www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Page 365, the end


Gott nytt år älskade läsare. Nu skall jag vara den tråkiga tanten och trötta mamman som jag är, och läsa lite i min bok innan jag somnar. Jag skall upp i tid imorgon och jobba till åtta på kvällen, så min sömn går före det mesta! Ha en grym kväll nu och gör inget dumt. Ta hand om varandra och glöm inte nyårskyssen!

Gott nytt år


Vi har precis ätit godmiddag, jag och familjen. Nu är vi mätta och belåtna! Anton har precis gått och lagt sig, vi ska äta efterrätt (prinsesslängd) och sedan bara ta det lugnt. Imorgon blir det upp och jobba för min del! 
Gott nytt år vänner!

Sista dagen på året


Världens finaste lilla stora lejon. Han låg så fint inne i Antons rum och bara väntade på att bli gosad med.

Anton valde att göra morgon halv nio idag, tack och lov. Själv har jag haft en konstig huvudvärk hela natten och nu under morgonen också. Det är verkligen tur att vi inte ska göra något vettigt idag!
Bara äta god mat och mysa.

Frukost #1

Magen kurrade lite sådär extra mycket nu på morgonkvisten efter min kissepaus. Jag har fått craving på apelsinjuice med. Kan vara det godaste någonsin?!

/tidiga morgonmonstret

Nya skor till tanten

Åh mina vänner!
Kan man bli mer lycklig än när man köper nya skor? Tror inte det va. Jag hittade dessutom ett par skor både i svart OCH i brunt, så jag slog till på båda! Jag är mer än nöjd. Vi skulle nämligen åka till Maxi och skopunkten ligger ju alldeles där bredvid. Så jag sprang in där först och fyndade på rean hihi. SÅ FINA SKOR!




Rent barnrum


Alltså det har bannemej tagit mig hela dagen att göra rent Antons rum. Jag har rensat ut en hel kasse med bebisleksaker som han fortfarande har haft liggandes i sitt rum. Så nu är det rensat och städat! Problemet är bara att när jag plockar in så plockar han ut! Puh!

Näst sista dagen på året


Godmorgon mina vänner!
Här gick vi upp redan halv åtta och tjugo i nio så befann vi oss hos MVC för att jag skulle lämna lite blod. Det tog inte mer är några minuter och sedan åkte vi hem igen.

Nu sitter Anton och äter sin älskade goka, som han jämt vill ha! Lilla hjärtat. Jag förundras över alla nya ord du lär dig hela tiden.

Vigselringar


Detta är den som jag har fastnat mest för efter att ha kikat runt lite granna. Oavsätt vad jag hittar nu så är det denna som tilltalar mig mest. En diamantring i guld. Den är så jäkla läcker. Vad tycker ni?

Planering vecka 53


Jag är såååå nöjd med nyårsveckan. Så himla piffig! Riktigt kul. Nästa roliga grej som kommer är ju alla hjärtans dag! Sen händer inte så värst mycket roligt igen förrän halloween och jul igen hihi.

Snart middagsvila


Anton har fått titta på tåget Thomas på morgonen. Samtidigt har han lekt med alla sina bilar och varit väldigt nöjd med livet. Nu är klockan snart elva och det är dags för middagsvila för oss båda. 

Pannkaksfrukost


Godmorgon mina vänner! Idag fjäskar jag lite för min son. Robin har åkt hem till sina föräldrar och skall vara där hela dagen. Så vi startar dagen med pannkakor hihi.

Middag

Efter en jobbig natt med Anton fick vi äntligen sova mellan sex och nio. Anton gick upp med Robin och jag sov vidare till elva! 

Jag och Elisabeth var en snabbis på kungsmässan och handlade lite kläder till Anton. Man får passa på när det är rea!

Nu har vi precis ätit middag här hemma med Idah, hennes föräldrar och Andréas. Andréas lagade mat, anka! Jag är såååååå nöjd. Mätt och belåten! Dessutom har Andréas lyckats få alla att gilla honom och det känns precis som att han alltid har varit med. Sånt är häftigt! Nu blir det kaffe och sen sova.



Helvetes natt

Fyfan rent ut sagt vaken jobbig natt vi haft! Det började redan igårkväll egentligen. Anton v ä g r a d e att somna. Han skrek, grät och var helt galen. Vi gick ner en snabbis till morfar och Elisabeth och sedan somnade han till slut när klockan var runt nio. Men, han vaknade igen när klockan var halv tre och vi var vakna tills klockan blev sex. Anton sov små korta stunder i mitt knä men vaknade upp helt hysteriskt. Min stackars lilla groda, jag vet verkligen inte vad det är som stör honom...


Försökte ta kort på magen med en liten antonbus som ville vara med!

Hektiska juldagar

24 december: julafton här hemma med 14 personer och lilla Anton. Extremt mycket förberedande och sen läggning!

25 december: minijulafton hemma hos Robins mormor och morfar i Fjärås! Middag, fika och öppning av julklappar. Även här blev det sen läggning.

26 december: fira Robins bonusfarmors födelsedag! Riktigt god plockmat med lite större sällskap i och med att hon fyllde 75 år hihi. Även här blev det ganska sent.

27 december: minijulafton hemma hos min mamma. God middag och paketöppning tillsammans med alla mina syskon. Dock saknades lottas man och två barn! Nyss hemkomna ifrån Angered.

28 december: besök av bästis Idah med familj! Gomiddag med hemlånad kock står på schemat och en hel del bus för Anton och Olivia! 

Som ni ser så har och kommer vi att ha väldigt fullt upp till imorgon. Man börjar verkligen känna av hur mycket det har varit nu och det skall bli skönt med lite vila snart haha. Men vad gör man inte, det har ju varit julhelg!



Första riktiga snön

Godmorgon mina vänner!
Vilket flöde jag haft här på bloggen de senaste dagarna. Graviditeter och frieri är tydligen vääääldigt populärt att läsa om hihi.

I morse väckte Robin mig klockan sex och var lika entusiastisk som ett litet barn. Det var hur mycket snö som helst ute! Supermysigt. Däremot regnar det nu så snön är väl på väg bort skulle jag tro. Men det var kul att få se den åtminstone.



Vecka 16 (15+0)


Idag går vi in i vecka 16 och här har ni en bild på dagens bula! Här växer vi så det knakar verkligen.

Välkommen vecka 16


Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Egna tankar: Denna veckan har verkligen gått fort. Jag tycker att magen växer med rekordfart just nu och jag blir nästan lite rädd över hur stor jag kommer bli. Jag vägde mig häromdagen och har gått upp 4 kilo. Annars mår jag hyfsat bra, jag får ont i ryggslutet om jag springer runt för mycket eller om jag överanstränger den. Min hy har varit katastrofal sen start och verkar inte bli mycket bättre heller, så det är nog bara att härda ut! Om ca 2,5 vecka är det dags för ultraljud!

Julaftons morgon

 
Tomten hade kommit under natten och lämnat ett litet paket under granen till Anton. Han fick sitt älskade tåget Thomas lok och var nöjdare än aldrig förr. Mitt lilla hjärta!

Robin har friat

 
Jag och Robin har varit förlovade i två år. När vi förlovade oss så var det ett gemensamt beslut ifrån oss båda och tankarna gick väl inte att vi skulle gifta oss riktigt än. Men på julafton så gick Robin ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Vilken överraskning! Han satte på "I think i want to marry you" med Glee och jag kom helt av mig, jag trodde på riktigt att det var ett skämt. Men det var det inte. Han hade köpt en tillfällig ring som han satte på mitt finger och jag svarade självfallet ja. Jag känner mig helt överväldigad av kärlek och kan inte förstå att vi skall bli man och hustru! Nu behöver vi bara bestämma när och sätta ett datum! Tänk vad jag älskar dig min prins.

Planering vecka 52


Alltså kolla in min julvecka. Så himla pyntad och fin!

Morgonselfie



Godnatt


Nu har den här trötta gravida mamman äntligen lagt sig i sängen. Vi har haft en fantastisk julafton med alla nära och kära och det var en av dom mest fantastiska dagarna i mitt liv! Mer om julafton imorgon när jag väl har vaknat till liv. God jul kära vänner!

Godmorgon och god jul!


Nu sitter jag och vilar, äter lite tomtegröt och bara försöker få fram julstämningen. Vi har hållt på här hela morgonen, jag har dessutom hunnit duscha och snart börjar vi komma i ordning ordentligt!

Plötsligt händer det



Dan före dopparedagen

Hej vänner!
Idag tog vi morgon klockan nio. Helt okej för min del för jisses vad trött jag varit de senaste dagarna. Jag har sovit uruselt! 

Vi började dagen med frukost och lite bus, jag har småplockat här hemma och samtidigt tvättat. Vi har precis varit nere och busat med morfar och Elisabeth och nu har Anton lagt sig för att sova middag! Så nu ska jag hänga lite tvätt, städa badrummet och fortsätta att plocka!


Sven tror fortfarande att han är liten och får plats precis överallt.

Sista paketet


Sista paketet är inslaget! Nu skall jag fortsätta att pyssla och pilla här hemma för nu är det faktiskt inte långt kvar till julafton. Puh! Jag kommer allt att behöva lite semester efter detta hihi.

Stressen innan julen

Mina vänner.
Nu är jag helt slut! Jag skall alldeles strax borsta tänderna och sedan sova. 

Dagen började med jobb 06:30. Jag har varit trött som in i helvete precis hela dagen så när jag kom hem vid tre så tog jag en timmes nap. Därefter har jag hållt igång som aldrig förr och gjort marinad till revbenen, kryddat färsen, rullat köttbullar och stekt inför julafton, städat som aldrig förr i köket och sedan suttit med lite julpyssel klappar. Alltså jag har så ont i ryggen och ögonen värker, så nu blir det att sova och förbereda mig för sista jobbdagen imorgon innan ledighet!


76 stycken köttbullar.

Min lilla man

Min bebis är hemma!
Åh som jag har saknat honom. Han satte sig i mitt knä och skulle bara kramas och gosa och vara nära. Lilla hjärtat. Min älskade son. Du fattas mig så fort du inte är hemma!

Idag har vi haft fullt upp. Då menar jag verkligen FULLT UPP. Vi började dagen med att handla på Maxi, så nu är nästan allt klart inför jul. Sedan har vi griljerat julskinkan och bakat pepparkakor! Efter att vi gjort pepparkaksdegen såklart. Så himla mysigt! Dagen avslutades nyss med var sin kebabtallrik och Anton skall strax gå och lägga sig. 



Tomten


Fick precis denna bilden av Elain. Idag har Anton fått träffa tomten på kungsmässan! Min lilla prins! 

Själv blev jag hemma denna kvällen medan Robin är iväg på julfest. Jag är helt slut efter igår och har extremt ont i ryggen så ikväll lägger jag mig tidigt och skall göra absolut ingenting. 

Så jävla trött

Alltså jag vaknade elva och är helt slut. Jag har så satans ont i mitt knä och i min rygg idag, jag kan knappt gå. Jag känner mig verkligen som en gammal gumma.

Igår hade vi i vilket fall hur trevligt som helst! Vi hade julbord på Villa Johanneberg och det var verkligen bra! Bra mat och otroligt mysigt ställe att umgås med sköna kollegor. En skön kväll helt enkelt! Dessutom träffade vi min kära svärmor och svärfar på tåget med vänner så en fin avslutning på en fin kväll!



Julbord


Tur att jag och wifey still goes strong liksom. Ser ni någon skillnad? Haha. Sara ser ut som vanligt i alla fall hihi.

Tröttast i världen

JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT. Ursäkta men jag dör nog trötthetsdöden när som helst. Jag somnade inte förrän vid elva igår och klockan ringde 05:45. Så ja, dödens död idag. Vänta nu, var det julbord sen med? Harremingud. 

/gnällis



Tre dagar arbetsdagar kvar

Hej vänner!
Jag somnade som en stock igår. Eller, först bråkade jag lite med Sven som var på granen igen, men SEDAN somnade jag som en stock. Harregud vad trött jag var. Första jobbdagen efter lång sjukdom liksom, då är man inte pigg alls. 
 
Nu sitter jag här på jobbet igen, men idag tillsammans med Sara! Woho. Då kanske dagen går åtminstone liiiite snabbare än vad den brukar göra. Ikväll slutar vi klockan åtta och imorgon börjar vi redan igen vid halv åtta, puh. Snacka om att det kommer bli lite sömn inatt. Men som tur är så har vi bara ett sjutimmars pass imorgon och sedan är det julbord på kvällen med jobbet! Superkul! Vem älskar inte julbord liksom? 
 
Det enda som känns lite tråkigt nu är att jag inte har träffat Anton sedan i måndags. I och med att jag har jobbat sent och han har varit hos Elain så har jag inte träffat honom på en evighet! Det känns verkligen i mammahjärtat. 
 

Första jobbdagen

Första jobbdagen efter min ruggiga förkylning är nu över! Jag började klockan ett och slutade tio, så nu sitter jag i mitt kök här hemma och dricker upp resten utav min Yoggi yalla! Magen kurrade när jag kom fram till Centralstationen och nu har dom börjat sälja laktosfri på Pressbyrån där. Perfekt! 

Smart som jag är så har jag börjat kolla på Medium i lagens namn, The dead files som den heter på engelska. Jag dör lite varje gång jag ser den och såklart tittade jag på tåget hem. Tänkte inte riktigt på att jag skulle gå själv över en dimmig åker sent på kvällen.... Fegis som jag är. Men hem kom jag efter att ha småjoggat haha! Så nu blir det att sova. Godnatt!



Bilder när vi klädde granen

 
 
 
 

Multitasking

Alltså vilken dag!
Jag har städat halva dagen tills Robin ringde och sa att han måste hämta Anton hos dagmamman. Han har fått ögoninflammation! Jag dör. Tar dessa sjukdomar aldrig slut?! Jag blir tokig!

Sedan har jag förberedd degen till lussekatterna, lagat mat, bakat lussebullar och samtidigt gjort julköttbullar som vi ska ha med oss på lördag. Så ja, nu är jag helt slut. Helt helt slut! Jag ligger i sängen med värkande rygg men känner mig ändå nöjd över dagens insatser! Imorgon blir det jobb!

Planering vecka 51


Veckan innan jul. Såååååå exalterad!

Månadens naglar


Alltså så himla glittriga och fina! Passar perfekt nu till jul och eventuellt nyår om dom håller så länge. Jag är mer än nöjd!

Katter på led

Godmorgon vänner!
Här sitter jag och äter frukost. Igårkväll var jag helt slut, jag var så trött att jag somnade pladask och vaknade inte förrän nu klockan tio. Jag behövde nog sova helt enkelt, men jag känner mig faktiskt fortfarande lite trött haha. Idag ska jag försöka städa, baka och göra köttbullar till på lördag när det är julfest! Men med denna tröttheten alltså...


Katterna vill gärna slicka skålen när matte äter fingor.

Julbord på Ikea

Vilken dag det blev!
Stressade hem som en idiot ifrån tessie. Fixade iordning oss och tog lite mellanmål, åkte och hämtade Birgit och begav oss till Ikea för lite julbord! Det var faktiskt bättre än förra året och helt okej att äta sig proppmätt på. Sedan gick vi en snabbrunda där inne och nu ligger jag helt utslagen i sängen. Jag är så jäkla trött, helt slut. Ryggen värker och huvudet med, puh. Sven ligger bredvid och sover, han är inte alls rund min lilla knubbhubbe...



Godmorgon


Godmorgon vänner! Hur har ni det? Jag var så löjligt trött när klockan ringde i morse, fy tysan. Om en halvtimme kommer Sara och hämtar mig och då ska vi iväg och göra naglarna! Hihi. Så himla mysigt. Under tiden så är Elisabeth här uppe medan Anton sover, så himla snällt! 

Nu är det jul här i vårt hus


Det blev inga lussekatter men granen har kommit på sin plats och är nu klädd!  Jag älskar det. Nu ska vi bara försöka få Sven att inte rasera allting!

Tredje advent



Julgranen uppe

Tredje advent och vi har hunnit få upp julgranen. Nu skall den bara kläs och sedan börjar julstämningen att smyga sig på. Anton tyckte att det var superkul att sätta ihop granen och hjälpte mer än gärna till att hålla och plocka hihi. Bilder på det få ni se senare!

Nu lagas det mat och sedan skall jag (om jag orkar) göra lite lussekatter och bara mysa. Min röst är hyfsat bättre idag och jag hoppas att jag slipper gå till vårdcentralen imorgon! Håll tummarna åt mig.



Två grader ute


Nu håller Robin på och skrapar rutan och sedan skall vi bege oss till Angered och hämta hem vår lilla prins! Tänk vad man saknar dom under bara en natt.

Spargrisarna kan rädda världen


Wow vilken fantastisk kväll vi haft! Först åt vi middag på Taras inne i Göteborg. Hur god mat som helst, turkiskt. Mumsfilibaba! 

Sedan bar det av till Lorensbergsteatern för att se Galenskaparna - spargrisarna kan rädda världen. Jag är inte mycket för sånt där, men ibland skrattade jag så att tårarna sprutade! Vilka grymma människor det stod på scenen och jäklar vilken talang. Jag saknar ord (haha vad rolig jag är). Nä men på riktigt, jävligt bra jobbat!

Förmiddagslämning

Hej vänner!
Still no voice what so ever. Börjar tröttna på det här nu, suck. Jag är lite hängig men absolut inte dålig liksom.

Jaja. I vilket fall som helst, idag är dagen med stort D. Vi åkte hem tidigt till mamma för att lämna Anton eftersom han skall sova där inatt! I och med att föreställningen inte börjar förrän halv åtta. Så nu har jag precis duschat och skall börja göra mig iordning för om en timme ungefär så bär det av!



Välkommen vecka 14


Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du fött barn förut blir magen oftast större mycket tidigare än under första graviditeten.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.

Egna tankar: Vecka 14 redan. Tiden börjar gå ganska snabbt nu känns det som. Magen växer mer och mer och jag känner mig redan enorm! Foglossningen gör sig påmind när jag anstränger ryggen för mycket. Jag har slutat med mina illamåendetabletter och det går mestadels bra. Tröttheten har inte riktigt lagt sig än så jag är fortfarande väldigt seg. Annars mår jag super!

Handlar

Alltså det är ju livsfarligt för mig att åka och handla nu för tiden. Bara jag tittar på något så blir jag sugen på det! Haha. Jag köpte med en liten smörgåstårtelängd hem nu, för att jag blev så extremt sugen. Haha jag dör. Köpte även en redan färdigkokt julskinka så nu är det bara att griljera den! Mums.



Lilla loppan


Lilla lilla loppa vad jag längtar efter dig. Snart är vi inne på ditt år och då kommer tiden att gå i raketfart! Om en månad har vi Rutinultraljud och då får vi veta vem du är som gömmer sig där inne. 

Blir galen

Jag tror jag blir galen. Nu har det gått 7 dagar exakt utan någon röst och den verkar fan inte ens vilja komma tillbaka? Jag blir nästan lite ledsen. Jag kommer aldrig få tillbaka min röst, så känns det just nu... Halsen går i omgångar med att göra ont, först känns det bättre och sedan sämre igen. Jag ger liksom upp nu.

Imorgon skall vi och ett stort gäng med nära och kära ut och äta middag och sedan bege oss till Lorensbergsteatern och titta på Galenskaparna! Kommer bli riktigt roligt. Däremot är jag lite orolig i och med att jag har fått sån löjligt jobbig hosta... Men det får lösa sig. Jag får liksom sitta tyst under hela middagen och skratta tyst under föreställningen i och med att hoppet om att rösten återkommer imorgon inte är så stor. Men jag ser verkligen fram emot att göra något!



Årets julkort

31 stycken julkort har jag precis suttit och skrivit. Fattar ni eller? Skrivkramp deluxe haha! Nä skämt å sido. Jag älskar att skriva julkort och denna gången är jag såååå nöjd över hur det blev! Så nu skall dom bara slängas på lådan så fort som möjligt och sedan får folket helt enkelt invänta lite julkort hihi.



Fortfarande ingen röst

Ja, ingen röst här inte. Vad tusan! Jag kommer aldrig att få tillbaka min stackars röst igen buhu. Alla bara skrattar åt mig när jag pratar! Anton skrattar när jag säger till honom på skarpen. Jag har inte så mycket att säga till om här hemma helt enkelt haha.

Inatt har varit den värsta hittills. Jag kunde inte somna, alls. Jag tror att klockan var runt ett innan jag till slut lyckades somna. Sedan ringde klockan igen vid åtta eftersom Anton skulle till dagmamman. Så ja, idag är jag seg. 


Så sugen på dessa naglarna!

Inte halsfluss åtminstone

Ja jag har inte halsfluss i alla fall! På ett sätt känns det bra men på ett sätt hade det kanske varit bättre för då hade jag fått penicillin och blivit frisk, men nu ska kroppen läka av sig sjäääälv woho. Jag får nog ge upp tanken på att någonsin få tillbaka min röst. 

Jag ringde och pratade med mitt befäl förut, han blev lite ställd. "Eh, Emma du låter lite sjuk" haha! Knappt att han hörde vad jag sa, men budskapet kom fram i alla fall, jag är sjukskriven till den 15:e i hopp om att få rösten åter.

Vet ni vad? Igår beställde jag hem årets julkort! Så himla kul. Dom blev verkligen så söta! Låt dom komma snabbt nu hihi.


Minns ni förra årets julkort? Min lilla bebis.

Planering vecka 50


Min godisvecka! Alltså kolla så mysigt hihi. Jag vill bara äta upp hela boken.

Vårdcentralen

Hej vänner!
Halsen kändes bättre igår när jag vaknade, men tji fick jag för harregud vad ont jag fick på kvällen och natten. Så jag har knappt sovit från fyra inatt utan legat i någon slags dvala. Tusan! Nä så nu sitter jag på vårdcentralen och är ganska säker på att jag antingen har halsfluss eller rejäla sår i halsen. För såhär hon kan man inte ha. Jag har liksom inte kunnat prata på fem dagar på gund av att det gör så ont, och för att rösten är väck. Jag vill kunna prata igen! Jag vill kunna säga till Anton utan att han börjar FLINA ÅT MIG. Jag har inte så jäkla stor auktoritet nu alltså haha. 



Nattens skift

Ja då var det nattens skift.
Här sitter jag i vanlig ordning och dricker te med m a s s o r av honung i för att lindra min stackars hals. Igårkväll låg jag nästan och grät för att det gjorde så jäkla ont. Usch! Nej det måste nästan bli bättre nu annars får jag lov att gå till vårdcentralen för jag klarar inte av så mycket mer.

/nattens gnällspik



Burger king

Min stackars hals!
Idag har jag trotsat min förkylning en snabbis och åkt och handlat. Vi hade absolut ingenting hemma men nu har vi det nödvändiga för att överleva. Med oss hem köpte jag även lite mat ifrån Birger king och Anton är helt underbar när han äter haha. Han tar ut själva lägger och äter för sig och brödet äter han som en vanlig hamburgare, jag skrattar ihjäl mig! Men nu är min hals rent ut sagt åt helvete och jag tappar rösten var och varannan minut, blä. Jag har verkligen så himla ont. Låt det försvinna snart!





Var eviga natt

Varje jäkla natt vaknar jag av att halsen värker något helt galet mycket! Jag kan liksom inte ligga kvar i sängen utan måste gå upp och dricka lite te. Dessutom är jag snortäppt i BÅDA näsborrarna nu samtidigt så jag kan ta mej tusan inte andas haha. Alltså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! Låt mig bli frisk nu!


Detta är jag just nu. Gravid och förkyld är samma som manligt förkylningssyndrom.

Busunge


Den här busen. Snart storebror. Jag kan inte förstå det. Var du inte en bebis alldeles nyss?

Min näsa är trasig

Som min lilla neahbus hade sagt. Min näsa är rejält trasig alltså! Jag får stoppa in en näsduk i ena näsborren hela tiden för att den bara rinner och rinner. Men ändå är jag så täppt att jag inte kan fräsa ut någonting haha. Alltså jag blir så himla trött! Hostan har nu blivit värre än innan men det brukar betyda att jag går åt rätt håll med förkylningen, rösten är fortfarande borta mestadels och allmäntillståndet är inte helt toppen alltså. Men vi hoppas på bättre dagar...

Anton hostar fortfarande extremt mycket men är mycket piggare idag! Han kör verkligen slut på sina föräldrar idag, vi hänger liksom inte med i tempot alls. & han gör precis allt för att vi ska bli irriterade på honom haha. Uuuuuuusch.

Välkommen vecka 13


Kroppen: Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Om du varit orolig känner dig kanske lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.

Egna tankar: Gravidmässigt så tror jag att jag börjar må bättre. Jag äter fortfarande lergigan och lergigan comp, men jag har successivt försökt sluta med tabletterna. Jag tror inte att jag mår illa utan dom men är ju så himla nojig. Jag själv känner mig redan stor som ett hus och magen putar mer än någonsin, jag har däremot börjat känna bebis fladder ibland i magen. Så himla häftigt! Jag har börjat känna på det där med foglossning med, vilket jag inte hade med Anton i magen. Jag får extremt ont över vänster skinka om jag går för mycket eller länge.

Sjukstuga

Ja det kan man minst sagt säga. Det är verkligen sjukstuga här hemma. Jag är som sagt skitdålig, Anton är jättedålig med hosta och slem i halsen, Robin hostar extremt mycket, så ja. Vi är verkligen inte pigga här hemma. Robin åkte iväg förut och köpte en stor familjepizza med skinka bara. Så vi har petat i oss lite mat och har inför imorgon med. Man får liksom bunkra upp när man inte har orken att laga mat.

Meningen var egentligen att vi skulle bakat pepparkakor imorgon men det blir ingenting av det, om vi inte blir mycket bättre under natten. Men det känns tyvärr väldigt tveksamt...



Mitt i natten inlägg

01.46 och jag mår piss.
& ja jag vet att jag har sagt det några gånger men vafan, min hormoner gör så att jag tycker jävligt synd om mig själv uuuuuuh. Det är fan inte kul, min hals är ett rivjärn, det känns som jag har två blåtiror och att någon klubbat mig hårt i huvudet. Så ja. Här sitter jag nu mitt i natten och dricker te för jag kan inte sova... Anton ligger inne och hostar och Robin med. Så det är riktig sjukstuga här hemma nu.

/honsomharhormoner

Ger upp

Jag åkte hem ganska direkt efter att jag skrev förra inlägget. Det är helt stört. Jag vet knappt hur jag tog mig hem om jag ska vara ärlig, det var precis som att autopilot gick på och plötsligt var jag hemma. Så himla otäck! 

Nu sitter jag med ett glas filmjölk och skall faktiskt alldeles strax hoppa ner i sängen. Jag ger liksom upp för idag och hoppas på friskare tider. Godnatt och ha en fin kväll!


Idag bjuder jag på en liten neahbus som jag saknar lite extra idag! Du och dina påhitt!

En riktigt jobbig dag

Hej vänner!
Jag är verkligen helt slut. Jag känner mig förstörd. Blev jag påkörd i morse av typ en traktor eller något? För så trött är jag. Den här förkylningen är bannemej inte att leka med! Det var längesen jag var riktigt såhär dålig. Som tur är så är jag ju ledig nu i helgen och kan vila upp mig, men tusan alltså! Jag har trots allt tre timmar kvar på detta arbetspasset och sedan skall jag lyckas ta mig hem med utan att blåsa bort. 
 
Såååååå för att lindra mitt mående så har jag köpt en liten Zoo-påse, en Djungelvrål-påse och en Brio original frukt påse hihi. DET ÄR SÅ HIMLA GOTT. Synd bara att jag har så ont i halsen haha. Jaja nog med klag! Snart är det ledighet som gäller och den 23:e december går jag på långledigt över jul och nyår! Längtar.
 
christmas, credit card, and gifts-bild

Trettionio dagar kvar



Manlig förkylning

Manlig förkylning, check!
På väg till jobbet, check!
Storm, check!

Kommer bli en bra dag känner jag, har inte alls oddsen emot mig idag.

/sjukmamma



Ögonen går i kors

Jisses Amalia vad trött jag är nu.
Jag har slutat jobbet och sitter nu på tåget som strax åker från Göteborg. Jag är inte hemma förrän vid elva och då kommer jag stupa i säng på direkten. Jag har jobbat 50% i två veckor så detta var mitt första helpass på väldigt länge! Så hem och sova och sen upp och jobba igen.


Gammal bild på mitt hjärta

Foglossning

Jag tror verkligen att jag börjar få foglossning. Jag har så otroligt ont över ena skinkan när jag går för mycket. Ibland orkar inte höften hålla mig uppe liksom så jag nästan haltar! Det känns inte alls bra. Snacka om att jag kommer åka på precis allt denna gången jag är gravid. Med Anton hade jag absolut inga problem förutom med njuren sista veckorna och klåda. Men nu börjar jag känna av allt! Hua. Vad kan man göra för att hjälpa kroppen mot foglossning?


Vecka 12 (11+5)

Planering vecka 49


Första julveckan! Så himla grönt och fint. Jag älskar nedräkningen till jul!

Sjukstuga

Det börjar allt bli sjukstuga här hemma hos oss nu. Anton är på bättringsvägen men är hemma hela veckan, såklart. Här tas det inga onödiga risker! Men jag och Robin börjar också känna oss lite halvförkylda nu, inte kul alls! Men vi får jobba på att bli friska innan julafton i alla fall hihi. Själv är jag nu på jobbet och Robin är hemma och vabbar hela veckan. Antons farmor och faster kom förbi en snabbis förut med lite fika! Så nöjd. Min lilla bebis i magen tyckte det var riktigt toppen haha, eller jag. Vem vet!



Statistik


359 besökare igår och 192 hittills idag. Det är ju inte klokt. Snacka om rekordmånga läsare! Ni är bäst hihi.

Vinnare i en tävling!

Vinnare Första advent
 
Vet ni vad! Jag var inne på Rebeckas blogg och tävlade i hennes julkalender. & jag vann! Kan ni förstå? Det är ju helt fantastiskt roligt. Jag vet många i min närhet som är supernöjda med Twistshake. Jag valde en i färgen orange då jag helt enkelt inte vet om lilla bebis i magen är en pojke eller flicka. Jag är så nöjd! Så gå nu in på Rebeckas blogg under hela december och tävla om superfina paket!
 
Bilden är lånad ifrån Rebeckas blogg.

Godmorgon

Hej fina ni!
Vilken kväll det blev igår alltså. Jag ringde 1177 angående att Anton hade över 39 graders feber och hade svårt att andas, ville inte äta eller knappt dricka. Så vi blev skickade till närsjukhuset i Kungsbacka. Vi kom dit när klockan var sex och åkte inte hem igen förrän klockan var nio! Då var Anton rejält trött och ledsen. Under tiden vi var på sjukhuset blev hans andning värre, han fick inhalera ventolin som inte hjälpte det minsta efter två omgångar, kortisontabletter som började hjälpa lite men hans krupphostningar blev bara värre. Så till slut fick han två omgångar inhalera adrenalin istället som gjorde honom något lugnare.

Han har sovit med mig halva natten. Första halvan lät han som en rosslig gammal gubbe, så jag sov knappt alls. Men efter att han vaknat vid tvåtiden så lät han mycket bättre och fick sova i sin egna säng som han sov i till nio. Dock med ett uppvaknade vid fyra med! Men idag känns han mycket piggare tack och lov, ingen feber än så länge och äter åtminstone yoghurt! Så nu är jag på väg till jobbet och känner mig som en zombie.

300 läsare på en dag

Ja ni läste rätt. 300 läsare på en dag! Det är ju inte klokt. Alla verkar gilla när man blir gravid! Haha. I vilket fall som helst så sitter vi på närakuten med Anton för han vaknade upp idag med hög feber och lät som en gås. Han har fått inhalera ventolin och har nu även fått kortisontabletter på grund av att han har så svårt att andas. Förhoppningsvis så får vi åka hem snart med en piggare liten Anton! 



Jag är gravid

Ja ni läser rätt. Jag är på tjocken! Anton skall bli storebror. Kan ni fatta eller? Min lilla lilla Anton är nu så stor att han skall få ett syskon.
 
Ni är nog några som redan har gissat detta. I och med att illamåendet drog igång denna gången från start så satte alls hormoner spel på min panikångest och jag blev helt förstörd. Men nu äter jag illamåendetabletter och mår fantastiskt!
 
Idag var vi inne och kikade på lilla loppan och det är lika fantastiskt varje gång. Det är så konstigt bara att tänka att det inte är Anton på bilden denna gången. Så enligt ultraljudet är jag idag i vecka 12 (11+3). Bebis är än så länge beräknad till den 17 juni! 
 


Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.