www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Bio med mah girls


Nu ska denna mossan iväg på bio tillsammans med sitt gamla crew från gymnasiet. Vi skall se Joy och det skall bli himla spännande. & vet ni vad? JAG SKALL ÄTA BACON-SNACKS!

Resultat hittills


Från det gula till det vita på två väggar, sedan skall en tapet upp på två väggar med. Kommer bli hur fint som helst! Men mer än såhär blir det inte för denna helgen känner jag. Jag har målat väggarna tre gånger och nu skall det torka. Så får vi helt enkelt se när det blir dags för att tapetsera!

Renovering

Hej vänner!
Puh. Nu värker ryggen rejält kan jag tala om. Jag har skrapat bort så mycket jag bara kan av bården som suttit i Antons rum, slipat över och nu även målat första lagret på två väggar. Vid tre kan jag börja måla första väggen igen. Jag hade en vision av att vi kunnat tapetsera idag med, men det kommer vi antagligen inte att hinna med. Så det får bli imorgon förmiddag istället! 

Imorgon på eftermiddagen så skall jag dessutom på bio med mina girls! Vi har inte setts på så otroligt lång tid så det skall bli mysigt att prata av sig och göra något skoj ihop hihi.


Den här färgen är det på väggarna för tillfället i Antons rum. Det kommer bli en enorm skillnad!

Annars då?

Godkväll på er fina ni!
Idag har jag varit på stationen hela dagen, mycket mycket trevligt skall jag få be att tala om. Grymma kollegor att jobba med idag och nästan ingenting att göra. Så en hel del tjöt och extremt mycket skratt! Jag kommer verkligen sakna att vara på stationen, nu har jag bara två pass kvar. Hua!

Just nu ligger jag i sängen och skulle kunna somna på två röda. Jag är helt sanslöst trött. Min gravidtrötthet hann liksom inte försvinna förrän den slog mig med storm igen. Jag är så trött om kvällarna nu att jag lägger mig innan nio varje dag. Helt galet!

Imorgon skall vi börja renovera i Antons rum. Måla väggar och tapetsera. Det kommer bli såååååå fint!


Favorit i repris. Två av mina favoritkillar!

Saknad


Godegud så jag saknar dig idag min lilla loppa! Jag har inte fått pussa eller krama på dig sedan i onsdags. Det känns som en evighet verkligen. Men idag skall jag hämta dig hos dagmamman och sen ska vi busa och mysa hela eftermiddagen tillsammans!

Checklistan

Hej kompisar!
Inatt har Svennis bråkat med mig. Han har lekt och busat med precis ALLT han har hittat. Till och med en mentos använde han som en boll och petade runt på. Han stampar verkligen på mina never ibland!

Nu sitter jag på jobbet. Jag skall ha informationsmöte halva dagen så det kommer eka lite tomt här.
Jag har hunnit ringa flera samtal som jag skjutit på ett tag. Jag behövde prata med Folksam om att en försäkring med Sven blivit helt koko. Jag behövde ringa MVC och byta tid, så nu är allt gjort. Många måsten och lite tid!


Denna skickade Elisabeth förut. Min gokatt!

Äntligen lugn och ro

HEJ!
Vilken dag. Det har varit hur mycket som helst att göra på jobbet idag. Jag har knappt haft en sekund över att andas! I och med att jag slutade halv fem så fick morbror Tobias hämta Anton ifrån dagmamman idag. Jag tror att Anton var helnöjd över det och när jag kom hem så såg han mer än nöjd ut! Det är ju hans Bebbe. Inte Tobbe utan Bebbe. 

Det fick bli pommes med kyckling idag till middag. I och med att jag var hemma ganska sent så blev det ett snabbt ihopplock av enklaste laget. 
Nu är Anton nattad och jag har lagt mig i sängen. Min foglossning har idag varit katastrof och dessutom har jag börjat känna av smärtan på höger sida av midjan. NOOOOO. Jag som hoppades att det skulle hålla sig borta några veckor till.... Aja. Bara att bita ihop! 20 veckor kvar.


Snart har vi en sån här liten hos oss igen. Gud så jag längtar!

Gravidsmycke



För någon vecka sedan så klickade jag hem ett gravidsmycket ifrån Bolagravidsmycke.se. Det fick bli ett litet hjärta i roséguld. Såhär står det om gravidsmycken om man läser på nätet:
 
"Bola, även kallat graviditetssmycke och änglasmyckeänglapingla eller änglaklocka, är en bjällra i form av ett halssmycke. Det är avsett att användas av gravida och ska hängas ganska långt ner ovanför eller över magen. När kvinnan rör sig avger den ett ljud som barnet kommer att höra. Efter födseln är det tänkt att barnet ska känna igen ljudet och känna trygghet.

Namnet änglasmycke har det fått efter en sägen som säger att pinglans ljud ska hjälpa barnets skyddsängel att hitta det."

Välkommen vecka 20


Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontrollerar barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret: Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Egna tankar: Bli aldrig magsjuk när du är gravid. Att inte kunna dricka var den värsta känslan någonsin. Bebis lagrar nog en del fett nu för övrigt för jag känner mig konstant hungrig hela tiden! Jag känner nu minst en gång om dagen när bebis puttar runt där inne, så himla mysigt! Min foglossning blir bara värre och värre, igår kunde jag knappt gå. Det känns som att mitt bäcken framtill kommer brytas på mitten. Jag börjar faktiskt oroa mig för hur jag ska klara av 20 veckor till....

Hemma med lillhjärtat

Idag är jag ledig! Så Anton är hemma med mig. Vi har hunnit äta frukost och busat. Nu sitter vi nere hos Elisabeth och målar lite, samtidigt som vi vuxna tittar på dr Phil.



Min gobulle


Såhär nöjd var Anton när han var hos sin farmor och faster häromdagen. Han fick slicka grädden från visparna hihi. Min lilla gobulle! 

Virrig morgon

Hej läsisar!
Vilken virrig morgon haha. Eller natt. Ja, välj ni! Jag hade velat skriva att jag har sovit som en stock, men vid strax efter ett inatt så vaknade Anton och skulle under inga omständigheter somna om. Så jag var vaken med lilleman fram till halv tre inatt. Puh! Jäkla unge alltså.

I morse betalade jag alla räkningar, vilket var extremt dyrt denna månad, men det får funka. Jag hittad även en avi som skulle hämtas ut senast idag på Ica. Paniken som uppstår. Jag och Elisabeth försökte hysteriskt få igång hennes bil men det gick inte som planerat. Så jag tog bussen bort till Ica och hämtade ut paketet. Lämnade precis av det till Lisette i Lindome i förbifarten haha, och nu är jag snart framme i Göteborg! Så det blir att springa till jobbet med min fina foglossning. Ha en fin dag!


Dansken väntade på att få smaka på frukosten förut.

Sytant nästa


Min kusin ska lära mig sy. Så himla kul! Jag känner på mig redan nu att jag kommer bli besatt haha. Tänk att få sy lire bebiskläder hihi. Pysselmaja som jag är! Vi har bombat varandra med sms, vem är mest exalterad tro? Haha.

Ny jobbdag

Hej vänner!
Igårkväll när jag lade mig i sängen så somnade jag ta mej tusan på två röda. Jag var så satans trött och jag sov som en stock tills jag vaknade med ett ryck vid fyratiden haha. Jag kände mig då lagom förvirrad och fick gå upp och ta mig en smörgås. Det kurrade rejält i magen. Jag tror att bebis håller på att hamstrar lite nu för jag är verkligen konstant hungrig hela tiden!
 
Nu sitter jag i vilket fall som helst på jobbet igen och det är mycket mer att göra idag än vad det var igår. Igår fick jag jobba tillsammans med Åsa och Catharina och det var supermysigt. Idag känner jag mig helt all alone, det finns knappt någon jag känner som jobbar idag. Eller känner och känner, ingen som jag UMGÅS med rättare sagt. Men det löser sig såklart. Nu är det lunch om ca en timme och då skall jag slänga i mig någon pastavariant som jag köpte på 7eleven. Hoppas det är gott!
 

Vecka 19 (18+4)



Mitt vinterland


Snacka om kallt ute! Det är nästan tur att jag sitter här på jobbet. Jag har hunnit äta lite mat och sitter nu och smaskar på lite kolanappar! Omnomnom.

Mera snö

Hej vänner! Är allt bra?
Jag orkade verkligen inte blogga igår. Jag fick helt enkelt inte tiden att räcka till. Jag spenderade mestadels av dagen med att underhålla och leka med Anton, samtidigt som jag tog tag i att vika en hel dröse med tvätt. Om det är något jag avskyr här i världen så är det att vika tvätt haha. Men nu fick jag börjat i alla fall!

Dessutom åkte jag med pappa och Elisabeth för att handla på kungsmässan. Kylskåpet har ekat tomt bra länge nu och vi saknade i princip allt hemma. Så nu är förråden påfyllda igen och det känns bra. Men nu skall jag börja logga in mig på jobbet, om tjugo minuter börjar jag. Förresten, MER SNÖ?! Jisses.


Såhär ser det ut varje gång när vi har handlat. 

För Harry Potter nörden


Mina gravidhormoner klarar inte av att läsa sånt här, uuuuh. Blir helt förstörd.

Kycklingsoppa


Dagens middag blev kycklingsoppa. Anton åt med väldigt god aptit och även Robin slurpade i sig buljongen. Bebis i magen verkar också nöjd och har full rulle där inne nu hihi.

Ingredienser:
Kyckling
Vatten
Hönsbuljong 
Grönsaksbuljong 
Morot
Lök
Soya
Soyakulör
Grädde
Salt
Vitlöksalt
Ris

Bryn kycklingen, koka upp buljongen, i med kycklingen. Koka riset bredvid. Hacka morot och lök. Lägg i soppan och låt koka. Häll i lite soya och smaka. Lägg sedan i riset och grädden och smaka av med kryddorna. Låt koka en stund och ha sedan i lite soyakulör för finare färg. 


Jag använder oftast inte mått utan höftar när det gäller det mesta. Efter behag helt enkelt! Så i med så många buljongtärningar ni vill beroende på smak och testa er fram!

Trotsar tröttheten

Ibland blir jag lite trött på mig själv haha. Jag har varit magsjuk, mått riktigt dåligt, men dagen efter satte jag ändå igång och började sprita allt här hemma. Idag trotsade jag min trötta kropp och gick ut med Anton i snön för att låta honom leka av sig lite. För Antons skull gör jag verkligen allt! Men jag hade nog behövt lyssna på mig själv lite med.

Det är verkligen inte lätt för en snart tvååring att ha båda föräldrarna sjuka. Robin kräktes inatt igen, så han är ganska utslagen idag. Medan jag försöker återhämta mig. Ibland räcker det inte att leka inne och läsa böcker, så jag förstår Antons frustration och gnäll. Så idag fick han gå ut och åka pulka, slänga snö och göra snöänglar! Men nu blir det lite vila för oss alla.



Dags att varva ner

Ja nu är det äntligen dags att varva ner lite. Jag har precis lagt Anton i sängen för natten, han var verkligen trött. Så nu har även jag slängt mig i sängen för att vila mina axlar och rygg. Jag har verkligen dunderont i axlarna! Jag antar att det är från allt hulkande häromnatten. Man krampar ju där man inte ens tror att man kan få kramp, puh.

Idag har jag i vilket fall hunnit med att rengöra här hemma. Jag har ställt mig och kokat två omgångar med saftsoppa! Hallon/blåbär och jordgubb. Så otroligt gott! Helt perfekt nu när magen ännu inte är i balans.


Idag har jag dessutom ätit mitt första mål med mat. Det blev torsk med ris som tillagas i ugnen. Helt perfekt! Lugnt för magen och en bra start. Dessutom tycker jag att det är väldigt gott med.

Men som sagt, nu skall det varvas ner!

Rengöring för fullt

Hej vänner!
Jag har fått sovit hela natten och jisses så bra det kändes! Förutom att jag sovit så tungt att jag nästan fått nackspärr haha. Jag skulle behöva en rejäl massage helt enkelt.

Anton är pigg som en mört och jag känner mig också mycket mycket bättre. Jag har varit symptomfri nu i över ett dygn och jag är så himla nöjd! Så idag har jag passat på att slänga in alla handdukar som varit med under sjukistiden i tvätten, inklusive Antons snutte (tur man har många). Dessutom har jag gjort rent i köket med massa rengöring så nu luktar det klorin och friskt! Toan skrubbade jag sönder igår. 

Den enda nu som fortfarande är hängig är Robin. Men förhoppningsvis så tillfrisknar han snart med. Så idag är vi bara hemma och är. Det känns som att många av mina bekanta är magsjuka just nu, så smittan är väl i full gång. Krya på er alla!


Blåbärsmustasch på lilleman hihi.

Märkligt dygn

Jag somnade ca en timme efter Anton. Vid halv åtta. Jag somnade som en stock kan jag tala om! Vid elva vaknar Anton och är sådär ledsen, trots blöjbyte och välling så skulle han absolut inte sova. Så jag drog in honom i sovrummet för att titta på lite teletubbies! Bästa sättet att få honom att varva ner. Nu har jag precis lagt honom igen med lite protester.

Jag passade även på att äta två skivor smörgåsrån med ost på. Min mage kurrade riktigt ordentligt! Så förhoppningsvis så kan jag äta lite mer imorgon. Godnatt vänner, nu ska jag sova igen!



Välkommen vecka 19


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion.

Egna tankar: Även vecka 18 har gått i raketfart. Min foglossning blir nästan värre och värre för varje vecka och jag fasar över hur det kommer vara i slutet. Kommer jag ens att kunna gå? Magen växer på och jag känner mig stor som ett hus. Vi var på rutinultraljud och jag blev bakåtflyttad tre dagar från 17+3 till 17+0. Vi fick även veta att det är en liten lillebror som gömmer sig där inne! Så det har varit mycket känslor denna veckan och mycket att smälta och ta till sig.

Hemmagjord saftsoppa


När man känner att man börjar få lite hungerkänslor tillbaka. Då kokar man snabbt ihop en saftsoppa med hallon och lite jordgubbar. Jag och Anton försökte desperat att kyla ner den ute i snön för lilleman var väldigt otålig med att få smaka!

Döende just nu

Ja, vem tror ni har drabbats värst nu då? Jo jag såklart. Som hatar magsjuka mer än något. Jag har kräkts konstant sedan igår när jag kom hem. Jag får inte i mig någonting, inte ens vatten... Jag får behålla vattnet ett tag men sen kommer det upp igen.

Jag har sovit max någon timme inatt vid olika tillfällen. Jag känner mig verkligen döende. Hur skall jag överleva om det blir en sån här natt till?! Och dag för den delen. Jag kommer hinna dö innan detta är över.



Mardröm

& där kom magsjukan till mig med, som ett brev på posten. Fast jag satt på tåget. Fick akut hoppa av i Lindome för att inte kräka ner någon. Min snälla svärmor fick köra mig hem.

Punkt 1. på min värsta mardröm någonsin är att kräkas bland folk. Den kan jag checka av idag!

Punkt 2 på min värsta mardröm någonsin är att vara magsjuk. Så den kan jag pricka av idag med!

Vilken fantastisk dag. 
/ynkligaste tjejen 

Sjukstuga

Ja, ni läste ju rubriken. Det var nog ingen åksjuka trots allt.
Just nu har vi sjukstuga hemma, både Robin och Anton ligger hemma med magsjuka! Jag dör. Än så länge så är det bara jag *peppar peppar* som inte har drabbats. Nu har dom inte kräkts överdrivet mycket, men för mig är magsjuka döden. Jag vill verkligen inte! Jag kommer avlida om jag blir smittad.
 
Igår slängde jag i mig tio stycken vita pepparkorn, husmorstips för att inte bli smittad med magsjuka. Dessutom tvättar jag händerna konstant och spritar dom. ALLTSÅ SNÄLLA GUD, ge mig ingen magsjuka. Bara jag hör ordet magsjuka så mår jag illa. Usch! Men nu hoppas vi att det går över snart. Tydligen så har Antons dagmamma och legat hemma idag med magsjuka så det borde ha kommit därifrån. Men nu får alla bli friska så att vi kan återgå till vardagen igen! 
 

Mannen i mitt liv



Åksjuka

Hej vänner!
Nu är vi hemma och installerade. Vilken dag säger jag bara. Vi åkte ju iväg och mötte upp Robins föräldrar vid en bensinmack. Strax innan vi är framme vid Skårs gård så blir Anton ledsen och kaskadkräks. Vi stannar akut och hela han är verkligen nedspydd. Jag får panik. Jag hatar att kräkas, jag hatar lukten, allt som har med det att göra. Det var bara att slita av overall och alla kläder, ta på extrakläder och sen köra vidare. 

Anton äter som en häst när vi väl är där, dricker ordentligt och är hur pigg som helst! Jag och Antons farfar åker för att hämta ny overall och kläder och Robin ringer på vägen, samma visa igen. Anton kräks ner ALLT. Jahopp. Vi hämtar grejer och när vi kommer fram till Antons gammelfarmor så är han lika pigg och glad igen som vanligt.

Så antagligen har Anton börjat bli åksjuk. Tydligen var Robin åksjuk som barn och det var exakt samma visa där. Så vi har haft en riktigt kämpig dag kan jag tala om. Det luktar kräk i hela bilen och jag AVSKYR den lukten. Mår illa bara jag tänker på den, blä. Men nu är vi hemma och skall äta lite middag. 

Dags för brunch


Hej vänner!
Nu är det strax dags för lite brunch på Skårs gård tillsammans med Pålsson klanen. Robins farmor fyller år den 21:e så idag blir det firande av henne! Så himla mysigt med brunch. Min bebis är vrålhungrig!

Bröder

 
Alltså känslan när jag tittar på dessa bilder och inser att detta snart kommer att vara Anton med sin lillebror. Hjärtat smälter riktigt ordentligt och jag kan verkligen inte förstå. Min lilla bebis var ju så otroligt liten alldeles nyss och snart har han ett syskon. En precis lilka liten person. Tänk vad dom kommer älska och avsky varandra under sina år. Njuta, bråka, älska, skratta, gråta. Så otroligt mycket dom kommer att få uppleva tillsammans. Mitt mammahjärta svämmar över av alla känslor.
 


Ny design på bloggen

 
Hej vänner!
Igår satt jag en stund på kvällen och pillade lite med min blogg. Den är inte helt klar än och allt är inte riktigt på plats heller för den delen. Jag hann inte med att göra någon header så det får vara denna tills vidare helt enkelt. Jag måste bara komma på först hur jag vill att headern skall se ut! Har ni några tips? Jag vill ju självfallet ha med både Anton och lillebror. Nu är det ju så att man bara kan se min nya design om man kikar via datorn, annars blir det ju mobilversionen som går på. Då ser man inget! Så kika gärna in!

Frukost med morbror

Anton är så nöjd. 
Hans morbror och morbrors sambo sover över nere hos morfar. I morse när vi kom ner så slängde han sig i Tobias famn och skulle kramas i säkert fem minuter. Så nöjd!

Nu sitter vi och har ätit frukost. Jag skall strax upp och duscha innan det är dags för jobb. Idag börjar jag klockan tre!



Denna smärta

Alltså. Idag har jag riktigt ont. Det sitter precis vid höger ljumske/blygdbenet. Jag haltar när jag går på grund av smärtan, satan alltså. Jag skulle lägga mig i sängen på sidan men kunde inte ens lyfta upp benet! Vad ska man göra? Just nu känns det precis som när jag var gravid med Anton sista veckan, när det känns i hela bäckenet. Hur kommer det då att bli sen?! Jag fasar för det just nu... Eller kan det vara något annat? Det gör i alla fall så ont att jag aldrig mer vill resa mig ifrån sängen igen!



Tidig morgon

Godmorgon vänner!
Dag 3 av 4 idag. Imorgon jobbar jag 15-24 sen är jag ledig EN dag innan det är dags för jobb igen. Hua! Men så blir det ibland. Just nu dricker jag lite morgonkaffe och gör inte speciellt mycket. Det ringer i princip inget alls för tillfället, skönt.
 
Efter jobbet blir det att köpa färg till Antons rum och sedan åka och hämta lilleman hos dagmamman. Sara är på stationen idag igen så inte ens henne får jag sällskap av idag! Typiskt. Ha en fin dag!
 

Den här tapeten skall Anton ha i sitt rum framöver, dock bara på en eller två väggar som fondvägg. Såååå fin! Tapeten är köpt hos Flügger färg, och den hittar ni här!

Magen vecka 18



Livet är ett tåg, kliv ombord

Godkväll vänner!
Nu sitter jag och Robin i soffan och har precis ätit lite middag. Jag och Sara stannade en snabbis på Ica och då köpte jag med en fryspizza hem att värma. Anton sover redan och det skulle jag med kunna tänka mig att göra! Jag är helt slut. Men just nu njuter jag av att känna lilleman i magen som bökar runt lite på sin vanliga plats.

Imorgon blir det jobb, därefter åker jag och Sara till hennes pappas butik för att köpa lite färg till Antons rum. Sedan hämtar vi Anton och åker hem och myser! På lördag börjar jag inte jobba förrän klockan tre och slutar inte förrän tolv, puh!


En liiiiiten liten bebis Anton!

Sex veckors skillnad



Sugen på förändring

Hej vänner!
Hur har ni det? Själv är jag otroligt trött idag. Den här tröttheten verkar aldrig riktigt försvinna denna graviditeten. Jag skulle kunna sova dygnet runt känns det som. Trots att jag somnade tidigt igår så ringde klockan halv sju i morse. Så nu sitter jag  på jobbet och skall alldeles strax äta en vaniljbulle, mums! 
 
Som rubriken lyder så är jag sugen på en förändring. Med bloggen. Jag vill ha ny header och kanske även nytt utseende. Jag vet verkligen inte HUR jag vill att den skall se ut, men jag vill ha något annat än hur det är och har varit ett tag. Har ni några tips från coachen? För just nu står det bara still i mitt huvud. Dessutom så behöver jag vara ledig så att jag faktiskt hinner sätta mig ner och göra om den hihi. 
 

Anton vs bebis

A little bit of heaven

Jobbdag

Nu sitter den här mamman på jobbet och är hur trött som helst. Trots att jag somnade tidigt och har sovit helt okej så är jag ta mej tusan helt slut idag! Sara blev skickad till stationen så inte ens idag när vi har samma pass så får vi jobba ihop hihi. Så märkligt!

Ultraljudet

När vi kom in på rummet och jag hade hoppat upp på britsen så var det dags för undersökning. Barnmorskan blev ganska förvånad och frågade herr bebis nästan direkt "jahadu, din lilla köttbulle, hur ska jag kunna undersöka dig då?". Lillebror låg läääääängst ner till höger i livmodern, det var alldeles tomt bredvid och han hade hur mycket plats som helst att simma runt i. Men nej, han låg nerknödd som en liten boll längst ner så att vi i princip bara kunde se huvudet haha. Jag tänkte direkt att jahopp, där rök den chansen att se könet i och med att han hade huvudet uppåt.

Men efter lite skäll från oss och lite jordbävning ifrån barnmorskan så rätade han äntligen ut sig och lät sig undersökas och visade stolt upp sin lilla snopp som stod rätt upp! Haha. 

Däremot så har jag inte riktigt smält än att jag skall bli tvåbarnsmamma, och dessutom till två killar! Alltså det är helt otroligt. Jag blev såklart besviken så jag jättegärna ville ha en tjej med, men just nu är jag så lycklig över att våran andra son mår bra och verkar vara frisk! Han hade tio fingrar och tio tår och det är allt som räknas, att han mår bra. Jag längtar så efter dig lilla prins! Lilla fina lillebror. Kommer du att likna Anton eller ha ett helt eget utseende? Det är så spännande.



Vad tror ni det blev?


Jag smäller av. Så himla spännande och roligt! Men jag kände på mig in i det minsta att det var en pojk haha. Vi är sååå glada! Anton skall få en lillebror!

Dagen med stort D

Dagen är här! Idag är det dags för Rutinultraljud. Kvart i två är det dags att kika in i magen hihi. Jag är så exalterad och nervös, ni anar inte!

Nu sitter jag i alla fall och väntar på bussen i och med att jag ska till psykologen innan. Lisette dök upp hemma vid nio och skall hålla ett öga på Anton under tiden jag är iväg! Så himla snäll. Önska oss lycka till nu!


Skulle verkligen behöva denna känner jag.

Vad tror ni?


Än så länge så ser röstningen ut såhär. 14 stycken tror på att det blir en pojk, 11 stycken en flicka, och min syster gissade på en häst denna gången! Så ja. Det blir spännande imorgon. Jag är så exalterad och uppspelt!

Snurrigast i stan

Hej vänner!
Äntligen matrast på jobbet och lite vila. Vi har verkligen haft FULLT ÖS idag på stationen, helt sjukt. Spring spring spring, det tar aldrig slut med folk! 

I morse när jag och Sara åkte in till jobbet så insåg vi att vi åkt en timme för tidigt.... Fatta den känslan! Helt stört, så vi satte oss på espresso house och åt lite macka och drack kaffe. Helt okej med lite egentid men himla surt att åka för tidigt haha. Jaja men vad gör man inte? Nu ska jag fortsätta äta och sen jobba vidare.



Skillnad på vecka 18


Magen känns och ser mycket rundare ut nu än vad den gjorde med Anton. Magen är liksom högre och mer rund helt enkelt och med Anton var den spetsig nästan hela vägen till förlossning. Spännande!

Disney on ice


Idag har vi haft en helt fantastisk dag med Disney on ice på Scandinavium. Det var Musse och hans gäng, lejonkungen, lilla sjöjungfrun, peter pan och frost! Jag tyckte verkligen att det var bra denna gången, neah var helnöjd och satt som en ljus när frost började. Hennes min när Olaf kom. Titta nedan!




Dagens aktiviteter


Nu ska den här mamman åka in till Göteborg och möta upp sina syskondöttrar för att gå på lite Disney on ice hihi. Jag är så exalterad!

Magen växer åtminstone


Nu är jag och den här kulan på väg hem från jobbet. Imorgon väntas Disney on ice med mina systerdöttrar och det kommer bli sååååååå kul!

Wedding inspo



Tre dagar kvar


Om tre dagar skall vi få se dig igen lilla loppa. Om tre dagar får vi veta om du är en pojke eller flicka. Jag längtar så jag spricker. Kommer Anton att få en liten lillebror eller lillasyster? Jag hoppas att allt ser bra ut på tisdag också och att vi får komma hem med en ny liten bild på dig. Låt tiden gå lite snabbare nu!

Välkommen vecka 18


Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyror, fettsyror, mjölksyra, citronsyra, salter, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Egna tankar: Jag hinner liksom inte med. Vi har fullt upp med Anton som är en riktig pain in the butt just nu, så jag hinner knappt tänka på den lilla bebisen i magen. Jag har börjat känna lite sparkar men det känns mer som att magen kurrar och långt ner vid bäckenet. Jag minns att det kändes precis likadant med Anton i början, fast då tog det ett tag att förstå. Jag har en extrem foglossning redan nu. På morgonen är det helt okej men efter att ha jobbat en hel dag eller gjort lite sysslor hemma, eller när jag burit Anton för mycket, då kan jag knappt gå på kvällen. Har jag lagt mig ner så är det kört liksom haha. Undra hur detta skall sluta?

Knasiga cravings

Alltså det är så himla koko. Jag kan helt plötsligt bara bli toksugen på någonting helt utan förvarning. Det är olika från dag till dag och nästan aldrig samma. Den här känslan av att jag verkligen MÅSTE ha något, annars går jag sönder haha. Helt stört.

Imorgon går vi in i vecka 18 (17+0), helt stört. Om två veckor är halva tiden gjord och på tisdag får vi veta om det är en liten pojke eller flicks som jäser i magen. Har jag för övrigt nämnt att det känns som att verkligen a l l a är gravida nu? Helt galet. Det ploppar upp nya graviditeter varje dag känns det som hihi.


Dagens frukostsug haha.

Anton älskar snö


Den här fick jag bland annat skickad till mig idag utan Antons dagmamma. Han fullkomligt älskar snön! Hon fick nästan bära in honom i protest då han ville vara kvar ute hihi. Mitt lilla gryn!


Dessutom var han ute och lekte efter dagmamman med sin faster och farmor. Förhoppningsvis så sover han väldigt gott inatt!

Dagens mama


Fick inte till någon bild så fick bli tykenfacet hahaha. Aja, det snöar som tusan ute och det är ju mysigt. Men nu är ju julen över!

Babyboost


Denna kom på posten idag. Jag har snart redan hunnit läsa halva boken, den är verkligen bra! Jag älskar bellas sätt att skriva och kan inte låta bli att dra på mungiporna ibland. Det är nästan som att läsa något jag själv skrivit hihi.

Utomhuslek i kylan


Den här ongen vägrar att sova middag idag, jag blir tokig. Den här mamman har en jäkla huvudvärk och en timmes vila hade kanske kunnat få bort den. Men blir det så? Nej verkligen inte. Så ingen middagsvila för Anton idag och inte för mig heller tydligen....

Mitt allt


Du driver mig till vansinne var eviga dag Anton, speciellt nu när du gallskriker i protest och inte vill sova middag. Men harregud vad jag älskar dig ändå. Vad vore jag utan dig?

Gym natt

Hej finisar!
Anton somnade igår vid åtta med lite protest, men sedan har han sovit ända till nio i morse! Vilken lyx!!

Nu sitter vi nere hos Antons morfar och Elisabeth och tar det lugnt. Eller, Anton busar för fullt och vi andra tittar lite på tv.

Jag upptäckte dessutom idag att jag trodde att jag, My och neah skulle på Disney on ice den 16:e januari men det är den 10:e! Alltså nu på söndag. Jag blir galen. Så nu fick jag i panik byta bort mitt pass på söndag på jobbet och istället jobba nästa lördag, puh. Vilken röra alltså. Men nu är det löst åtminstone.



Bilder ifrån julafton

 

En lugn dag

Just nu sitter jag och Anton framför tv:n och tittar på tåget Thomas. Han har härjat runt med Elisabeth en stund nu och börjar till och med bli lite trött. 

Jag och Robin var i affären förut och handlade lite, jag passade dessutom på att hämta ut två paket som jag beställt. Det ena paketet var från shopping4net, en ponchofilt som jag skall ta med till jobbet. Det andra var ifrån ellos med två nya gravidbyxor och en snygg tröja till. Byxorna var verkligen helt fantastiskt sköna, så jag är helt nöjd hihi.



Hårklippning

Godmorgon vänner!
Anton vaknade idag klockan halv nio. Helt okej, men jag känner mig riktigt trött idag ändå. Robin är ledig precis som halva Sverige och klockan tre ska han och hans familj + min pappa gå på bio och se star wars. Jag valde att stanna hemma med Anton och Elisabeth och bara ta det lugnt istället. 

Vi har hunnit äta frukost och jag har precis klippt Anton. Jag tog rakapparaten denna gången på sidorna och klippte sedan till med saxen. Nu duschar han tillsammans med Robin och jag vilar min rygg. Den har verkligen blivit helgalen på sistone! Puh. 


En bild ifrån igår.

Körkortsteori


Detta sitter jag med så fort jag har lite tid över. Från början gick det riktigt dåligt men nu börjar det sätta sig lite i alla fall. Jag använder appen ikörkort, hur bra som helst!

Kylig förmiddag

Vi började morgonen med grötfrukost, sedan tog vi på oss massa varma kläder och gick ut för att gunga och sparka lite boll. Något som Anton verkligen älskar! Sedan gick vi in i värmen till morfar och Elisabeth för lite kaffe, juice och mariekex. Inte helt fel det heller enligt Anton! 


Nu ligger Anton och vilar och jag har precis lagat chili con carne som vi ska äta till lunch när han vaknar. Det luktar gott så hoppas det smakar bra med hihi. 

Godmorgon


Godmorgon från mig och Anton! Vi äter havregrynsgröt med vaniljkvarg i. Både han och jag äääälskar det. Ja ni ser ju, han äter med hela kroppen just nu.

Harry Potter målarbok


Alltså titta bara! Jag är så nöjd och så exalterad. Jag är ju världens Harry Potter nörd. Jag älskar Harry Potter i alla dess former, och så springer jag på den här! Jag höll ju på att dö.

Vilken måndag

Hej vänner!
Tack gode gud så sov Anton hela natten tills det var dags att gå upp i morse. I och med att både jag och Robin jobbar, och dagmamman är ledig, så spenderar Anton dagen hemma hos sin farmor. För Antons del gör det absolut inget för han äääälskar att vara där. 
 
Nu till min måndag.
Jag och Sara upptäckte precis att vi har bokat HELT JÄVLA FEL i vårat jobbschema. Vi brukar jobba jämna veckor på helgen, men vecka 53 och vecka 1 har ju båda varit ojämna. Så egentligen skulle vi kunnat vara lediga två helger i rad. Men nu istället på grund av våran miss så jobbar vi fel helger hela denna perioden och måste jobba två helger i rad vid övergången till nästa schema istället. Så himla tråkigt! Haha. Alltså jag sitter ju bara och skrattar för vad ska man göra? Gjort är ju gjort. Men lite tröligt är det.
 

2,5 timme trots

Nu känner jag mig döende. Vi började natta Anton runt halv sju. Vid sju gav vi upp då han var helt hysteriskt ledsen och inget gick att trösta med. Vi tänkte att han kanske inte är riktigt trött än, så han fick vara uppe en stund till.
Vid halv åtta började vi om. Eh, det gick ju sådär. Fortfarande det här hysteriska skriket och gråten utan någon som helst tröst som hjälper. Han vill bara upp och sen ner på golvet igen för att leka.
Vi satte oss i vårat sovrum och tittade på teletubbies en stund. Försökte återigen lägga honom men nej, han blev helt hysterisk igen. Satt med honom en stund inne i sitt rum men inget hjälpte. Lite mer teletubbies och en flaska välling på det. In i sovrummet och göra ett nytt försök. Nepp. Han vill verkligen inte. Vägrar. Jag satte mig bredvid sängen och pratade lite med honom, klappade handen, vysshade och till slut efter väldigt lång tid så somnade han nästan sittandes. 

Jag lyckades smyga mig ut och skall nu själv gå och sova. Klockan ringer halv sex imorgon och jag kommer verkligen inte överleva morgondagen om han håller på såhär inatt med.... Wish me luck.


Min trotsiga envisa unge.

En dag med tant gudmor

Hej vänner!
Åsa kom hit redan vid tjugo över tio, och efter lite lirkande med Anton så var det fullt ös här hemma. Dom har helt och tjoat tillsammans, men även kramats och pussats för fullt. Så himla mysigt!

Jag och Åsa tog en snabb tripp till kungsmässan för att köpa lite skolmaterial till henne. Jag hittade två nya målarböcker och är sååååå nöjd. Visar när jag har tid!

Därefter åkte vi hem igen och sorterade alla Antons kläder som han vuxit ur. & det var en hel del kläder kan jag tala om! Jisses. Men nu är det gjort och lätt att hitta senare när det behövs. Tack för all hjälp Åsa!



En hel natt

Anton sov hela natten! Så himla skönt. Låt detta hålla i sig nu. Vi har ätit havregrynsgröt till frukost med vaniljkvarg i, Antons och min favorit hihi. Nu sitter vi och inväntar tant Åsa gudmor så att hon kan få busa av sig med sin gudson lite. Det var verkligen längesedan vi sågs nu! 



Vanlig lördag

Hej vänner!
Idag har vi fått sova ut hela natten och morgonen. Anton har sovit hos sin farmor och farfar under natten så vi har kunnat ta igen oss. 

Vid halv fem kom dom hit. Det blev middag ihop och tjöt hela kvällen! Himla mysigt. Anton var hur mysig som helst och ville knappt gå och sova när det var dags hihi. Hoppas på en lugn natt!



Välkommen vecka 17


Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig i är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre. 

Egna tankar: denna veckan har gått extremt fort. Jag har knappt hunnit förstå att jag har varit i vecka 16, men det beror antagligen på att det var jul och nyår. Jag har liksom inte hunnit tänka på bebis i magen ordentligt. Annars är allting som det ska. Än känner jag inget tydligt ifrån bebis utan bara något då och då. Om 11 dagar är det dags för rul!

Skillnad på mage



En sån start

Harremingud vilken natt det blev. Jag skulle ju så fint gå och lägga mig vid tio, jovars. Anton vaknade vid elva och var helt hysteriskt ledsen, han vägrade allt. Han ville absolut INTE sova, inte sitta i knät ingenting. Släppte vi ner honom så var det okej för då kunde han leka lite men absolut inte sova. Det slutade med att vi var vakna fram till klockan kvart över två på natten! Då lyckades jag äntligen få lilleman att somna efter att ha tittat på teletubbies i en timme. Fy!

När klockan ringde i morse så ville jag bara avlida. Jag kände mig som en zombie! Men nu är jag på jobbet och slutar klockan åtta ikväll, wish me luck. Hur överlever man sin trötthet? Haha.


Dagens morgonbula

Första januari 2016



Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.