer okej av någon anledning hihi. Men jag har för mig att det är nu som bebis samlar på sig fett och hull så nu tar den väl varendaste matbit ifrån mig haha. Nu skall jag i vilket fall sätta mig och läsa min bok och sedan försöka sova lite igen, ha en fin tisdag alla!

Mer buffar

Hej fina ni!
Nu är maten uppäten, jag är mätt som aldrig förr och har precis slängt mig i soffan. Funderar på att gå in och lägga mig på sängen och läsa lite. Men risken är väl överdrivet hög att jag skulle somna på momangen i så fall haha. Nu är även Robin hemma alldeles strax, så hans mat skall in i ugnen också. Såååå mycket måsten hehe. Nä skämt å sido. Jag har bara noll energi för tillfället.
 
För övrigt förut när jag åkte i bilen så kände jag en till sån där "buff", den var så tydlig och verklig. Så häftigt! Sitter och tittar på Svt1 just nu och Englas mamma är med på TV och pratar om mordet och hur hon gör för att överleva. Harrejösses, gravidhormoner som sprudlar i kroppen! Jag tycker sånt är jobbigt i vanliga fall, men nu känns det helt bedrövligt och hemskt. FYFAN för människor! Uh.
 

Lite stressigt

Hej fina ni!
Vilken dag det hann bli. Jag låg i sängen igen när klockan var halv tolv och då ringer pappa och säger "jamen du minns väl att du skall vara här om två timmar va?" TVÅ TIMMAR?! Jösses, upp och hoppa, på tåget, in till stan, ner till Angered och sedan nätverksmöte tillsammans med Markus och övrig familj. Det började klockan två och höll på till fyratiden, så nu är jag äntligen hemma igen och kan slappna av lite. Harrejösses så stressigt det blev!
 
Nu blir det strax mat och sedan blir det vila resten utav dagen, är så förbannat jäkla trött! Uh.
 

Fruktansvärda drömmar

Hej alla!
Nu känner jag att det faktiskt får vara nog. Jag vet inte riktigt vad det är min kropp eller bebis vill förbereda mig på, men alla dom här hemska drömmarna med bråk, en otrogen Robin, en tröstande Elain, Sara, Åsa, uppvaknande och känna att ansiktet är helt fnoskigt av alla tårar som vällt ut. Kan någon svara mig vad poängen med det är? För tröttsamt är det! 
Jag gillar ju mer dom där fina drömmarna när liten har kommit till oss och allt är sådär mysigt, fint och underbart haha. Inte så konstigt kanske?
 
I vilket fall så är jag åtminstone vaken nu och det positiva är att jag känner av mini mer och mer i magen nu. Igårkväll när vi satt och kollade på film så kändes det som att liten kittlade mig på insidan var och varannan minut. Så himla häftigt! Det är nog bara en tidsfråga nu innan de riktiga buffarna kommer hihi. Längtar så!
 


Recept djävulskyckling

Djävulskyckling
 
1 st hel kyckling 
3 msk smör och rapsolja
1 tsk salt
2 tsk sambal oelek
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk persilja
Rivet skal och saft av en citron 
 
Olivsås
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl gröna oliver olivcreme
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp.
Blanda hälften smör och rapsolja med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan och stek i mitten av ugnen ca 45 minuter. 
Sänk temperaturen till 175 grader efter 15 minuter. Blanda resten av smör och rapsolja med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla över och stek i 5-10 minuter till.
 
Servera med ugnsbakade rotfrukter eller ris.
 


Lugn dag va?

Hej alla!
Ta det lugnt var det va? Nähänä, inte om Robin får bestämma minsann. Vi skulle först iväg och slänga massa skräp på återvinningen som ligger i området mitt emot (tar tre minuter dit med bil) och sedan skulle det minsann klippas häck här ute. Så nu när det är gjort och lunchen är äten + städning i köket, så ligger jag helt utslagen i sängen! Lugn dag va? 
 
Så nu bannemej SKA JAG INTE göra ett endaste knop mer. Möjligtvis gå en promenad med hundarna senare ikväll men inte tusan något mer!! Haha.
 


Vad tycks?

Hej fina!
Wow, nu har jag suttit här ett bra tag och pillat med bloggen. Det är en helt ny header, profilbild och information om mig. Vad säger ni? Ser det okej ut? Jag är verkligen ingen expert inom bloggdesignerområdet, men jag är helt nöjd med resultatet som amatör ändå haha. 
 
Idag kommer jag och Robin inte göra många knop här hemma. Antagligen blir det till att städa i ordning lite här hemma och bara pilla lite allmänt. Inte mer än så, kanske blir någon längre promenix med hundarna sedan. Det är ju sånt himla skönt väder ute! Kallt men soligt.
 
Idag gick jag för övrigt in i vecka 16 (15+0). Det känns ändå som att tiden går lite framåt nu. Vecka 17 känns på något sätt som ett slags delmål, för då är nästan halva tiden gjord men ändå inte hihi. Så himla spännande! Men nu skall jag börja fixa lite här hemma, ha en fin dag alla ♥
 
 

Första ordentliga buffen

Hej godingar!
Harrejösses vad gott jag har sovit inatt. Jag har till och med KRAMATS med Robin istället för att sparkas och slåss hihi. Då måste jag ju ha sovit bra. För övrigt så tror jag att jag glömde skriva en ytterst viktig sak igår! När vi satt i bilen på väg till kalaset så utbrister jag plötsligt "OOOOJ" och Robin kör nästan av vägen i ren förskräckelse haha. Jag kände nämligen första "ordentliga" buffen i magen. Så himla häftigt!! Det var precis som om någon petade på mig inifrån med ett finger.
 
Jag tänkte i vilket fall lägga ut lite bilder ifrån kalaset igår. Så himla trevligt hade vi! ♥
 
 

En ettåring i sitt esse

Hej fina!
Nu ligger jag helt utslagen i soffan och kan knappt resa på mig. Det var ju kalas hemma hos min mamma för att fira min lillebrors 18-årsdag. Det började med att vi alla åt tacopaj och sedan fika med bullar, muffins och tårta! Det var full rulle heeeela eftermiddagen. Jag hade koll på lilla Neah och snacka om fullt ös medvetslös haha. En ettåring i sitt esse verkligen.
 
Så nu ligger vi här helt utslagna och orkar knappt gå haha. Skall alldeles strax gå och sova hade jag tänkt men först skall vi kika klart på Så mycket bättre som går på fyran. Ha en fin kväll alla!
 


Grattis lillebror!

Hej godingar!
Vet ni vad? Idag är ingen vanlig dag, nej för idag fyller min lilla lilla lillebror 18 år. Kan ni fatta eller? I mina ögon kommer han ALLTID att vara sisådär 5 år.
 
Så dagen kommer att spenderas hemma hos mamma. Det blir nämligen ett dubbelkalas för Markus och för My som fyllde 10 den 31 oktober hihi. Mysigt värre! Så idag blir det massa bullätandes hela eftermiddagen omnomnom!
 
 
Dagens mama

Djävulskyckling


Hej fina ni!
Nu har vi precis ätit djävulskyckling och det blev inte en endaste bit kvar hihi. Vi hade en vitlökssås till och en olivsås till. Hur gott som helst! Tänkte att jag lägger ut receptet imorgon eller någonting. När jag hinner i alla fall!
 
Dagen har varit lång. Vi var en sväng hos banken och lämnade in massa mynt som vi sparat ihop till Teneriffaresan! Det är för övrigt bara en månad kvar idag, längtar såååååå mycket. Sedan blev det hämtande av medicin och handling inför middagen och matchen som är ikväll. Men nu skall jag varva ner lite, bebis är nöjd och jag är mätt som attan. Ha en fin fredagskväll. Heja Sverige!

Ljuvliga drömmar

Hej fina ni!
Idag känner jag mig hyfsat pigg. Eller, så pigg man kan bli när man är trött haha. För tröttheten kommer jag nog aldrig riktigt ifrån. Jag försökte att lägga mig lite senare igårkväll och gå upp tidigare idag! Kanske hjälper det mig mot tröttheten?
 
Oavsätt. I princip varje natt så drömmer jag att vi får våran älskade lilla bebis äntligen och den senaste tiden har jag bara drömt om att det blir en liten prinsessa. Undra vad det betyder? Jag blir lycklig så länge det är en frisk liten bebis som kommer ut, könet har absolut ingen betydelse. Men det är så spännande att se om mina drömmar har rätt i slutändan hihi.
 
Nu skall jag i vilket fall snart åka ner till Kungsbacka och hämta ut min medicin, handla lite inför middagen som är ikväll (djävulskyckling) och kanske även beställa en tid för att kolla synen, vilket verkligen behövs! Dessutom åker det nog med mig en stooooor påse godis hem, mums! Ha en fin fredagskväll allesammans.
 


Fly away



Powernap

Hej vänner!
Jag hade sån otrolig huvudvärk förut så det fick bli en liten powernap i en timme. Nu känner jag mig bättre men är så hiiiimla trött. Vem var det som sa att tröttheten försvinner i andra trimestern?? För mig har den nästan blivit värre. Men det är väl kroppens sätt att säga att jag behöver vila.
 
Nu skall jag fixa en knäckemacka med ost och kika på topmodel hihi. 

Så himla ledsen och besviken

Hej fina ni!
Igår efter att ha varit hos läkaren så kände jag mig så himla ledsen och besviken. Det kändes som att jag inte fick någon hjälp över huvud taget. Min läkare kunde inte förklara någonting och verkade allmänt olärd. Istället bokade han in mig idag för att få prata med en psykolog som får avgöra vad som ska hända med mig. Jösses tänkte jag, en psykolog?! Sådanna har jag verkligen svårt för. Men vad fel jag hade, den här Iris var så himla duktig. Hon förklarade hur vanligt det var under graviditeter att man behöver höja medicineringen runt fjärde eller femte månaden. Så lättad jag blev! Helt koko är jag ju inte. Sedan blev jag sjukskriven fram till den första december så att kroppen hinner vänja sig vid höjningen. Det känns hur bra som helst att faktiskt bli lyssnad på! Hon sade även att det kan hända att jag behöver höja medicinen en gång till men att man sedan sänker dosen igen ett tag innan förlossningen. 
 
Så nu skall jag börja med att höja min medicin, bli friskare och bara ta det lugnt fram till den 1 december. Det känns bra att slippa behöva oroa sig och tänka på hur jag skall klara mig. Jag slipper även oroa mig över att pengarna inte skall räcka eftersom Robin nu jobbar på DHL. Det känns som att flera ton av sten har försvunnit ifrån mina axlar.
 
Nu skall jag däremot dricka lite kaffe och bara ta det lugnt. Ha en fin dag allesammans ♥
 
 

Skillnad på magen

Hej finisar!
Hittade första bilden jag tog efter att jag plussade. Så var jag i vecka 6 (5+3) och jämförde med dagens bild i vecka 15 (14+3), 8 veckor senare. Vilken skillnad ändå!
Jag har inte gått upp någonting i vikt alls, men ändå har magen bara ploppat ut! Helt galet haha. Eller vad säger ni?
 


Läkaren idag

Hej godingar.
Här ligger jag i sängen och läser för fullt. Det blåser som sjutton ute så jag får nästan frossa bara av att titta ut! Om två timmar skall jag befinna mig hos läkaren som får komma fram till min dom. Kanske behöver jag höja min dosering av medicinen? Who knows.
 
Igår efter att Robin kommit hem och pussat lite på mig och ätit middag så bestämde han att vi skulle ta ett bad ihop. Så himla mysigt. Han låg och försökte lära mig tyska och hur man räknar haha. Snacka om att vi låg och gapflabbade i slutändan! Jag har världens bästa fästman, helt klart. Ett mysigt bad var precis vad jag behövde och efter maj lär vi inte kunna ta vara på mysstunder på samma sätt. Så igår trots att jag mådde dåligt så gjorde han min kväll fantastisk!

Vecka 15

Graviditetsvecka 15
 
Ditt förstorade hjärta har nu en 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till dig och barnet. Runt vecka 15 kan man utföra fostervattensprov för att upptäcka eventuella kromosomrubbningar, som Downs syndrom. 

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen. 

Hörseln fortsätter att utvecklas och i mellanörat börjar ett antal mycket små ben att hårdna. Eftersom hjärnans hörselcentrum inte har bildats än, är barnet inte medvetet om alla ljud. Fostervattnet som finns runt barnet leder dock ljud, så med tiden kommer barnet att börja uppfatta din röst och dina hjärtslag. Både huvudhår och ögonbryn blir grövre hos barnet. Har barnet anlag för mörkt hår börjar pigmentcellerna i hårsäckarna producera svart pigment. Fostrets längd mäts vanligen inklusive ben från vecka 15 av din barnmorska.

Jag längtar så

Hej fina ni!
Idag har varit en riktigt slö dag. Jag har legat i sängen precis hela tiden. Ända gången jag gått upp är när jag behövt kissa eller få något i magen. Fastän jag mår illa så måste mini få någonting! Det tänker jag hela tiden.
Jag har i vilket fall som helst bara legat i sängen och läst och tagit tupplurer! Nu är det strax mat och jag väntar på att min älskling skall komma hem och hålla om mig lite. 
 
Ju mer jag kikar på Tinas fina dotter ju mer längtar jag efter min egna lilla i magen. Vad du nu är för någon, pojke eller flicka, så är du just nu ljuspunkten i mitt och Robins liv. Jag längtar så efter maj när du kommer ut till oss <3

Stort grattis!

Hej fina ni!
Igår när jag skulle åka hem från jobbet så började min mage att spöka något otroligt med mig. Det kändes som att jag skulle spy heeeela vägen hem vilket var skitjobbigt. Det försvann dock inte när jag kom hem heller utan har fortsatt hela jäkla natten så jag har i princip inte sovit någonting inatt. Känns FÖRJÄVLIGT om jag skall vara ärlig. Två nätter utan sömn nu, inte kul.
Dock tror jag nu i efterhand att det är min panikångest som har börjat spöka med mig igen. Jag har känt att den har blivit värre men tänkt att det är en övergång. Men tydligen inte. Så idag fick jag bli hemma, för jag hade antagligen ändå inte klarat av att sätta mig på tåget. Men imorgon skall jag till läkaren så förhoppningsvis så kommer vi fram till någon bra lösning då!
 
Förutom allt klag så måste jag skriva ett STORT GRATTIS till Tina som födde sin lilla prinsessa Nelly igårkväll. Harregud vilken sötnos! Nu längtar jag bara ännu mer efter min egna lilla goding i magen <3

Dagens mini

 
Dagens mini! Hur mycket kan man längta?

Kanske får skjuts hem

Hello you!
Nu har jag precis slängt i mig min lunch på jobbet och är så otroligt mätt. Vi har ju betald måltidsuppehåll på 25 minuter så det har blivit en ful ovana att bara kasta i sig maten på jobbet. Men vad ska man göra? 25 minuter är inte jättelänge när man behöver tid att ta fram och värma maten med hehe.
 
Men nu har åtminstone halva dagen gått hihi. Om ca tre timmar så får jag äntligen åka hem igen! Förhoppningsvis så slutar Robin lagom i tid med mig idag så då kanske jag får skjuts hem ifrån Kungsbacka. Hade varit helt perfekt! Men innan jag hoppar på tåget sen så måste jag in på Apoteket och köpa mer vitaminer. Mina är nästan slut nu!
 


Men dillchips

HEJ ALLA!
Sitter för tillfället på jobbet och dör trötthetsdöden. Fyfasiken vad dåligt jag har sovit inatt, jag har absolut ingen aning om varför? Jag brukar i och för sig sova lite dåligt söndag till måndag när jag har varit ledig under helgen, men ändå. Jag är så trött nu så jag vet knappt vad jag heter. Så himla typiskt!
 
Idag händer ingenting mer än att åka hem efter jobbet och försöka vila upp mig. Vad mer kan man göra när man inte sovit? Hihi. Köpte för övrigt förra veckan en stor påse med dillchips som jag änu inte har lyckats kalasa på. Igår fick jag öppnat påsen åtminstone och smakat, SÅ GOTT. Har varit så himla sugen, och jag blir supersugen nu bara jag tänker på påsen som ligger i vardagsrummet omnomnom. Anyways, idag blir det vilodag för mamman och bebisen i magen för mer än så orkar jag inte. Så många knop lär inte bli gjorda på jobbet idag hehe ♥
 
The biggest

Välkommen vecka 15

Hej vänner!
Nu ligger jag helt utslagen i sängen och kommer att somna precis när som helst. Hur har eran dag varit?
Själv hade jag och familjen en fantastisk kväll på Esters i Kungsbacka. Det blev vitlöksbröd till förrätt, well done oxfilé med potatisgratäng och sedan lite vaniljglass med chokladsås (som dessutom blev billigare eftersom jag var gravid hihi). Så en otroligt mysig kväll med goda skratt och god mat.
 
Idag gick jag för övrigt in i vecka 15 (14+0). Det känns helt otroligt att det redan gått så snabbt. Redan i vecka 6 fick vi reda på lilla pyret och nu är det redan 15 veckor som gått. Helt otroligt! Är nu inne i andra trimestern och alla säger att detta är den bättre delen utan graviditeten, än så länge så har jag mått fantastiskt så förhoppningsvis så håller det i sig! Nu ikväll ligger jag dock med lite växtvärk i livmodern, alternativt att mini har lagt sig tokigt i magen hihi.
 
Men nu skall jag försöka sova lite, vi hörs imorgon!
 


 

Rensat vinden hos farmor

Hej alla!
Idag har varit en superstressad dag. Vi åkte hem till farmor och rensade hennes vind på alla våra gamla kläder och leksaker hihi. Det var så himla nostalgiskt när jag hittade alla mina dockor och gamla gosedjur! Tänk när mitt egna barn kan leka med mina gamla saker eller min brors gamla leksaksbilar! Så himla häftig känsla.
 
Nu skall vi försöka ta det lite lugnt, fixa iordning oss och sedan klockan fem så blir det att äta ute på Esters tillsammans med familjen! Supermysigt och lyxigt med restaurangmat. Omnomnom! Men nu skall jag ta en liten powernap, ha en lugn söndag all!
 
 
Dagens putmage i vecka 15 hihi.

Teutonia Prestige

Hej godingar!
Robin packade ihop vagnen ganska snabbt och lade ner den i källaren så jag hann inte riktigt ta en bra bild innan den åkte ner haha. Men nu har jag kollat upp den på internet och det är en Teutonia Prestige som vi har fått! Så himla fin. Den är ju som sagt använd och det ser man ju på vissa ställen, men den är ändå otroligt fräsche och snygg! Fyra fasta hjul som vi ville ha. Helt perfekt!
 

Dessutom så får vi tillhörande skötväska när den inte är användbar för Elains väninna längre. Så nu är det problemet fixat äntligen. Jag är så glad och tacksam!

Jag älskar frukost


Hej vänner!
Här sitter jag vid köksbordet och äter den bästa måltiden under hela dagen. Jag ÄLSKAR frukost, oavsätt hur tidigt eller sent det blir på dagen hihi. Sitter dessutom med en "jag är gravid" tidning som verkar väldigt spännande att läsa!
 
Inatt har jag sovit väldigt oroligt. Först hade jag en fantastisk dröm om att jag och Robin fick en liten flicka, så himla vackert! Nu har jag drömt vid flera tillfällen att det blir en liten tös. Ett tecken kanske? Hehe.
 
Men därefter så drömde jag i vilket fall bara massa hemska otrohetsdrömmar och jag vet att jag legat och sparkat och slagits i sängen haha. Är det här vanligt tro? Men nu skall jag fortsätta njuta av min frukost, ha en fin dag!

Kläder ifrån USA

Hej godingar!
Kunde inte hålla mig, här är en liten snabb bild på kläderna vi fick ifrån USA hihi. Body, mössa och ett par supersöta tossor!
 


Vi har blivit med vagn

Hej vänner!
Vet ni vad? Jag och Robin har blivit med vagn, helt gratis till och med! Så himla skönt. Elains snälla väninna gav bort vagnen helt gratis till oss! Det blev en teutonia hihi. Så fin! Lite använd men helt perfekt.
 
Dock var det inte den presenten som jag pratade om förut. Robins gamla grannar har nyligen varit i USA och paketet kom självklart därifrån. Det var en URSÖT body ifrån Converse med tillhörande mössa och små tossor till hihi. Blev alldeles till mig när jag såg sakerna! Tack snälla om ni läser detta.
 
Nu skall jag och Robin alldeles strax åka hem, jag tar en bild imorgon på vagnen och kläderna såklart!
 


Lyxmat a la räksmörgås

Hej underbaringar!
Har precis slängt i mig en snabbislunch med Sara! Idag blev det lyxmat a la räksmörgås ifrån cafet hihi. Så himla gott! Nu ligger bebis och är supernöjd över situationen. 
 
Efter jobbet blir det möjligtvis en snabbtur hem till Robins föräldrar för att hämta ett hemligt paket, så spännande! Vet inte vad det är än men ni lär ju märka det i eftermiddag. Men nu skall jag och Sara fortsätta mumsa i oss våran mat, ha en fin dag!
 


166 läsare!

Hej fina ni!
Wow, alltså jag blir bara mer och mer överväldigad måste jag ju säga. 166 läsare, på en dag? Är det sant? Ni är ju inte kloka haha. Men så glad jag blir, ni är fantastiska verkligen!
 
Igår var det full rulle hela jäkla dagen. Först var det jobb, sedan åkte jag och pappa och hämtade ut ett paket (vi slutade samtidigt) och sedan blev det till att handla. Jag tror inte vi var klara förrän klockan var strax efter sex och vid halv sju åkte vi och köpte med oss mat hem. Att jag inte trillade ihop när vi kom hem. Var alldeles slut i huvudet på alla sätt som går i princip. Säg att vi åt omkring sjusnåret och vid åtta gick jag och somnade i sängen hihi. Så med full mage, nöjd bebis och mätt mamma så somnade vi på direkten!
 
Paketet jag hämtade ut igår var ifrån Jollyroom. Jag hade besällt en klänning som jag skall ha på Teneriffa i December samt en Besafe (gravidbälte) till bilen. Rekomenderas starkt till alla gravida kvinnor där ute! ♥
 

Så himla många nya läsare!

Hej finisar!
Jag blir så himla lycklig när jag loggar in här på bloggen och ser att det är 111 personer som läst min blogg. Harregud! Vilka är alla egentligen? Men tacktacktack. Ni är fantastiska allihopa! Ju fler som läser min blogg ju mer sugen blir jag på att skriva och göra mycket uppdateringar hihi. Så det är ni allihopa som får mig att peppa för fler inlägg. Underbaringar! Ni som har bloglovin får gärna följa mig också om ni har lust, annars är jag bara glad att ni vill kika in här hos mig ♥
 
 

Dagens lilla bula

Hello you!
Här har vi dagens lilla mage efter jobbfrukosten hihi. Den växer så det knakar och brakar verkligen. Känner mig så lyckligt lottad! Lilla älskling i magen.
 


Börjar bli större om magen

Hej finisar!
Igår gick jag och lade mig klockan åtta (precis som i vanlig ordning haha) och somnade strax efter halv nio. Jag har sovit hyffsat bra inatt, men för första gången så reflekterade jag verkligen över hur tung jag blivit över magen. Med tanke på att jag fortfarande sover på mage, så märkte jag av hur otymplig jag var när jag skulle vända och vrida på mig. Det var en ganska häftig känsla att inse att det faktiskt hänt någonting i kroppen!
 
Nu sitter jag i vilket fall som helst på jobbet och skall strax börja. Direkt efter jobbet så blir det till att storhandla tillsammans med pappa och Elisabeths mamma. Så det är nog fullt upp hela dagen hihi. Anyways, nu blir det jobb för hela slanten ♥
 
N♡VEMBER

Toksuget som kommer

Hej hjärtan!
Här hemma håller vi fortfarande på med tvätten. Just nu har jag en liten paus och har kikat på TV med alla djuren. Jag känner mig egentligen helt utpumpad så jag skall strax fixa med sista tvätten, sedan blir det nog en snabb tupplur innan maten hihi. GOTT! Är så himla hungrig hela tiden. Försöker att äta regelbundet nu med mini i magen, och egentligen funkar det väldigt bra. Förutom när jag blir TOKSUGEN på någonting haha, då bara måste jag ha det!
 
Jag vet egentligen inte längre vilka det är som läser min blogg, är det någon annan som har barn? (någon som jag inte känner haha). Hur var era graviditeter och hur gick allt? Är så himla nyfiken på andras tankar och funderingar. Men nu skall jag släpa mig ner i tvättstugan igen ♥
 
 

Tvättdag

Hej hjärtan!
Igår somnade jag nog innan jag ens hann lägga mig i sängen hemma haha. Harregud vad trött jag var.
Idag sov jag ut så länge jag kunde och sedan har dagen endast bestått av att böka ner all tvätt i tvättstugan och tvätta. Kan ju säga att precis ALLA korgar var överfulla till max. Mer än så blir det inte idag, ligger och läser lite mellan varven när jag väntar på att tvätten skall bli klar. Har ju bara en ledig dag efter fem pass så imorgon går jag på jobb igen, woho! Suck. Men tack gode gud så är jag ledig i helgen hihi. Men nu måste jag rusa igen, ha en fin dag!
 


Nittiosex unika besökare

Hej vänner!
Tänkte bara säga WOW och TACK för att det är så himla många som läser min blogg! Helt otroligt. Det är tydligen väldigt kul att läsa någons blogg om man är på smällen haha! Igår hade jag 96 unika besökare om jag inte tittade fel, och över 100 sidvisningar. & idag är det redan över 40 stycken som har kikat in här på bloggen. Åh, blir så glad är det är folk som ens orkar ta sig tid att klicka sig in här, hos lilla mig. Är det någon speciellt ni gillar att läsa om eller är det mest graviditeten som är spännande? För den kan jag babbla om hur mycket som helst hihi.
 
Anyways, har precis börjat jobba så jag får lägga i en högre växel för tillfället. Men kanske slängs det in ett inlägg lite senare  ikväll när jag är som tröttast haha. Ha en fin tisdagskväll ♥
 
~(^.^)~

Självaste stadsministern

Hello you!
Sitter för tillfället här hemma och äter lunch. Lite grovt bröd med ost på, mums! Igårkväll hämtade Robin mig i Kungsbacka tjugo i elva, jag kände mig nästan döende haha. Så himla trött var jag! Somnade på bara några minuter så fort jag lade huvudet på kudden hihi. 
 
Det mysigaste nu för tiden är efter att jag gått upp och kissat på natten, lägger mig på mage i sängen och ligger och känner hur lilla mini rafflar runt inne i magen. Det är inte jättetydligt men jag känner det tillräckligt för att reagera hihi. Så himla mysigt! Nästan så att man inte vill somna om. Anyways, nu skall jag byta om hade jag tänkt och bege mig till jobbet. Idag kör jag 15-24 och blir hämtad av hjärtat.
 
FÖR ÖVRIGT!
Igår när jag gick in genom dörrarna till jobbet så kom det en stor folksamling så jag höll självklart uppe dörren för alla. En liten man nickar och hälsar artigt och så fort han gått förbi inser jag att det var självaste stadsministern! Vad i helvete?? Så himla tokigt haha. Men då kan jag ju bocka av på listan att hålla upp dörren för honom hehe. Men nu måste jag rusa, ha en fin dag allesammans! ♥
 
 

Blimamma.se

Hej godingar!
Var inne på blimamma.se och hittade lite roligt om graviditeten i siffror hihi. Tycker att allt är så himla spännande nu för tiden. Sitter på jobbet och är trött och lättreligt, är inne på fjärde jobbdagen och skall arbeta imorgon med, jag är hungrig och vill hem. Så istället sitter jag och googlar på lite roligt!
 
Min graviditet i siffror!
 
♥ Första dagen för din senaste mens var: 3 augusti 2013 (stämmer inte, 29 juli 2013)
♥ Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 10 maj 2014
♥ Du är gravid i vecka 13+2
♥ Bebisen väger ca 46 gram
♥ Bebisen är ca 7,4 cm från hjässa till fot
♥ Du har klarat av 33% av graviditeten
♥ Du har 186 dagar kvar till förlossningen
♥ Din första trimester varar från den 3 augusti 2013 till 31 oktober 2013
♥ Din andra trimester varar från 1 november 2013 till 29 januari 2014
Din tredje trimester varar från 30 januari 2014 till 10 maj 2014
 
...och datum!
 
Befruktningen ägde rum omkring:17 augusti 2013
Hjärtat börjar att slå ungefär nu: 11 september 2013
Embryot börjar röra sig: 4 oktober 2013
Embryostadiet övergår till fosterstadie: 11 oktober 2013
Alla inre organ är i stort sett färdigbildade: 11 oktober 2013
Risken för missfall avtar efter detta datum: 25 oktober 2013
Illamåendet avtar för de flesta: 1 november 2013
♥ Könsorganen börjar bli tydliga (inte på ultraljud): 8 november 2013
Fostret kan svälja och kissa: 22 november 2013
Ungefärlig nu är det dags för RUL: 29 november 2013 (10 december 2013)
Nu kan du kanske känna fostrets rörelser: 9 december 2013
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 23 december 2013
Fostret kan nu höra: 12 januari 2014
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 10 februari 2014
Många bebisar lägger sig nu med huvudet nedåt: 16 mars 2014
Ditt beräknade förlossningsdatum: 10 maj 2014

Graviditetsvecka 14

Graviditetsvecka 14
 
Du bör känna dig mindre trött än i inledningen av graviditeten för nu har dukommit till graviditetens andra tredjedel, och många av besvären från första tiden försvinner. Det är mycket möjligt att du börjar må fantastiskt bra. Äntligen ser du gravid ut

Eftersom hormonet progesteron ökat starkt den sista tiden kan du nu fåtrög mage. Progesteron får musklerna att slappna av. Trycket från den växande livmodern påverkar även den tarmen och hämmar dess arbetstakt. En enkel lösning på detta kan vara att dricka extra mycket vatten och äta fiberrik kost. En mörk strimma kan synas mitt på magen, den kommer förmodligen att blekna efter att barnet är fött. Bröstvårtorna och vårtgårdarna börjar också mörkna. Livmodern är stor som en grapefrukt. 

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på handlederna, händer, fingrar, ben, knän och tår. 

Nervsystemet har börjat fungera. Ögonlock och naglar fortsätter att utvecklas. Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kan kissa. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner.

Barnet tränar in- och utandning som en förberedelse för livet utanför livmodern. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.
 

Första bebiskläderna

Hej godingar!
Efter jobbet igår så åkte jag in till stan för att träffa Jennifer! Vi har inte setts på jättelänge så det var supermysigt att ta en fika ihop och prata samman allting som hänt hihi. Vi sprang även en snabb sväng till HM för att köpa liiiiite bebiskläder till. Nä, men jag har tittat på just den bodyn/byxan i princip sedan Neah föddes. Så nu äntligen ligger den nervikt i bebislådan hemma. Så himla mysigt!
 
Idag går jag för övrigt in i Vecka 14 (13+0). Känns ganska stort ju längre in i graviditeten som jag går. Så häftigt! Vad jag har förstått så verkar vissa tycka att jag och Robin gått ut med det för tidigt, men samtidigt så känner jag att den mest "kritiska perioden" är över och om jag inte berättar det nu så kan jag ju lika gärna vara tyst resten av tiden med. För om man skall vara sån, så kan det ju uppstå oväntade komplikationer under alla 40 veckor. & nu vet jag att jag har stöd ifall det skulle hända någonting. Själv så gläds jag så himla mycket för den lilla i magen, jag tänker på h*n hela tiden och känner även den lilla klumpen vad jag än gör. Lite fladder här och var har jag märkt av också hihi. Såååå mysigt! Längtar efter lite starkare buffar.
 
Men nu skall jag fortsätta jobba, sedan åker jag hem till mamma och myser med henne under eftermiddagen ♥
 


 
 

Glukostest hos mvc

Hej finisar!
I förrgårkväll skulle jag fasta från klockan åtta på kvällen eftersom jag skulle på glykosbelastning hos MVC halv åtta på morgonen igår. Sagt och gjort. Jag fick varken äta eller dricka någonting, vilket störde mig sönder och samman då jag är beroende av vatten för tillfället. Varje natt efter att jag gått upp och kissat så MÅSTE jag dricka en hel dröse med vatten. Så man kan väl säga att jag inte var överlycklig!
 
Väl på MVC så tog dom stick i fingret, och sedan skulle vi dricka något jäkla äckelpäckel som smakade oblandad saft i princip. Citrussmak såklart! En timme efter att jag druckit den här saken så får jag RUSA till toaletten och spy som en jäkla dåre. Det är alltså första spyan under hela graviditeten! Haha, typiskt. Jaja, så det var bara att åka hem och slänga i sig mat, åka till jobbet och sedan hem till Pålssonhuset för att fira att Marcus fyllt år. Så jag däckade rejält så fort jag kom hem och lade mig i sängen hihi.
 
Nu sitter jag dock på jobbet och kön är blaha. Så jag får väl jobba lite nu, men skriver nog lite senare ♥
 
 

Jag är gravid!

Hej hjärtan! Idag kommer den. Det inlägget som jag har velat skriva så himla länge! I två månader nästan exakt. Historien börjar faktiskt då.
 
Den 3 september satt jag och Robin ute i trädgården. Jag hade inte den blekaste aning om någonting, vi hade precis släppt ut kattungarna för första gången. Helt plötsligt så får jag bara för mig att ja, jag måste av någon oklar anledning gå in och göra ett graviditetstest. Sagt och gjort, jag går in och får nästan på direkten två streck som dyker upp på stickan (ett billigt test ifrån Ullared). Jag blir så chockad att jag helt hysteriskt börjar GAPFLABBA inne på toaletten. Kan det här ens vara möjligt? Självklart blir jag jätteglad, jag älskar barn och jag älskar Robin mer än allt på denna jord. & på något sätt så har vi lyckats skapa det mest fantastiska som går i hela världen. Ett nytt liv.
 
Robin blir såklart lika lycklig som jag. Men därefter har vi känt otroligt många känslor och haft långa diskussioner om vad som är rätt/fel och så vidare. Men behålla, det gör vi absolut. Därefter har ni fått läsa om alla mina krämpor som ryggont, förkylning som egentligen är trötthet och illamående och annat roligt. & mer än allt har jag bara velat SKRIKA rakt ut att jag har en liten varelse som växer i mig. Hur fantastiskt är inte det? Häftigt om inte annat.
 
Jag och Robin skriver in oss på MVC i Kungsbacka. Tar kontakt med barnmorskegruppen för att göra ett KUB-test och den 11 oktober får vi för första gången se våran lilla mini. En sån jäkla häftig känsa! Såklart så såg det bara ut som en liten böna som låg där. Men jag hade av någon anledning börjat tveka när jag lade mig på britsen. Jag tänkte att nä, jag har nog fanimej hittat på hela grejen, jag är inte gravid. Det finns ingenting i magen, likabra att gå hem. Men då, då hittar hon den lilla klumpen i magen som skall föreställa min och Robins lilla barn. Då befinner jag mig i Vecka 10 (9+3)
 
Nästa stora ultraljud blir den 31 oktober. Då ligger jag i nästan en heltimme och får titta på min lilla gräshoppa som hoppar runt i mammas mage och vinkar. Snacka om att tårarna var nära att komma hela tiden! Allting såg jättefint ut med den lilla och alla organ och allting fanns på plats. Vi fick höra hjärtat ticka och hjärtslagen låg på 154 slag i minuten. En sån jäkla häftig känsla! Att för första gången någonsin få höra hjärtslagen på sitt lilla pyre i magen. Jag tror faktiskt att Robin var lika chockad som jag kände mig. 
 
I vilket fall som helst så känner jag mig otroligt glad och lycklig idag. Vi väntar vårt lilla kärleksbarn och nu är jag redan inne i Vecka 13 (12+4). Så tiden bara rusar! ♥
 
 

 

Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.