www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Fix och trix

Hej vänner!
Idag har jag varit nere hos SEB och lämnat ett superviktigt papper. Jag blir tokig! Jag skickade in det här pappret med posten för ca 3 veckor sedan och tror ni det kom fram? Tydligen inte. Jag blir galen på sånt. Tur att bankkvinnan var så snäll och jagade oss.

Därefter har vi varit en snabbis i affären och jag fick äntligen köpt nya rosor och tulpaner. Mina här hemma var mer döda än levande haha. Nu skall vi inte göra mer här hemma, bara ta det lugnt och vila!


Mina hjärtan igår.

Gissnings-listan

Beräknad 20 juni 2016, pojk

Pappa: 11 juni, klockan 23:45
Elize: 13 juni, klockan 23:15
Elain: 13 juni, klockan 18:46
Jennifer: 14 juni, klockan 00:52
Markus: 14 juni, klockan 04:41
Gertrud: 15 juni, klockan 08:30
Erzebeth: 16 juni, klockan 01:52
Mamma: 16 juni, klockan 16:06
Catharina: 16 juni, klockan 12:15
Emma: 16 juni, klockan 23:17
Emilie H: 17 juni, klockan 00:23
Therese: 17 juni, klockan 05:34
My: 17 juni, klockan 15:05
Åsa: 17 juni, klockan 16.40
Elisabeth: 18 juni, klockan 01:24 (flicka)
Lotta: 18 juni, klockan 11:11 (tvillingar)
Matilda: 18 juni, klockan 15:15
Lisette: 18 juni, klockan 18:12
Britt: 19 juni, klockan 09:45 (flicka)
Jacueline: 19 juni, klockan 22:46
Sara: 19 juni, klockan 23.59
Jenny: 20 juni, klockan 09:07
Eveline: 20 juni, klockan 20:04
Marcus: 21 juni, 01:30
Tobbe: 21 juni, klockan 02:42
Julia: 22 juni, klockan 13:57
Louise: 22 juni, klockan 22:22
Emma H: 23 juni, klockan 15:37
Elin: 25 juni, klockan 23:16
Helena: 1 juli, klockan 02:15

Komigen och gissa nu alla! Vad tror ni?

En Sven


Alltså har ni sett något roligare? Min lilla gris. Han sover ALLTID med öppen mun, gosar med öppen mun haha. Så söt! Han är helnöjd nu när My ligger och borstar honom.

Idag har vi hittills inte gjort någonting speciellt. Bara tittat på tv. Jag har hunnit städa badrummet och det har verkligen behövts! Harregud. Det har sett ut som ett jäkla bombnedslag men nu är det rent. Men fy vad seg jag blev nu efteråt. Så nu blir det att vila resten utav dagen!

En dag med måsten

Hej vänner!
Idag skulle min kära vän Sara klippa sig inne i kungsbacka, så jag passade på att slå ihop två flugor. Jag handlade gravidleggings till mig, saker som behövs inför bebis ankomst som snuttefilt, två pyjamaser i storlek 50 samt krämer och amningsinlägg. Ja ni vet, jag shoppade helt enkelt inne på Apoteket. 

Jag hade även med mig My som min assistent, hon var snäll och bar alla påsar åt mig och jag bjussade på lite gofika! Min fina tjej, så stor och vuxen buhu. Men Sara dök i vilket fall upp vid lunch så vi åt tillsammans och pratade ikapp oss lite hihi. Det var verkligen längesedan vi sågs!

Välkommen vecka 29


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Egna tankar: Veckorna går verkligen snabbt nu! Helt plötligt är det bara elva veckor kvar, plus minus beroende på när han tänkt komma. & vi som har så mycket kvar att göra! Jag har börjat tvätta upp lite kläder inför lillemans ankomst och har fått hjälp att bära upp lite saker från förrådet. Flera saker är helt väck, vilket jag inte fattar och får panik över haha! 
Foglossningen går upp och ner, nu har jag oftast okej förmiddagar och värre kvällar. Men det känns så otroligt bra att jag faktiskt kan vila upp mig nu utan stress. Halsbränna och sura uppstötningar är numera ett faktum, det är sjukt svårt att sova när det känns som att maten bara åker upp och ner. Annars mår jag helt okej!

Lekdag

Hej finisar! 
Det har varit jäkligt låg uppdatering här det senaste, i och med påsken och att hela familjen varit hemma samtidigt. Sorry!

Idag kom Sara förbi och lekte med sin bästis. Jisses. Dom har lekt med bilar, målat, pärlat, sprungit ute. Ja, dom har haft full rulle! Dessutom kom My hem till pappa och Elisabeth idag och skall sova här, så Anton har fått busa med henne med! Skönt för mig med andra ord. Jag har varit med men har sluppit bära och springa efter lilleman. Födelsedagsfika

Helskotta vad det har regnat idag! Det var jag inte alls beredd på kan jag be att få tala om. Vi åkte nämligen på lite födelsedagsfika hemma hos Robins mormor idag, och jag tog bara kavaj-tröjan på mig i och med att jag är så jäkla varm jämt. Hua! Det gick ju sådär. 

Men vi fick en trevlig stund i Fjärås, vi fick handlat på vägen hem och jag har dessutom fått städat lite i köket! Så nu luktar det friskt. Jag tröttnade på att det såg ut som hej kom och hjälp mig!

Men nu skall jag släng mig i sängen med en påse chips och bara ta det lugnt. Imorgon blir att städa badrummet (beroende på hur kroppen känns efter idag) och njuta av sista dagen med både Robin och Anton hemma.


Häromdagen läste morfar för Anton som var helnöjd!

Vecka 28 (27+5)Dagen

Påsken: firades utan påskmat med grillat istället, helt okej!

Humöret: är på topp men kroppen mår inte lika bra. Foglossningen är bajs!

Svärisarna: är helt fantastiska som vanligt och har stått ut med oss hela dagen. Puss på er!

Anton: sover som en stock. Han somnade så fort huvudet hamnade på kudden!

Tröttheten: jag skulle kunna somna på tre sekunder. Ingen powernap idag på dagen så denna morsan är helt slut!

Lillebror: leker rövare som vanligt haha! Mitt lilla monster.


Dagens älskling.

Listan börjar bli lång

Beräknad 20 juni 2016, pojk

Pappa: 11 juni, klockan 23:45
Elize: 13 juni, klockan 23:15
Markus: 14 juni, klockan 04:41
Gertrud: 15 juni, klockan 08:30
Mamma: 16 juni, klockan
Catharina: 16 juni, klockan 12:15
Emma: 16 juni, klockan 23:17
Emilie H: 17 juni, klockan 00:23
Therese: 17 juni, klockan 05:34
My: 17 juni, klockan 15:05
Åsa: 17 juni, klockan 16.40
Lotta: 18 juni, klockan 11:11 (tvillingar)
Matilda: 18 juni, klockan 15:15
Elisabeth: 18 juni, klockan 01:24 (flicka)
Britt: 19 juni, klockan 09:45 (flicka)
Jacueline: 19 juni, klockan 22:46
Sara: 19 juni, klockan 23.59
Eveline: 20 juni, klockan 20:04
Tobbe: 21 juni, klockan 02:42
Emma H: 23 juni, klockan 15:37
Elin: 25 juni, klockan 23:16

Glad påsk


Glad påsk! Anton fick ett jätteägg med lite presenter ifrån farmor och farfar. Himla nöjd!

Gissa på!Påskkärring


Min lilla kille fick bli en påskkärring idag! Han tyckte inte alls om att bli målad utan gömde ansiktet för mig haha! Så det fick bli lite hipp som happ. Lite rosiga kinder och några utsmetade fräknar hihi. Mitt lilla gryn! Glad påsk alla.

Snart läggdags

Även för mig. Anton har nyss fått lägga sig då han var helt slut! Vilket även jag är. Så nu har jag nyss bytt lakan, i och med att jag svettas som en gris om nätterna, och skall bara hoppa in i duschen först. Det finns ju inget bättre än att sova i nya lakan helt nyduschad. Bästa känslan hihi. 

Imorgon skall det vara påsklunch hos dagmamman, så Anton skall allt få klä ut sig till en liten påskkärring imorgon. Han kommer bli så himla söt! Mammas plutt.


Trött kille efter dagmamman idag!

Solig dag

Vilket fantastiskt väder det är idag! Solen skiner för fullt och när jag går ut på balkongen så är det verkligen varmt och behagligt.

Jag har haft en riktigt tuff natt inatt. Jag har bara snurrat runt och runt och när klockan blev fyra så satte jag mig en stund framför tv:n istället! Sedan sov jag mellan fem och nio. 

Idag har jag lite smått försökt att tvätta för tvätthögen växer som ett jävla berg. Antons kläder börjar sina och lillebrors kläder måste börja tvättas. Tiden rusar ju nu och det är bara 12 veckor kvar tills det är dags. Harregud så jag längtar! Inte bara efter bebis utan även för att bli av med min värk. Men mest efter bebis såklart hihi.


Äntligen nere på åttiotalet!

Sjukskriven

Hej vänner!
Idag var jag hos läkaren halv elva och domen blev sjukskrivning. Heltid. Jag kommer antagligen inte komma tillbaka till jobbet innan bebis är ute! 
På sätt och vis så känns det skönt, för detta är verkligen en pers för mig med all smärta hela tiden. Höften har hamnat lite mer rätt idag under eftermiddagen så jag har lite lättare att stödja på benet. Men det gör fortfarande riktigt ont, usch.

Men nu skall jag bara ta det lugnt. Jag har precis handlat lite på mathem och väntar en leverans imorgon. Nu kikar jag och hjärtat på Bones och snart är det läggdags. Ha en fin kväll!


Sällskap på toaletten av miniälskling.

Välkommen vecka 28


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över Symfus-fundusmåttet, ett mått som mäter livmoderns storlek för att se hur barnet växer och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna tankar: Även denna vecka har gått snabbt. Min foglossning har eskalerat något galet och jag har haft det riktigt jobbigt. Nätterna är numera lika jobbiga som dagarna och varje gång jag behöver vända mig är som ett gympapass av smärta. Så från och med idag är jag sjukskriven fram till förlossningen. Lillebror växer för magen blir bara större och större! Han sparkar på som vanligt men är mycket lugnare i magen än vad Anton var. Däremot är han oftare vaken på nätterna, hua. Hur kommer det bli sen? Haha.

Klagoinlägg

Hej vänner!
Idag sjukskrev jag mig från jobbet. Min förkylning är helt åt pipsvängen och för att inte tala om min foglossning. Min ena höft har liksom låst sig, så så fort jag lägger lite tyngd på den så viker sig hela benet... Fyfan rent ut sagt, det är jäkligt tur att jag ska träffa läkaren imorgon.

Jag har precis lyckats lägga Anton (efter tre omgångar) och nu är han tyst än så länge. Hoppas verkligen han somnar nu så att även jag kan få vila lite! Jag är verkligen helt slut.


Innan vi gick upp så var han tvungen att provligga i morfars säng med! Hihi.

World Down syndrome day


Jag och Anton uppmuntrar såklart att alla är olika, så vi rockar sockar idag som aldrig förr!

Skillnad på storebror och lillebror


Här ser ni magen i vecka 27 med Anton till vänster och nu i vecka 27 med lillebror. Vilken enorm skillnad! Trots detta så har jag ändå gått upp precis lika mycket hittills under graviditeterna. Tänk att det kan skilja så!

Vecka 27 (26+5)Min tur

Godmorgon vänner!
Nu är det min tur att åka på förkylningen på riktigt. Idag är jag inte pigg och fräsch om man säger så... Robin och Anton har åkt till hans föräldrar så att jag kan få lite lugn och ro och vila upp mig. Det behövs verkligen, jag har sovit som en potta skit inatt. Blä!Lekdag

 

Svennis

 
Har ni sett lilla gullis efter att svärmor och svägerska fick för sig att duscha honom? Hihi. Han var så ynklig men så otroligt söt! Gjorde inte mycket motstånd, men jäklar vad han fick att slicka rent pälsen sen haha. Min lilla ynkliga missemjau ♥

Högsta betyg

Äntligen är denna utbildning över! Äntligenäntligen. Alla rätt på proven så nu är det bara att gå vidare! 

Idag har vi verkligen hunnit med hur mycket som helst. Jag och Sara åkte från jobbet runt halv två, åkte och handlade, postade brev, hämtade Anton, lagat mat, klippt Elisabeths mammas hår. & nu ligger jag i sängen och bara MÖLAR i mig godis. Så satans gott! Tur i oturen så kan jag inte äta för mycket utan att må illa, så detta kommer räcka hela helgen hehe. Ändå kostade det bara 33 spänn!


Dagens middag; kebabrullar i pitabröd med ris och kall vitlökssås!

Prov 1

Hej vänner!
Nu har vi precis gjort första kunskapstestet efter utbildningen. Vi har hunnit ha lite rast och förhoppningsvis så kommer vi igång snabbt med andra provet och får gå hem i tid! Det hade verkligen varit perfekt hihi. Men vi lär väl få stanna en stund, det hade inte förvånat mig alls.

Så nu inväntar vi nästa prov, håll tummarna för mig!Vuxenpoäng


Har nu suttit halva kvällen och sorterat räkningar. Gamla, redan betalda räkningar som legat och skräpat lite här och var här hemma. Det blev en sån jäkla hög. Dessutom var pärmen redan proppfylld med räkningar så nu öppnades en ny för 2016 och framåt! Det känns nästan befriande på något sätt haha.

Nåja, nu skall jag sova! Imorgon är sista utbildningsdagen äntligen och sedan en ledig helg.

Tingsrätten

Hej vänner!
Idag har vi en heldag på tingsrätten. Vi har suttit med under ett ärende nu, det är jäkligt intressant men ändå lite långtråkigt att lyssna på. Men jag håller tummarna för att det skall gå bra!

Nu är det paus och jag tar en kopp kaffe och lite choklad så länge. Ha en skön dag!Två dagar kvar

Hej vänner!
Nu är det bara två dagar kvar på denna utbildningen. Tyvärr kan jag inte säga att den har varit allt för berikande, om jag skall vara helt ärlig så känns det som att vi bara har repeterat det vi egentligen redan kan. Imorgon skall vi befinna oss i tingsrätten hela dagen och på fredag blir det ett kunskapsprov på allt vi gått igenom dessa tio dagarna!

Idag är min rygg helt åt helvete. Jag får sammandragningar så fort jag rör mig, så jag bara räknar dagarna till nästa läkarbesök nu på tisdag. Tyvärr så tror jag att domen kommer att bli ganska hård för mig. Men det märker vi då! Men min rygg skulle verkligen behöva lite vila. 

Just nu ligger jag i sängen och käkar lite jordgubbar. Mathem var och lämnade lite mat förut, bland annat två lådor med jordgubbar. Så fantastiskt gott! Ha en fin kväll hjärtan.Sjukiskatt


Igår fick Sven åka en tur till veterinären med Elisabeth. Vi upptäckte för några dagar sedan att han hade ont i sidan och såg sedan att han hade ett öppet sår. Detta har blivit infekterat så det var bara att åka upp till doktorn! Sven blev sövd och rakad, rengjord och fick sedan en dräneringsslang insatt för att få ur all vätska. Min stackars lilla prins!


Imorse var Sven så kelig så det var nästan fjantigt! Han purrade som aldrig förr och gick på mina fötter i princip haha. Men i och med att jag är på jobbet så får han hänga nere hos Elisabeth och pappa idag! Lite dagmatte helt enkelt.

Välkommen vecka 27


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare. Ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan du väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Egna tankar: Wow! Vecka 26 gick i raketfart och jag hann knappt förstå att jag ens var i den veckan. Lillebror har blivit betydligt starkare nu och de flesta kan känna när han sparkar på utsidan av magen. Han är nog jäkligt lång, precis som Anton var för det känns som att han redan är väldigt lång och inte riktigt får plats. Jag som hoppades på en liten bebis denna gången haha. Lär ju inte hända! Foglossningen är som innan men efter denna veckan så skall jag träffa läkaren igen för ny utvärdering om det blir sjukskrivning eller inte! Nu är det bara 13 veckor kvar och jag börjar få lite panik över att jag inte har börjat fixa med någonting. Verkligen inget! Anton sover ju fortfarande i spjälsängen liksom. HJÄLP.

Vecka 26 (25+6)1 års kalasbilder

 

99 dagar kvar


Tvåsiffrigt! Äntligen! Nu kan man verkligen börja räkna ner tiden tills det är dags. På tisdag går vi in i vecka 27 och då känns det helt plötsligt väldigt nära. 13 veckor.... Jag får nog börja fixa i ordning här hemma inför bebis ankomst haha!

Kalas


Idag har jag och Anton varit och firat masons 1-årsdag. Kolla bara tårtan! Jag agerade ju fotograf under kalaset så denna är lånad utav Masons mamma! Men jisses vilken tårta. Födelsedagsbarnet bjöd på en riktig tårtshow och var allmänt sådär söt som alltid hihi. Anton däremot, en riktig partypooper. Grinig, ledsen och MAMMIG som aldrig förr. Försök vara fotograf samtidigt då.... Hua. Jaja, hoppas hans period går över snart för min rygg pallar verkligen inte.

Hundra dagar


Nu är det hundra dagar kvar tills lillebror är beräknad att titta ut! Imorgon är vi nere på tvåsiffrigt äntligen hihi.

Godnatt

Nu tar jag och lägger mig. 
Min bror och hans sambo sover där nere och min systerdotter skall låna vårat gästrum. Men jag är så trött och gammal så jag måste sova nu haha. 

Imorgon blir det kalas för mitt fina kusinbarn Mason och självklart skall jag fota lite åt dom. Så himla kul!


Den här knorren trillade hos dagmamman häromdagen så idag har han haft ett fint blåmärke runt ena ögat! Lilla älskling 

Utbildningsdag 3


En bild säger mer än tusen ord. Eller vad säger ni? Jag kan ju tala om att denna dagen har varit något av det mest lulliga och ostrukturerade jag varit med om. 

Fin morgon


Vilken fantastisk fin morgon! Jag är inte nöjd med frosten men jäklar vad fin den är. Nu sitter jag på jobbet och hoppas på en bättre utbildningsdag ändå!

Utbildningsdag 4

Idag tar faktiskt priset för sämsta upplägget och planering någonsin under en utbildningsdag. Vi började med något helt nytt idag, som jag tror att de allra flesta har sett fram emot att gå igenom. Vi sitter ca 45 minuter, har rast på 20 minuter och föreläser sedan i ca 45 minter till. Sedan var detta klart. Härefter uppstod en märklig situation, vad gör vi nu? Jaha, ska vi inte hålla på med systemet förrän imorgon? Men klockan är ju bara tjugo över tio, vad händer nu då? Fria studier blev det helt enkelt. Vilket innebar att alla drog hem. 

Sånt här gör mig irriterad. Ingen ordning, ingen struktur, ingen vet något om något. SKÄRPNING! 
Jag och Sara stannade kvar en timme och tittade igenom alla papper, åt lunch och åkte sedan till kungsmässan för att handla lite. Lite fika på det och sedan hem!Slänger in handduken

Godnatt vänner. Utbildningsdag 3 är nu avslutad och jag slänger in handduken för idag. Jag är så trött att ögonen svider varje gång jag blinkar och min kropp skriker av smärta. Imorgon är det ett nytt kapitel i utbildningen och det skall bli jäkligt kul att se hur detta utvecklar sig!


Såhär känner jag mig.

Grattis


Grattis på 1-års dagen lilla Mason! Tänk att jag har fått vara med och föreviga vid så många ögonblick i ditt liv. Du är ett charmtroll och jag förundras varje gång över hur fantastisk du är.

Ny frisyr

Hej vänner!
Nu har jag precis slängt mig i sängen. När jag kom hem röjde jag lite här hemma, plockade in alla miljoner leksaker i Antons rum igen, då han är expert på att ta med sig det överallt i huset. Lagat mat, fixat och även klippt Antons hår! Så nu fick det vara lite kort igen. Han blir så himla varm då håret är tjockt som tusan mitt på huvudet, så nu tror jag att han kommer vara lite mer nöjd. Söt är han i alla fall!Utbildningsdag 2

Hej vänner!
Ännu en utbildningsdag på jobbet. Jag känner att för varje dag som går så blir jag tröttare och tröttare haha! Just nu går vi igenom en hel dröse med information och ja, det är för mycket att få in helt enkelt hehe.

Idag käkade jag och Sara lunch på Max. Otroligt gott! Köpte med mig en jordgubbs-lyxshake tillbaka så nu jäklar skall det njutas hihi.Välkommen vecka 26


Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Egna tankar: Jag känner av nu hur stor jag faktiskt har blivit. Redan nu har jag svårt att böja mig och göra vissa saker, exempelvis ta på Anton skorna. Ett helt maraton! Foglossningen blir bara värre och värre men den 22 skall jag på ett nytt läkarbesök för eventuell sjukskrivning. Bebis sparkar mer och mer men verkar inte riktigt ha kommit in i något mönster än. Vissa dagar är han lugnare och andra är det fullt ös. Speciellt på nätterna!

Vad gick fel?Amerikanska pannkakor


Jag och Robin äter amerikanska pannkakor idag till kvällsmat. Så himla gott! Nu skall jag strax gå och lägga mig för harregud vad trött jag är. Det riktigt suddar sig för ögonen haha!

Utbildningsdag 1


Första utbildningsdagen är snart över! Alldeles för mycket information inmatat i huvudet.

Kalas söndag


Hej vänner!
Idag har jag och Anton varit på kalas i Lindome. Imorgon fyller Antons farbror 18 år så idag var det kalas för honom. Jag stod även för tårtan som jag spenderade hela dagen igår att göra. Den blev riktigt bra och jag tror att Boff var nöjd med resultatet! Han hade ingen aning om att han skulle få en tårta hihi.Vecka 25 (24+4)Gaius julius caesar


Har ni någonsin sett något sötare? Jag smäller av! Idag har vi varit och hälsat på hemma hos mamma och jag fick äntligen träffa lilla Julius. Så himla söt! Jag hade utan tvekan kunnat ta med honom hem hihi. Dessutom så bjöd min mamma på sin fenomenala citronmarängpaj, jag åt nästan halva själv. Mitt citrus-sug har varit helt galet den senaste tiden! Men nu så vart det stillat för en stund hihi.


Just nu sitter jag med lite färg i håret för att fylla på allt som försvunnit, samtidigt som jag äter lite chokladpudding. Mums!

Trolldeg

Hej vänner!
Idag har jag verkligen inte hunnit med att skriva någonting i bloggen. Anton har varit gnälligare än någonsin. Så jag bjöd hit farmor Elain och faster Lisette för lite bus. Vi lagade lunch ihop, fikade och bakade inför Christoffers kalas! Jag knådade ihop en trolldeg till Anton som han fick baka lite med. Själv gjorde jag några figurer som han skall få måla imorgon. Nu står dom för tillfället och torkar.Kvällsmys

Godkväll vänner!
Anton har gått och lagt sig, Robin sitter och spelar, jag har precis duschat och ligger nu i sängen med lite kvällsgott. Jag har verkligen varit så otroligt sugen på apelsin de senaste dagarna så nu blir det lite apelsinklyftor och äppelbitar, omnomnom. Precis vad jag behöver idag!Sockerkaka


Hej finisar! Idag är det vab för min del. Anton är fortfarande dunderförkyld och jag börjar känna av det mer och mer själv också, usch! Låt det försvinna snälla. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk! Idag har vi i vilket fall bakat en god citronsockerkaka, sååååå gott!

Välkommen vecka 25


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Egna tankar: Nu känner jag tydliga och hårdare sparkar varje dag ifrån lillebror. Speciellt på kvällar och nätter! Det känns tydligt utanför magen och det är otroligt mysigt. Foglossningen är som innan och jag inväntar läkarbesök på fredag. Mitt järnvärde är väldigt lågt så jag har känt mig extremt trött denna veckan, verkligen supertrött. Jag tror att bebis håller på att hamstra lite för tillfället för just nu är jag konstant hungrig, jag kan verkligen gå och småäta hela dagarna! Men än så länge har jag inte behövt äta om natten, vilket jag gjorde en period med Anton. 

Sjukstuga

Godmorgon vänner!
Här hemma har vi för tillfället sjukstuga. Anton är superförkyld och jag har blivit förkyld med. Typiskt! Det är verkligen tröttsamt. Men det är därför uppdateringen har varit så låg igår, jag har spenderat all tid med att pyssla om Anton och mig.


Min knäppis!
Roses | via Tumblr
  
Välkomna hit! Mitt namn är Emma och jag är 24 år. Jag bor i Kungsbacka tillsammans med min fästman Robin. Vi är föräldrar till världens finaste Anton som är född 6 maj 2014 och väntar nu nummer två som är beräknad i juni 2016. & detta är precis vad min blogg handlar om. Men det skrivs även en hel del om vänner, mitt jobb och ni kommer även att se en hel del bilder samt läsa om min träning. Om ni har några frågor så får ni gärna höra av er! Sa jag förresten att jag skall gifta mig med mannen i mitt liv 2017?

  
Följ mig gärna på Instagram: Emajohanson.

Roses | via Tumblr
  
Anton Göthe Robin, 6 maj 2014 23:54, 3700 gram och 53 cm.