www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Valborg

Ja ni. Då var det dags för Valborg! Som vanligt så är vi bara hemma och är med familjen, tar det lugnt och äter gott. Idag valde vi tacos, eftersom det var en evighet sedan vi åt det senast! & nu åt jag precis en skål med jordgubbar och grädde, alltså omnomnom. Jag hade kunnat leva på jordgubbar denna graviditeten.


Inatt sov jag så sjukt dåligt så jag avbokade att åka hem till min syster med Åsa för att göra naglar. Jag stannade hemma och sov halva dagen istället. Men samtidigt så tänker jag, om jag är så galet trött så behöver nog kroppen vila lite. Då gör jag ju bara helt rätt genom att vila!

Vi har även börjat få bakslag på det här med att Anton sover i sin växasäng. Han har nämligen lärt sig att han kan klättra ur den! Så nu får jag sitta bredvid tills han somnar, och de två senaste nätterna har det skrikits och gapats och somnats i protest. Puh! Man blir verkligen helt slut.

En hemsk morgon

Hej vänner!
Egentligen så började det väl redan igårkväll haha. Vi gick i vanlig ordning och la Anton kring sjutiden, jag lägger mig i sängen och Robin tittar på TV. Tjugo minuter senare kommer en HELNÖJD Anton ut ifrån sovrummet med armarna fulla av bilar. Eeeeeh, jahaja. Vi lägger om honom men han kommer ut igen efter ca tio minuter igen. Jag kan väl säga att han inte somnade förrän klockan var halv tio!! 

Själv kunde jag inte somna förrän klockan var två inatt. & fem i morse valde Anton att stiga upp igen. Så tre timmars sömn och jag kände mig alldeles vimmelkantig. Jag blev så sanslöst illamående och det kändes precis som att jag fick något blodtrycksfall eller sockerfall. Jag var helt säker på att jag skulle kräkas och satt bänkad inne på toaletten. Direkt efter att Robin och Anton åkt hemifrån så tvärdäckade jag i sängen och sov till tolv. Puh. Så nu är jag halvt vaken men skulle kunna sova bra mer...


En mini Anton två dagar gammal!

BVC besök

Hej vänner!
Idag har jag fortsatt att måla klart Antons kök som han skall få i 2 årspresent. Nu är den helt färdigmålad och det enda som saknas är en list & magnet så att nederluckan håller sig uppe!


Anton hade tid idag hos BVC för sin 2 årskontroll. Han väger nu 14,6 kg och är 89,5 cm lång! Min stora kille. Hans BVC-sköterska tyckte att han var otroligt duktig på att prata och blev väldigt imponerad när han visade att han kunde räkna till fyra redan! Då blir man bra stolt alltså hihi. Mitt lilla geni.

En stillasittande dag

Hej vänner!
Min rygg är helt av efter igår känns det som. Fy! Men det är så det blir ibland. Idag sov jag ända till tio vilket var hur skönt som helst. Jag har precis pratat lite i telefon med Idah och nu sitter jag och pillar med Antons 2 årspresent. Elain köpte ett begagnat kök för en peng och jag har nu renoverat den! Tyvärr tog jag ingen förebild, men resultatet kommer bli kalasfint.



En lång promenad


Ja ni ser ju. Jag är Iron Man. Idag kunde jag inte lösa hämtningen med Anton på något smidigt sätt så jag tog helt enkelt bussen upp. Jag hoppades hinna med bussen ner också men det gick inte, så vi fick promenera från dagmamman till Ica. Jag bestämde mig för att handla och invänta pappa, för min rygg/rumpa höll på att gå sönder. Nu ligger jag i sängen och kan knappt röra mig... Jag längtar verkligen tills denna bebis har kommit ut. Jag klarar knappt av detta längre... Denna ständiga smärta! Blä. Jag försöker hålla modet uppe men just nu, då unnar jag mig en glass och tycker synd om mig själv istället. Eller kanske två.

Välkommen vecka 33


Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Egna tankar: Den här veckan har gått i snigelfart. Jag känner mig extremt tjock och tung, vilket även märks i ryggen. Ryggen blir bara värre och värre... Så man kan väl säga att jag är ganska klar med att vara gravid nu. Jag hoppas att den sista tiden nu går kanonsnabbt så att vi kan få ut våran lilla älskling istället!

Besök hos barnmorskan

Hello you!
Idag hade jag en kontroll hos barnmorskan klockan två. Så jag övningskörde mig och Elisabeth till sjukhuset och tror ni inte att det blev hagelstorm på vägen? Haha. Men det gick bra ändå såklart, men lite tokigt!
Allt såg bra ut hos barnmorskan, alla värden var bra och lillebrors hjärta pickade på fint.

Under tiden så har Elain varit här och passat Anton som alltid är ledig på måndagar. Hon är så snäll. Har passat honom och samtidigt hjälpt mig att städa ordning här hemma! Tagit all disk och dammsugit. Tacktacktack!

Så nu skall vi inte göra många knop här hemma mer än att laga mat och vänta in pappan i huset.



En mindre bra kväll

• jag är tjock
• jag kan knappt gå
• jag kan inte bära
• ryggen värker
• fiffi-benet värker
• jag läcker ur ena tutten
• jag kan knappt äta
• min man har varit bakis hela dagen
• jag har halsbränna
• anton är sjuk, igen

Ja jag skulle kunna hålla listan längre men jag avslutar den nog där. Ibland får man lov att vara bitter och less, vilket jag är ikväll. Jag förväntar mig en jobbig natt med en hostig liten kille och jag ser inte riktigt ljuset i tunneln när det gäller slutet på denna graviditet. 7 veckor kvar. För att inte tala om ifall jag går över tiden med. Godegud låt mig slippa!



Njuter av solen


I förmiddags så tog jag med Anton ut för att leka lite i sandlådan. Robin stod ute och tvättade bilen och vi hann även titta när traktorn körde runt ute på åkern. Kan ni gissa hur nöjd Anton var? Sedan blev det in för lite vila igen och när vi vaknade så var Patrik här. Robin, Patrik och Andreas skall nämligen på öl & whiskey mässan! 

Så snart kommer Sara hit och myser lite med oss. Vi har ändå inget bättre för oss och min rygg är alldeles kass idag. Så jag är inte den roligaste mamman!

Godmorgon lördag


Godmorgon! Den här mannen stod i sin säng och ropade redan tjugo över sju. Fy tusan! & jag har sovit så dåligt inatt så det är nästan fjantigt. Jag lovar att det är på grund av fullmånen. Så nu får Robin sova ut lite så byter han av mig sen för jag måste verkligen få sova en stund till. Ögonen går i kors!

Vecka 32 (31+3)


Idag längtar jag lite extra efter lillebror. En bekant till mig födde en dotter igår och jäklar vad man själv börjar längta. Tänk att snart få ha en liten nyfödd igen, det är ju inte klokt. Ca 7 veckor kvar till beräknad bebis!

En trött fredag

Hej vänner!
Idag vaknade jag inte förrän klockan var elva. Alltså jag var så trött så jag visste inte hur jag över huvud taget ens skulle få upp ögonen. Vi kom ju hem vid halv tolv igårkväll och jag somnade inte förrän en timme efter. Sedan vaknade Anton vid tretiden och ville ha välling. Så jag kände mig som ett vrak!

Så idag har jag tagit det lugnt. Tagit hand om disken vi haft här hemma och bara lyssnat på skön musik ifrån gårdagens föreställning. Anton är hämtad och vi sitter och tittar på tåget Thomas och äter lite frukt. Min kille är även han trött idag hihi.



Jersey boys

Alltså wow. Jag är så jävla glad att jag trotsade min ögoninflammation och åkte  in till stan med Elain. Robin vann för några veckor sedan två biljetter till Jersey boys hos Mix megapol, men kände väl inte att han var supersugen på att gå. Så jag bjöd med Elain som tack för all hjälp vi får med Anton. 
Vi startade vid en restaurang mitt emot Scandinavium, men nu minns jag inte namnet, och godegud vad gott det var!


Sedan var det dags för Jersey boys på Gothia theatre och ja. Jag vet inte ens med ord hur jag skall kunna beskriva vilka jävla talanger som stod på scen. Jag är så sanslöst imponerad och jag skulle rekommendera ALLA som frågar att gå och se med egna ögon. Eller snarare lyssna med sina egna öron. Jag känner mig helt stum. Jag hade utan problem sett showen igen, alla dagar i veckan! Musiken, dansen, historien. Ja, den får verkligen högsta betyg.



Ögoninflammation

Hur är det ens möjligt? 
Anton var nyligen dålig med tredagarsfeber förra veckan och nu har jag fått en jäkla ögoninflammation! Hur är det ens möjligt? Jag trodde att jag hade någonting i ögat igår, men under natten började det komma var och det känns nu alldeles för stort.

Igår fick jag en sån himla söt bild på Anton och hans bästis Emil. Dom är så fina ihop och Anton pratar ofta om sin Emil här hemma! Nu har jag gjort honom anonym då jag inte har frågat hans mamma om han får synas i min blogg.



Tröttast

Hej vänner!
Idag har jag varit chaufför åt Elisabeth som skulle på magnetröntgen! Vilket är toppen för det är nu tredje dagen i rad som jag får övningsköra hihi. Det känns verkligen toppen och fastän det blir lite misstag ibland så tycker jag ändå att det går jättebra!

Därefter har jag bara vilat och hämtat Anton hos dagmamman. Han fick sig ett rejält bad och plaskade ner allt, inklusive mig haha! Lilla gobulle. Jag älskar verkligen att se honom skratta och må bra.



På väg till Helsingborg


Hej vänner! 
Inatt har jag verkligen sovit dåligt. Jag har varit nervös över att klockan inte skall ringa, nervös över hur dagen kommer vara och lite annat. Men upp kom jag när klockan ringde i morse och nu sitter jag och Elisabeth på tåget ner till Helsingborg. Jag har packat med en hel dröse med matsäck åt oss haha, så typiskt mig som är gravid. Man kan aldrig få för mycket mat. 

Vi kommer i vilket fall vara hemma senare ikväll så om jag inte uppdaterar under dagen så vet ni varför!

Välkommen vecka 32


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnet.

Egna tankar: Den här bebisen är en riktig hick-bebis. Minst en gång om dagen får lilleman hicka och oftast är det väldigt mysigt. Mindre kul när man försöker sova och hela magen hoppar vid varje hick haha. Jag tror att bebis har vuxit med hästlängder denna veckan för plötsligt så är han så himla stor och tar sån himla plats i magen. Ingen ställning är längre skön att sitta eller ligga i, allt är jobbigt och kväver mig nästan haha. Nä, den närmsta tiden får allt gå lite snabbare nu för jag vill helst kunna börja andas ordentligt igen snarast!

Vecka 31 (30+6)



Övningskört

Hej vänner!
Idag har jag kört bil. Verkligen kört bil haha. Automat ja, men jisses vad jag har kört. Therese kom och hämtade mig och Elisabeth med bilen eftersom hon skulle klippa sig i Kungsbacka. Så jag körde först från torget till kungsmässan, PARKERADE BLAND BILAR, körde från kungsmässan till sjukhuset och parkerade igen, och sen från sjukhuset och hem. Så det blev en jäkla massa körande. Jag är mer än nöjd! Ingen blev påkörd, skadad eller någonting hihi. Heja mig!

Nu skall jag däremot börja fixa med tvätten som jag egentligen skulle gjort idag. Imorgon blir det en tripp till Helsingborg för viktiga ärenden.



Söndagsmys

Hej vänner!
Idag ville Anton absolut gå upp när klockan var sex, så det var bara att stiga upp och låta Robin sova för en gångs skull. Han har ju varit hemma och vabbat förra veckan och har då haft Anton varje morgon så att jag kunnat sova. Men vid halv nio så hade vi skiftbyte så att jag kunde få sova lite extra.

Vid strax efter ett kom Robins familj förbi, vi kikade på hockeyn och åt pizza ihop! Mums! Sedan har vi inte gjort många knop här hemma. Nu har jag nyss lagt mig och skall försöka sova lite.

En regnig lördag

Hej vänner!
Igår orkade jag inte blogga. I och med att Anton varit dålig så har jag inte riktigt haft tid. Igår var första dagen han var utan feber och började piggna till, idag är han mycket mycket bättre. Han har betett sig som vanligt, trotsat till tusen haha. Fyyyyyy. Denna ständiga trots.

Så idag har vi ändå försökt ta det lugnt i och med att han ändå varit dålig. Kollat på film, hockey och lekt stilla i rummet. Dessutom gjorde han sin första vurpa ner från sängen idag! Ingen fara men nyttigt för honom.



Närmre 30


När klockan var nio kom Elain insjungandes med blommor och tårta! Själv låg jag i sängen och fattade ingenting haha. Så himla snäll! Tårtan var helt galet god. Någon marängtårta med hallonmousse i, jag slukade nog halva själv hihi. Pappa och Elisabeth fick såklart smaka också och även dom hade blommor med. Så nu är hela huset fullt med blommor!

Sedan har vi inte gjort så mycket mer. Tagit hand om Anton som fortfarande är febrig, så imorgon blir det att ringa till BVC. Vi åt kebab i pitabröd till middag så jag är mer än nöjd hihi. 

Birthday girl



40 graders feber

Min stackars lilla kille. Han har varit helt otroligt ledsen och hängig idag. För bara en halvtimme sedan så tog vi tempen och då visade den 39,9 så stackarn har nästan fyrtiograders feber. Han fick lite febernedsättande och sedan bad han själv om att få sova. Det får bli lite som det blir idag helt enkelt.

Han har nästan inte velat äta något alls, men har druckit desto mer. Både vatten, mjölk och juice! Plus ett halvt glas med smoothie som jag gjorde till honom. Så nu har jag skickat med en handlingslista till pappa och Elisabeth så att vi kanske kan locka lilla loppan med något gott imorgon!


Gammal bild nu med, lilla plutten förra sommaren.

En sjuk son

Hej vänner!
Det började redan igår. Antons dagmamma berättade att Anton ätit väldigt dåligt under dagen, och har varit väldigt klängig och velat sitta i knät samt bli buren mycket. Väl hemma kändes han som ett element och ja, lite feber hade han på 38,5. Men inte mer än så. Han fick lägga sig kvart i sju men vaknade igen vid halv tio och var helt otröstlig stackarn. Någonstans har han ont och det är så jobbigt att inte veta var... 

Så idag är Robin hemma och vabbar med Anton i och med att jag är sjukskriven. Anton har varit väldigt ledsen och känslig idag med och vi har redan fått lägga honom att sova igen. Min stackars lilla prins... Det gör så ont i mitt hjärta när du inte mår bra!


En gammal härlig bild på lilleman.

Besök hos barnmorskan

Hej vänner!
Nu har jag avklarat mitt besök hos barnmorskan. Eller, förut rättare sagt. Men jag var så trött när jag kom hem så jag gick direkt och lade mig och sov 1,5 timme. Min rygg känns helt åt pipsvängen, i och med att det blir 15 minuter att promenera från stationen och till sjukhuset. 

Besöket gick i vilket fall bra, vi kollade blodtryck och socker och allt var fin fint. Bebis ligger med huvudet nedåt precis så som Anton låg, vilket jag även känner av. Spark mot sidan liksom haha. Jag minns inte vad SF-måttet låg på eller sådär men allt såg bra ut.

Tack och lov så har jag världens bästa Lisette som hjälper mig att hämta Anton hos dagmamman idag. Som jag skrev till henne, jag hade kunnat kyssa henne! Så nu slipper jag tänka på det.



Tv-kanaler i sovrummet

Godmorgon vänner!
Idag fick jag ställa klockan, för idag har jag ny tis hos barnmorskan. Så där skall jag vara vid halv tolv. Det skall klämmas och lyssnas lite på bebis och kanske ta lite prover med. Sedan blir det hem och bara vila innan det är dags att hämta lilla huliganen igen.

Igår hade vi en tv-kabel Nisse här som installerade tre nya boxar. En ny där nere och två här uppe. Det innebär att jag numera kan kolla på vanlig tv inne i sovrummet! Jag är så himla nöjd haha. Nä men i och med mitt tillstånd och att jag sitter/ligger bekvämast i sängen så är det ju skönt att kunna kolla lite på tv med. Jag är mer än nöjd hihi.


Igår låg bebis och putade med något på höger sida av magen. Jag såg lagom skev ut hihi.

Välkommen vecka 31


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det viktigt att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna tankar: Man känner hur bebis blir större och större, tar mer plats och brer ut sig. Denna veckan känns det som att han har legat på tvären hela tiden, hua. Sparkarna är alltså åt sidan hela tiden! Tiden släpar sig framåt och jag är riktigt trött på att vara gravid nu. Jag skulle kunna föda nu liksom, men jag vet att bebis behöver mer tid att växa på sig lite. Så lite till får du stanna, för lite till behöver vi fixa här hemma innan din ankomst. Men det är tungt och inte lika mysigt längre haha.

Min morbror och jag


Denna bilden gör mig så lycklig. Anton med sin morbror. Harregud så mycket han älskar honom, man riktigt ser kärleken i bilden. 

Sandlåda i trädgården

Hej vänner!
Idag är Anton hemma med mig eftersom hans dagmamma är ledig. Men imorgon är vi tillbaka igen efter helgens ledighet!

Idag byggde Antons morbror ihop sandlådan som vi beställde häromdagen. Han fixade med allting så i eftermiddags var Anton ute och lekte med honom och Therese medan jag vilade här inne. Anton var hur nöjd som helst! Så nu har han både gunga och sandlåda här hemma.



Antons nya säng


Vi är nu klara med Antons säng. Den står på sin plats i hans sovrum och vi har precis lagt honom för att sova. Jag håller alla tummar att barnguden låter honom sova inatt och att allt går bra.

Tusen tack till världens bästa svägerska för att hon hjälpt mig bära, slipa och måla sängen! Det har verkligen känts som ett omöjligt men nödvändigt projekt, men nu är det klart! Jag skulle kunna gråta av tacksamhet. Du är guld värd!

Växasäng

Hej vänner!
I våran källare har det stått en växasäng huuuur länge som helst. Vi har alltid sagt att Anton skall ha den, och nu börjar det närma sig. Lillebror kommer behöva spjälsängen så småningom och Anton fyller snart två. Då är det dags att börja sova i vanlig säng!

Så igår hjälpte Therese och Tobias mig att bära upp sängen och sedan tog jag och Therese fram slipmaskinerna och körde igång. Vi slipade i ca 2 timmar och idag har vi börjat måla den vit! Så nu är vi i full gång och har en paus medan det andra lagret torkar! Den kommer bli så hiiiiiimla fin!



Tio veckor


Skillnaden på vecka 22 och vecka 30 är ganska stor. Det har ju hänt något åtminstone! Haha. Om tio veckor är du här lilla bebis, jag längtar så efter dig. Jag vill veta vem du är, hur du ser ut och hur du kommer vara. Vem kommer du likna? Tio veckor kommer gå snabbt men just nu så känns det så himla långt kvar.

Idag är det bara att vila

Hej vänner!
Idag är jag helt slut. Det var väldigt intensivt igår kände jag, att ha Anton hemma och sen gå på kalas! Det tog på mina krafter kan jag tala om. 

Det blev inte direkt bättre av att lilleman ville gå upp redan vid halv sju! Jag höll på att dö. Robin bar in honom till oss och där låg han tyst i ungefär en halvtimme. Sedan var det fullt ös! Vid åtta försökte jag sova lite till, men det gick inte med vilden där ute. Så nu har jag precis lagt världens tröttaste unge för lite middagsvila! Hihi. Mamman passar på hon med. Pappan är nämligen iväg och hjälper Antons morfar med att byta däck på bilarna.


Såhär fin var Anton igår på kalaset!

2 års kalas

 
 
Tack älskade Olivia för att vi fick komma på ditt kalas idag. Världens finaste lilla tjej, min bonusdotter och stolthet. Du är så klok och duktig och jag har aldrig mött någon som utvecklats så snabbt som du! Som jag älskar dig och din mamma ♥

Lunch/mellis

Hej vänner!
Jag väckte precis Anton för en halvtimme sedan. Idag är han hemma med mig för vi skall på kalas i eftermiddag hemma hos Olivia! Så då blir det lättare att vara här tills det är dags. 

Just nu sitter vi och äter lunch/mellis i form av smoothie och macka. Han fick lite att äta innan vilan, så för mig blir det lunch och för honom mellanmål hihi. Men nu skall vi ta och röja fram vad Anton skall ha på sig och vad den här runda mamman skall ha på sig haha.



Snart två år av kärlek


Min älskade, kloka, underbara och busiga son. Om exakt 29 dagar så fyller du hela 2 år. I hela två år har du snart funnits och berikat våra liv med så mycket kärlek. Är du ens min? Jag har knappt fattat att det är jag som är just din mamma. Du har vuxit från en liten spädgris till att bli en stor, klok och kärleksfull pojke. Om tio veckor blir du storebror och det är en så otroligt konstig känsla. Du föddes ju nyss själv! Men jag tror på att du kommer vara världens bästa storebror och älska och bry dig om din lillebror precis lika mycket som vi kommer göra. Vi älskar dig så mycket!

Hemmadag med Anton


Hej vänner! Idag är Anton hemma med mig. Det är stängningsdag hos dagmamman så idag myser vi här hemma för fullt. Vi har tittat på Horton, lekt med bussarna och sagt hej till morfar. För en timme sedan vakande vi från vilan och har precis druckit smoothie tillsammans. Så otroligt gott!

Nu skall vi fortsätta att bara vara, vänta tills pappan i huset kommer hem och busa lite mer. Ha en fin dag!

Vecka 30 (29+2)



Trött, tröttare, Emma

Hej vänner!
Alltså jäklar vad dåligt jag sovit inatt. För en gångs skull så har jag varit väldigt trött men vaknar då utav pirr i både ben och armar. Det var nästan värst i armarna! Helt galet. Jag har bara känt av pirr i benen innan, så det var sjukt obehagligt att ha det i armarna. Jag kunde inte somna om vad jag än gjorde!

Så nu skall jag lägga mig en stund på sängen igen och vila ikapp mig. Kvart över två kommer min leverans från mathem så då måste jag hålla mig vaken! Sedan skall Anton hämtas och en snabbtur till Apoteket för att hämta ut mina illamåendetabletter.


Känslan när man vaknar till detta.... Jag läcker.

Minus på dagens humör

Blä. Idag har jag verkligen tyckt synd om mig själv. 
Igår eftermiddag så mådde jag så himla dåligt. Jag var så trött att jag kände mig illamående och ögonen gick i kors! Idag när jag vaknade så var jag nästan lika trött och efter frukosten mådde jag dåligt igen. Jag ombokade mitt besök hos MVC till nästa vecka istället, men fick prata med min barnmorska som fixade lite nya illamående-tabletter till mig.

Just nu går jag runt och mår sådär illa hela tiden igen, det försvinner inte. Bebis är så stor nu att han trycker på precis allt och det känns bara tungt och jobbigt. Jag känner mig liksom klar med att vara gravid nu! Bara tanken på att det är tio veckor kvar får mig att vilja gråta, hua. Men man får stå ut helt enkelt! Jag behövde bara få skriva av mig lite nu. Alla dagar kan inte vara på topp, man måste tillåta sig att må dåligt med. Kram på er!


Fick ett kärleksbrev på posten igår av min fru, tänk så glad man blir. Helt rätt dag att öppna det på!

Välkommen vecka 30


Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
Många föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Egna tankar: Denna veckan har gått väldigt långsamt. Jag har börjat tröttna på att vara gravid nu. Halsbrännan är värre än någonsin och speciellt på nätterna! Jag får knappt sova alls. Dessutom försöker lillebror nästan varje natt gräva sig ut genom magen haha, så det är extremt svårt att sova för tillfället. Jag är fortfarande sjukskriven och tack gode Gud för det. En dag kan jag känna mig helt okej och dagen efter vara helt nedbruten och knappt kunna gå. Jag börjar bli lite stressad över allt som behöver göras och fixas inför lillebrors ankomst och ja, det är en del.

Tatuering


Idag har jag varit med Christoffer i munkebäck när han skulle göra sin första tatuering! Jag var nog mer exalterad och nervös än honom hihi. Själv är det nu 6 år sedan jag gjorde min första tatuering och jag var helt skräckslagen! Jag hade en kille med mig som skrämde upp mig med att hans före detta flickvän hade svimmat haha. Så allt jag tänkte på hela tiden var att andas så att jag inte skulle svimma!


Här ser ni i vilket fall resultatet! Skitsnyggt enligt mig. Hade lätt kunnat ha den själv.

En perfekt Håkan dag



Lillebror vill nog ut

Alltså, jag tror lillebror har försökt klättra ut genom magen hela natten. Jisses vad han har hållt igång! Han har nog inte riktigt fattat vilken väg han skall ta ut än, men han har försökt gräva sig rätt ut genom magen. Jättemysigt att känna alla buffar och sparkar men INTE NÄR JAG BEHÖVER SOVA. Så lilla bebis, var nu snäll och vila på natten med din lilla mamma så att hon med får sova.



En dag hos gammelfarmor


Kan ni tro att Anton har varit i himmelriket idag? Oj vad han fick köra bil. Det var med lite skräckblandad förtjusning som han åkte runt. Lite läskigt men ändå spännande! Farfar och pappa hade superkul med att köra runt honom med fjärrkontrollen. 

Annars har vi bara hängt i oskarsberg och fikat, pratat och umgåtts. Anton fick åka med farmor och farfar hem då han ändå skall vara där imorgon. Själv skall jag följa med Christoffer till Munkebäck på lite äventyr! Tur man är världens bästa svägerska hihi.

Vecka 29 (28+5)



Utflykt till kungsmässan

Hej vänner!
Idag har Anton varit hemma med mig. Vi åkte in till kungsmässan vid halv tolv för att träffa farmor Elain, boff och Lisette! Vi startade med lite lunch, sedan var vi inne på Din sko för att leta efter nya skor till Anton. Elain och Marcus ville nämligen köpa skor till honom i födelsedagspresent!

Så idag har Anton fått åka buss in till kungsmässan och sedan fick han åka tåg hem med Elain och boff. Jag och Lisette tog bilen och handlade på vägen. Sedan blir det tacos till middag!



Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.